Aktuelt

Byens nye restaurantkonsept «Endelig Fredda!»: – Vil lokke folk ut av sofaen

Etter en vellykket runde med «Spis Ute Uka», har 16 restauranter hittil blitt med på byens nye helårsprosjekt «Endelig Fredda!».

Publisert:
  • Kristian Hole

Stephanie Perry, ansatt ved Monsoon – Som er en av de 16 spisestedene som hittil er med på «Endelig Fredda!». FOTO: Kristian Hole

– Vi gleder oss til å bli med på denne satsingen, og servere vår bestselger red curry til en rimeligere pris hver fredag framover, forteller Stephanie Perry til KRSby.

Hun er ansatt på Monsoon på Torvet, som er en av de 16 restaurantene som hittil har blitt med på prosjektet «Endelig Fredda!».

Konseptet har som formål å trekke flere folk ut på Kristiansands restauranter, barer og puber. Hver fredag vil restaurantene kjøre tilbud fra menyen til en gunstig rabattert pris.

Fikk du med deg årets utepils-guide?

Helårsprosjekt

Morten Johansen fra Mjas AS (t.v.) og daglig leder på Bølgen & Moi på Fiskebrygga, Stian Tungland. Restauranten er en av de 16 som er med på prosjektet «Endelig Fredda». FOTO: Kristian Hole

I likhet med «Spis Ute Uka» er det selskapet Mjas AS, med Morten Johansen i spissen, som står bak det nye konseptet «Endelig Fredda!».

Etter en rekordselgende «Spis Ute Uka»-runde i januar, var det på tide å få til et helårsprosjekt med restaurantene i byen.

– Målet er å få til et samarbeid i bransjen for å lokke folk ut av den hjemlige sofaen med tacofredag og gullrekka – til ut på byen for å treffe venner, familie eller kollegaer i hyggelige lag, sier Johansen.

– Hvilket prisnivå vil disse fredagstilbudene ligge på?

– Det blir varierte priser. Men hittil er det alt fra hovedretter til 120 kroner – Til større pakker på 380.

– Tror du byens befolkning vil bruke tilbudet?

– Vi håper det. Men slike prosjekter tar tid å etablere. Vi ser derfor på mai og juni som en testfase før høsten.

– Handler om kulturendring

Daglig leder på Bølgen & Moi på Fiskebrygga, Stian Tungland, liker konseptet «Endelig Fredda!». FOTO: Kristian Hole

Daglig leder på Bølgen & Moi på Fiskebrygga, Stian Tungland, var en av de første som sa ja til å bli med på «Endelig Fredda!».

– Da «Spis Ute Uka» kom tenkte jeg «Dette er dødsbra. Men det beste hadde vært en fast dag i uka, altså et ukentlig konsept gjennom hele året. Det er da man kan endre spisemønsteret til folk». Så da Morten spurte om vi ville være med var svaret et klart ja, forteller Tungland.

– Har du troen på at dette prosjektet kan bidra til at flere spiser ute på fredagskvelder?

– Ja, men dette handler om en kulturendring som vil ta tid, sier Tungland avslutningsvis.

Denne måneden satser Bølgen & Moi på sashimi-tilbud, i anledning «Endelig Fredda!». FOTO: Kristian Hole

Johansen har som mål at alle spisestedene i byen vil bli med på prosjektet framover. Foreløpig er disse 16 stedene med:

  • Slakter Sørensen
  • Patricks
  • Monsoon
  • Håndverkeren
  • Hos Naboen
  • Herlig Land
  • Glipp
  • Harvey’s
  • Frk. Larsen
  • Bølgen & Moi
  • Burger Bordello
  • Brygghuset
  • Bellini
  • Barbarossa
  • Amigos
  • All In

Les også om oppgraderingene til Harvey’s!

Publisert:
  1. Restaurant
  2. Torvet
  3. Utelivsbransjen
  4. Matbransjen

Kristiansanderen Henrik (27) har blitt Norges beste vinkelner fire ganger: Nå går han for nordisk gull

Med sitt fjerde NM-gull i bagasjen har Henrik Dahl Jahnsen (27) fullt fokus på sitt neste mål om å bli Nordens beste vinkelner.

Publisert:

Relaterte artikler

  1. LIVSSTIL
    Mandag starter årets Student Ude Uga
    1 ÅR SIDEN
  2. AKTUELT
    Åpnet Sørlandets første e-sportsbar: – Endelig!
    2 ÅR SIDEN
  3. AKTUELT
    Lanserer «Spis grønt-uka»: – Mer enn å bare spise isbergsalat
    2 ÅR SIDEN
  4. AKTUELT
    «Spis for 100» kommer til Stavanger: 30 spisesteder er bekreftet til festivalen
    10 MÅNEDER SIDEN
  5. AKTUELT
    Fredag åpner Sørlandets første skybar: – Dette skal ikke bli en «hvitsnipp»-cocktailbar
    2 ÅR SIDEN
  6. AKTUELT
    Fikk ikke «Spis for 100»-tilbudet: – Da samboeren kom hjem med maten, ble jeg veldig overrasket
    9 MÅNEDER SIDEN