Snart åpner denne restauranten midt i Pedersgata
Denne helga var det duket for generalprøve for spesielt inviterte. Så åpner K2 for publikum 27. mai.
– Det er viktig at vi får kjørt oss godt inn og testet alt skikkelig, sier daglig leder ved K2 i Pedersgata, Elisabeth Kress, da Byas stikker innom fredag.
Denne dagen venter restauranten 19 gjester, dagen etterpå kommer det 17 til.
Familie, venner og samarbeidspartnere skal få gi sin dom før det begynner for alvor onsdag neste uke.
– Det er litt nervepirrende, innrømmer ektemannen Ola Klepp.
Nordisk og lokalt
Kress og Klepp. To K-er. K2.
De traff hverandre først på Charles & De i Sandnes, men har også erfaring fra restaurantbransjen i Oslo.
Det har alltid vært en drøm å starte noe sammen. Målet var en restaurant som de hadde hatt veldig lyst til å besøke selv.
Skal bygge om lokale i Pedersgata til ny restaurant
– Vi har alltid visst hva vi ville ha, men menyen ble ikke spikret før i går kveld, sier Klepp og ler.
Temaet er nordisk og maten er lokal. En blanding av friskt, ferskt og rått. Det hele blir til en satt meny med sju serveringer som kommer til å variere avhengig av årstidene.
Bindeleddet
Lokalet er i Pedersgata 69, midt mellom øst og vest. På dette hjørnet holdt det tidligere til en rørleggerforretning, men siden oktober har adressen gjennomgått en totalrenovering.
Et mur- og trehus har blitt slått sammen til ett lokale. Hverken Kress eller Klepp ønsker å si noe om etableringskostnadene, men er svært fornøyde med resultatet.
– Mange stopper opp og kikker inn. Vi har også hatt naboer som kommer på besøk og som sier de har fulgt prosessen. Det er veldig moro, sier Klepp.
Både han og kona håper at restauranten kan være bindeleddet mellom sentrum og østre bydel.
– Det er det vi har lyst til å være. Vi bor på Storhaug og ser på oss selv som en nabolagsrestaurant. Alle er tjent med at gata fylles av liv, sier Kress.
Ingen koronaforsinkelse
Byas snakket med Kress for halvannen måned siden. Da var hun ikke sikker på når restauranten ville åpne. Koronasituasjonen var uforutsigbar.
Nå som samfunnet gradvis har åpnet opp igjen, mener hun at det ikke har påvirket restauranten.
– Vi har vært heldige. Oppussingsjobben har blitt gjort. Den eneste forskjellen er nok at dagene våre har blitt litt lengre enn de ellers ville vært, siden håndverkerne har kommet til forskjellige tider. Vi hadde nok åpnet nå om vi hadde hatt korona eller ikke, sier hun.
Med på K2-laget er også tre andre gode venner. Blant annet Klepps barndomskompis Erik Norland og de tidligere Re-Naa-lærlingene Mari Rosland og Vilde Syvertsen.
For tre måneder siden ble Kress og Klepp foreldre for første gang. Derfor starter restauranten med Kress ute i permisjon.
– Det er god struktur hjemme. Det har vært helt nødvendig når vi bygger restaurant, må ta oss av en hund og en datter på tre måneder, sier Kress og ler.
Dette skal erstatte Tako i Østre bydel
I løpet av mai åpner Angr i Ryfylkegata, men hva som kommer på menyen er høyst usikkert.
Relaterte artikler
- AKTUELTTil høsten flytter Yips inn i nye lokaler2 ÅR SIDEN
- AKTUELTPlanen var å åpne i 2020. Hva tenker de nå?3 ÅR SIDEN
- AKTUELTSnart åpner en ny restaurant i Pedersgata1 ÅR SIDEN
- AKTUELTNy restaurant skal flytte inn i historisk industribygg i østre bydel2 ÅR SIDEN
- AKTUELTDette er stjernekokkens nye lekegrind2 ÅR SIDEN
- AKTUELT19 spisesteder som åpnet i Stavanger og Sandnes i fjor2 ÅR SIDEN