Kjøper du billettforsikring får du pengene tilbake om et fly krasjer i huset ditt

Forsikring kan være merkelige greier.

Publisert:
  • Michelle Bjellmo, Trd.by

Billettservice er en av billettarrangørene i Norge som tilbyr en billettforsikring til ulike arrangement.

Det skal sikre deg en refusjon om du av ulike grunner ikke har mulighet til å delta på den konserten eller arrangementet du kjøpte billett til.

Men hva skal egentlig til for å få en refusjon?

Følg Byas.no på Facebook!

Med liten skift

Vi har lest litt på det med liten skrift på forsikringen, som Billettservice tilbyr gjennom selskapet Allianz forsikring. Og det er i grunnen en ganske humoristisk lesning.

Du er ikke forsikret mot «enhver epidemi eller pandemi.»

For bak de fire sider lange vilkårene skjuler det seg mange scenarioer vi lurer på hvor er tatt fra. Vi har tatt en nærmere titt på hva som gjelder og ikke, og her er et lite utdrag som garantert får deg til å trekke på smilebandet.

Du er forsikret mot følgende:

«Hvis du må i politiforhør på grunn av innbrudd, eller en skade som er forårsaket av kraftig brann, storm, flom, eksplosjon, vandalisme, falne trær, eller et fly eller kjøretøy som har truffet hjemmet ditt.»

«Hvis kjøretøyet som du kjører i blir utsatt for en ulykke eller bryter sammen eller er forsinket i trafikkork i over 3 timer når det ikke finnes noen alternativ rute.

Pass opp for invasjon

Du er derimot ikke forsikret mot dette:

«Hvis du begår selvmord, skader deg selv eller utsetter deg for frivillig fare (med mindre du prøvde å redde en annen persons liv).»

Du er heller ikke forsikret mot «krig, invasjon, handlinger fra en utenlandsk fiende, fiendtligheter (uansett om krig er erklært eller ikke), borgerkrig, sivile uroligheter, opprør, revolusjon, opptøyer, militær makt, statskupp, terrorisme, masseødeleggelsesvåpen.»

Du er ikke forsikret mot «enhver epidemi eller pandemi.»

Og du er heller ikke forsikret mot «ioniserende stråling eller radioaktiv smitte fra atombrensel eller radioaktivt avfall eller enhver risiko fra kjernefysisk utstyr.»

Usikkert hvor mange som kjøper

Vi ville finne svar på det alle som orker å lese vilkår egentlig lurer på; Hvem er det egentlig som sitter og lager disse reglene? Det skulle vise seg å bli vanskelig å få svar på.

Du er heller ikke forsikret mot «ioniserende stråling eller radioaktiv smitte fra atombrensel eller radioaktivt avfall.

Administrerende direktør i Billettservice Kristian Seljeset henviser til forsikringsselskapet Allianz på spørsmål om hvor mange billettforsikringer de selger i året, og hvorfor vilkårene er utformet som de er.

– Men tror du folk som kjøper denne forsikringen faktisk leser gjennom vilkårene?

– Jeg tror ikke de leser det mer enn forbrukere vanligvis gjør når det gjelder generelle vilkår i forbindelse med kjøp, skriver Seljeseth i en e-post.

Vi har vært i kontakt med Allianz forsikring i Storbritannia, som kan opplyse at de ikke har noen skandinavisk kontakt som kan svare på slike henvendelser. De opplyser at alle vilkår er laget av selskapets advokater, men at de ikke kan gå inn på detaljene.

Dermed forblir vilkårene rundt billettforsikringen fortsatt et humoristisk mysterium. Og om et fly skulle treffe huset ditt, får du i alle fall pengene igjen for Rihanna-konserten du ikke rakk å dra på.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

Derfor bør du fylle opp BSU-kontoen din i januar

LES MER:

Hvem fikk ungdom til å føle seg verst i året som gikk?

LES MER:

Kan dette egentlig kalles et tilbud?

LES MER:

Innholdet i disse to er nesten helt likt, men en selger åtte ganger mer

Publisert:

Kjøper du billettforsikring får du pengene tilbake om et fly krasjer i huset ditt

Men om du blir utsatt for radioaktiv stråling kan du bare glemme å få refundert konsertbilletten din.

Publisert: