Joachim (23) fra Stavanger er uoffisiell norgesmester i vannsklie

Denne helgen var det NM i vannsklie i Kristiansand. Joachim Flesjå (23) fra Vardeneset var den eneste som klarte rennet på under 6 sekunder. Det holdt til gull!

Oppdatert:
Joachim Flesjå liker seg godt på badeland. Nå har alle besøkene fått

Flesjå har vokst opp på Tasta og Randaberg, men det siste året har han studert master i undervannsteknologi i Trondheim.

Det har blitt noen turer til badelandet Pirbadet like utenfor Trondheim, og han merket at han rant ganske fort ned sklia. Da han så at man kunne kvalifisere seg til NM i vannsklie, bestemte han seg for å prøve, bare for gøy.

– Det går raskt! Det er så gøy, jeg er glad i fart og spenning, sier han.

Følg Byas.no på Instagram!

Glad i badeland

Pirbadet sponset trening for ham og de andre som kvalifiserte seg.

– Det er alltid gøy på badeland. Det ble noen flere turer enn vanlig, ja, sier han og ler.

Han fikk andreplass i kvaliken og dro til NM i Kristiansand, som ble avholdt denne helgen. 60 deltakere var med og kjempet om pokalen.

Der rant han raskere enn alle de andre, og satt med det samme ny norgesrekord - han rant inn til tiden 5,82. Tidligere rekord var 6,01.

Ikke offisiell tittel

Dessverre er Flesjås norgesmester-tittel uoffisiell. Utstyret som skulle måle farten (det samme som brukes i langrenn) virket ikke i vannsklia, og arrangøren måtte derfor ta tiden manuelt.

I Tyskland er sporten ganske stor, så nå har han blitt invitert for å skli litt der. I tillegg satser han mot NM i Skien neste år.

Han har noen tips til hvordan man renner raskest mulig ned ei vannsklie.

– Jeg ligger på en hæl, og på skulderbladene. Så må man passe på at man legger seg fint i svingene.

I utgangspunktet har sklia på Pirbadet vært favoritten, men nå lurer han på om han har endret mening. Han oppsummerer i alle fall med at korte sklier er favoritten, for i de lange har de som er tyngre av vekt en fordel.

Joachim Flesjå var - forståelig nok - ganske fornøyd etter mesterskapet. Pokalene har fått plass midt i stua, slik at alle kan se dem.

Fornøyde kompiser

Også kompisene til Flesjå er godt fornøyde med seieren hans. Det var nemlig mulig å satse penger på hvem som vant, og siden Flesjå var en underdog, var oddsen 47.

– De satsa en hundrings og fikk 4700 kroner tilbake, så de er fornøyde, ja, sier han.

Som man kan se på videoen, var Flesjå veldig glad da han vant.

– Jeg hadde ikke forventa det. Da jeg så at jeg var første til å komme under seks sekunder, ble jeg veldig glad, men også veldig nervøs resten av konkurransen, sier han.

De to pokalene fra NM har han stilt ut godt synlig i kollektivet - midt i stua. Det er på sin plass, synes han. Nå satser han mot neste NM i Skien - og forhåpentligvis blir tittelen offisiell denne gangen.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Disse tre studentene lager pedagogiske podcasts

LES MER:

Jørn har i hele sitt yrkesaktive liv levd av å prate

LES MER:

Tore Allan (32) kjører rundt med alle eiendelene sine i en bobil

Publisert:
Oppdatert:

Randabergbuen Joachim er nybakt norgesmester: – Mottoet mitt er «fett er fart»

Det var en umettelig medaljegrossist fra Randaberg som i helgen kjente lukten av edelt metall under NM i Orkanger.

Oppdatert: