Hansen Hjørnet har åpnet: – Det sikreste vårtegnet i byen
Klokka 12 torsdag formiddag kom Hansen Hjørnet ut av vinterdvalen.
Stavanger badet i sol torsdag formiddag. Over Hansen Hjørnet var det ikke en sky på himmelen.
Samtidig var det vindstille. Dermed føltes den glødende vårsola over gjennomsnittet varm for en dag i midten av april.
Perfekte forhold for byens mest velkjente utepilshjørne. Eller?
– Det hadde nok vært kø utenfor dersom vi hadde hatt alkoholservering, sier daglig leder Cato Ødemark.
– Folk vil ut
Utepilsen må vente. Den nasjonale skjenkestoppen, som regjeringen innførte før påske, gjelder fortsatt. Likevel har årets sesongåpning vært planlagt siden 1. april.
Det er ingen spøk.
– Åpningen av Hansen Hjørnet er det sikreste vårtegnet i byen, og det går riktig vei. Dette gjelder både vaksinasjonen og årstidene, sier han.
Burger-gründere flytter fra barkjøkken i Fargegata til egne lokaler i Østervåg
Sabi Enso: Her er stjernekokkens nye lekegrind
Assisterende daglig leder, Henrik Siversson, er enig. Selv om de andre uteserveringene langs «stripa» i Vågen er stengt, er det riktig å ta sjansen og holde tradisjonen ved like:
– Jeg tror folk har lyst til å komme seg ut, selv om det bare er alkoholfritt i glasset. Vi er en samlingsplass, og det vil vi fortsatt være, innenfor de strenge retningslinjene vi må følge.
– Smitten stiger i regionen. Er det riktig å gjøre dette nå?
– Vi må bare være enda mer påpasselige med at alle regler blir fulgt. Gjester skal sprite hendene, holde riktig avstand og bli sittende ved plassene sine. Samtidig er Hansen Hjørnet utendørs, så du har ikke den samme «stille» luften som du har i et innendørs lokale, sier Siversson.
Ølbestilling gikk skeis
Like etter at Hansen Hjørnet åpnet klokka 12, var det fire gjester ved bordene. Blant dem var Pål og Steffen Bendixen.
Far og sønn kommer fra Oslo og er ens ærend i byen for å kikke på en båt. I hovedstaden har det vært skjenkestopp siden november. Siden forbudet nå er nasjonalt, måtte duoen nøye seg med Solo og Pepsi i stedet for.
– Jeg skulle helst hatt en øl, sier Pål.
– Jeg prøvde å bestille en øl først, men det gikk ikke, forteller Steffen.
– Dere har ikke flyktet fra hovedstaden for å finne en uteservering?
– He he, nei. Vi var nettopp ute med båten, men ellers har vi ingenting her å gjøre, men været er fantastisk da, sier Pål.
Tilbake på jobb
Til tross for at det ikke er mulig å få seg verken vin, bobler eller pils, er restauranten åpen. Dermed er Hansen Hjørnet for tiden mer en uterestaurant enn en uteservering.
Slik blir nye Déjà Vu: Her kommer 60 meter med uteservering
Fått med deg byggearbeidet i Pedersgata? Her åpner restauranten til Bulent (27)
Utepilsen havner naturlig nok på bordet igjen så fort myndighetene gir bransjen grønt lys. I mellomtiden må maten nytes med alkoholfritt alternativ. En gang i uka kan du også få med deg stand up-innslag, blant annet av June Kommune.
– Samtidig handler det om å få folk tilbake i jobb. Den økonomiske gevinsten av å holde åpent er ikke stor, men det er i alle fall et tilbud til både gjester og ansatte, sier Ødemark.
Har holdt stengt i 124 dager: – Vi gleder oss til å se folk igjen
I dag får utesteder igjen skjenke alkohol når folk bestiller mat. Beverly, Cirkus og Hansenhjørnet er alle klare for å ta imot gjester.
Relaterte artikler
- AKTUELT– Jeg har vært diplomatisk gjennom hele pandemien, men nå begynner jeg å bli skikkelig sur3 ÅR SIDEN
- AKTUELTÅpner etter å ha vært stengt siden jul: – Helt fantastisk2 ÅR SIDEN
- AKTUELTDette er stjernekokkens nye lekegrind2 ÅR SIDEN
- AKTUELTUtelivet om «danseforbudet»: Spøker med å binde fast gjester som begynner å danse2 ÅR SIDEN
- AKTUELTKoronautfordringer for spisesteder: Må levere maten på gata3 ÅR SIDEN
- AKTUELTDette skal erstatte Tako i Østre bydel3 ÅR SIDEN