Aktuelt

Dette har publikum stemt fram som det nye navnet til Mathallen

Mathallen har blitt til Fermenten.

Oppdatert:
  • Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Slik så det ut da Mathallen åpnet 3. september 2015. November året etter gikk konseptet konkurs, men ble åpnet igjen en knapp måned senere under navnet Ka?hallen. Nå er det endelige navnet på plass. FOTO: Marie von Krogh

– Det var rundt 20 forslag. Navnene Østhallen og Gjæren kom ganske nærme, sier Craig Norman, daglig leder ved MrNorman, som er en del av Fermenten-konseptet.

Følg Byas.no på Facebook!

Facebook-kampanje

LES MER:

Høsten 2015 klippet ordfører Christine Sagen Helgø snora og åpnet Mathallen i østre bydel.

LES MER:

[I november året etter, gikk Mathallen konkurs,](http://www.byas.no/article/slutt-for-mathallen-i-stavanger-58173f8c61e1e274008b456a) men fire lokale produsenter gikk sammen og åpnet lokalet igjen en måned senere.

Da under navnet Ka?hallen.

Hvorfor det spesielle navnet? De visste ikke helt hva det nye konseptet skulle hete, og ba publikum om hjelp.

– Nå trenger vi bare et nytt navn på hallen, og derfor startet vi en Facebook-kampanje for å få innspill til navn, sa en spent Craig Norman til Byas 2. desember.

LES MER:

* Snart åpner en amerikansk «diner» midt i Stavanger

LES MER:

* Nyåpnet restaurant satser på vegansk mat: – Jeg vil gjøre grønnsaker kult i Stavanger!

Før jul ble stemmene etter Facebook-kampanjen talt opp, og det nye navnet var klart:

– Det var Fermenten som fikk flest stemmer, sier Norman.

– Dette var en ren demokratisk prosess. Forslaget med flest stemmer vant. Det er ingen som angrer nå?

– He he, nei. Det var flere gode forslag, men vi liker godt Fermenten også, sier Norman.

LES MER:

* Før jobbet Tamara (33) som oljeingeniør. Nå satser hun nesten 300.000 kroner på grøt!

LES MER:

* To Stavanger-restauranter til topps i prestisjefull kåring

Fire lokale bedrifter

Det er de fire lokale produsentene MrNorman, Eimealt, Stavanger Ysteri og Lervig Kaffe som nå samler seg under det nye navnet.

– Fermenten er ikke en egen bedrift, men et varemerke for alle de fire lokale bedriftene, sier Norman.

Tidlig i desember var navnet bare Ka?hallen. De fire bedriftene ba publikum om hjelp for å finne et nytt navn. FOTO: Privat

Den 2. desember fortalte May Tone Johnsen, gründeren bak Eimealt, at det nye konseptet i Ryfylkegata blir en liten fermenteringsfabrikk med utsalg.

– Det blir produsert fermenterte grønnsaker, kombucha (fermentert te), i tillegg til kaffe, øl, yoghurt og ost. Det er veldig i vinden med fermentering, og derfor tror vi utgangspunktet er godt for å gå sammen om dette prosjektet, sa Johnsen.

Derav også det nye navnet.

– Dette er et nytt konsept, så det passer bra at vi ikke tar med oss «hallen»-navnet videre, sier Norman.

Nytt mikrobryggeri

Akkurat nå består Fermenten av fire bedrifter, men snart flytter et nytt mikrobryggeri inn i lokalene.

– Det er det jeg og en businesspartner som står bak. Vi ville kalle oss East side brewing company, men det var det allerede et bryggeri i Italia som het. Derfor ble det Yeast side brewing company, sier Norman og ler.

Mer fra Byas:

LES MER:

Anisa (27) fra Stavanger skal prøve å bake seg til topps i den nye sesongen av «Kakekrigen»

LES MER:

Her kan du sjekke smileyen på ditt favorittspisested

LES MER:

Akropolis slått konkurs - nye krefter tar over og driver restauranten videre

Publisert:
Oppdatert:
  1. Stavanger

Mathallen gikk konkurs for en måned siden. Nå har de åpnet igjen

«Ka?hallen» er det nye, midlertidige navnet.

Oppdatert: