VG-lista dropper Stavanger i år til fordel for Bodø

Den populære gratis-konserten drar heller til Bodø i år. - På tide med forandring, mener arrangøren.

Oppdatert:
Hundrevis møtte opp utenfor konserthuset i Stavanger sommeren 2016 for å få med seg VG-lista. Nå er det slutt.

VG-lista sin gratis-konsert som reiser rundt i Norge og holder konsert, kjører rett forbi Stavanger og Rogaland denne sommeren.

På listen over besøk finner vi Oslo, Bergen, Trondheim, Bodø, Leknes og Dokka. De to sistnevnte besøker VG fordi de vant konkurransen «To byer Extra» etter å ha vist engasjement og kreativitet.

Følg Byas.no på Facebook!

Verken boybandet The Main Level eller VG-lista Topp 20 blir å se ved konserthuset i 2017.

– På tide med forandring

Dette skriver arrangøren på sine sider:

«Hvilke byer som har hatt besøk av VG-lista turneen har variert gjennom årene. Vi har reist til alt fra Tromsø og Bodø i Nord til Stavanger i sør. De siste tre årene har vi arrangert VG-lista turneen i Bergen, Trondheim og Stavanger. Vi har derfor tenkt at det er på tide men en forandring! VG-lista skal i år til Nord-Norge; nærmere sag Bodø! Sist VG-lista var i Bodø var i 2013, med tidenes VG-lista konsert i Parken. Bodø erstatter dermed Stavanger. Men – det er en rekke steder i Rogaland som er med i konkurransen om To byer Extra. Så det er fortsatt muligheter for Rogaland!»

Men det var altså Dokka og Leknes som vant denne konkurransen, og dermed må en reise nær 500 kilometer til Dokka, eller 200 kilometer til Bergen for å få med seg nærmeste konsert med VG-lista.

Øyvind Solstad i VG sier til Byas at det ikke ligger noe mer dramatikk bak avgjørelsen enn at de velger å flytte på seg.

Ikke annonsert artistene

Stedene i Rogaland som kunne melde seg på konkurransen om å få VG-lista til seg var Aksdal, Bryne, Hafrsfjord, Haugesund, Jørpeland, Judaberg, Kleppe, Moi, Sandnes, Sauda, Sola, Varhaug, Ølensjøen, Åkrehamn og Ålgård.

Men ingen av dem «vant» konserten til seg.

– Sandnes var blant byene som kunne vinne VG-lista til seg, men det var veldig lite interesse rundt det. Andre steder som Dokka som vant, var kjempeinteresserte. Kanskje folk er så vant med at alt kommer av seg selv, sier Øyvind Solstad, jurymedlem i VG-lista Topp 20 sin konkurranse.

Flere har reagert med triste fjes og tydelig fortvilelse på VG-lista Topp 20 sin Facebook-side de siste dagene da de ikke fant Stavanger blant byene konserten besøker.

– Vi var tidlig ute med å annonsere at vi skulle til Bodø, men det er mange nyheter folk skal få med seg, sier Solstad.

– Kommer dere tilbake til Stavanger neste år?

– Det vet jeg ingenting om, sier han.

Svarer publikum

Noen av Facebook-innleggene har fått følgende svar fra arrangørene på hvofor de ikke tar turen hit i år:

«VG-lista konserten på Rådhusplassen er Skandinavias største gratiskonsert og en stor, inkluderende fest for alle.

VG-lista turneen skal, på lik linje med VG-lista konserten, bestå av store gratiskonserter rundt om i landet. VG-lista konserten og turneen har vært arrangert årlig i snart 19 år. Det har med andre ord blitt en stor og svært populær begivenhet og en tradisjon for mange, som har skapt mye glede og mange minner.

Hvilke byer som har hatt besøk av VG-lista turneen har variert gjennom årene. Vi har reist til alt fra Tromsø og Bodø i Nord til Stavanger i sør. De siste 3 årene har vi arrangert VG-lista turneen i Bergen, Trondheim og Stavanger.»

Gratiskonserten har vært en av VGs arrangement siden 1958.

The Main Level, Julie Bergan, Paperboys og Katastrofe var noen av navnene en kunne få med seg i Stavanger 2016. Årets artister er ennå ikke annonsert, men datoene for de andre arrangementene i Norge er planlagt.

Mer fra Byas:

Publisert:
Oppdatert:

Kristiansand kan få VG-lista-konsert

Onsdag ble byfinalistene presentert, og Kristiansand er én av dem!

Publisert: