Lokalt bryggeri oppfordrer til boikott av vinmonopol

– Vårt mest lokale pol boikotter oss, skriver Salikatt Bryggeri i et innlegg på Facebook og oppfordrer folk til å handle andre steder. – Absolutt ingen boikott, svarer Vinmonopolet.

Publisert:
Daglig leder i Salikatt Bryggeri, Bjarte Halvorsen mener Vinmonopolet boikotter det lokale bryggeriet i Hillevåg.

– Jeg synes hele situasjonen er kjempeuheldig. Bryggeriet vårt ligger tross alt bare 950 meter unna Kilden, sier daglig leder i Salikatt Bryggeri, Bjarte Halvorsen.

Årsaken til tvisten er at Vinmonopolet på Kilden sluttet å ta inn varer fra det lokale Stavanger-bryggeriet i oktober. Bakgrunnen er at bryggeriet flere ganger ikke har klart å levere bestillinger i tide.

– Vi er et lite bryggeri som begynte å levere varer til polet våren 2018. Skal du inn med et nytt produkt, tar det to til tre måneder før du kan forvente å finne det i hyllene. Det gjør at vi ikke alltid klarer å forutse etterspørselen langt fram i tid, sier Halvorsen.

– Polet handlet for raskt

Til slutt stoppet alle bestillingene fra Vinmonopolet på Kilden. Polet skal ha sagt til kundene at de ikke lenger tok inn øl fra Salikatt.

Bryggeriet la ut et Facebook-innlegg fredag forrige uke, etter at flere kunder hadde ringt Halvorsen og etterlyst varene.

«For dem som bor i Hillevåg - husk at det finnes flere vinmonopol enn det som ligger på Kilden», står det blant annet i innlegget.

Salikatt Bryggeri

– Siden det er monopol på alkoholutsalg i Norge, er det ingenting vi kan gjøre. Vi la ut innlegget som en opplysning for å forklare situasjonen, sier Halvorsen.

– Forstår du også frustrasjonen til polet?

– Ja, det gjør jeg, men jeg mener polet tok denne avgjørelsen for raskt. Vi er et lokalt bryggeri med begrenset produksjonskapasitet som ikke har levert varer over lang tid. Dette må få tid til å sette seg, mener Halvorsen.

Halvorsen satset alt han hadde og startet opp Salikatt Bryggeri i 2016.

Kommer tilbake i hyllene

– Dette er absolutt ingen boikott, sier distriktssjef for Vinmonopolet i Rogaland, Ulf Berg.

Han har selv vært i kontakt med både Halvorsen og butikksjefen ved Vinmonopolet på Kilden.

Han bekrefter at polet sluttet å ta inn varene fra Salikatt fordi de altfor ofte var listet opp som utsolgt hos produsenten. Dette førte igjen til at Salikatt-hyllene på polet ble stående tomme.

– En tom hylle hos oss er heller ikke god kundeservice, sier Berg.

Samtidig mener Vinmonopolet at etterspørselen ikke har vært så stor som Halvorsen skal ha det til. Etter Facebook-innlegget ble publisert, har dette derimot snudd, og flere kunder har etterlyst varene.

– Er det stor etterspørsel, så er dette noe vi bør ta inn i vårt sortiment, sier Berg.

– Betyr dette at Salikatt nå kommer tilbake i hyllene?

– Så lenge bryggeriet klarer å produsere nok og at de har varene vi ønsker på lager, så skal det være på plass senest neste uke, sier Berg.

Gjør endringer i produksjonen

I etterdønningene av øl-tvisten har også Salikatt tatt grep.

Blant annet har bryggeriet økt produksjonen av en type øl, slik at leveringen skal bli mer pålitelig. Baksiden er at det går utover andre typer øl, siden produksjonen er begrenset ved et bryggeri som kun har tre ansatte.

Halvorsen skal også ha et møte med distriktssjefen i Vinmonopolet.

– Det er positivt at vi møtes. Vi ønsker å få en oppklaring slik at dette ikke skjer igjen. Det er jo rart at du ikke skal finne Salikatt på Kilden, sier han.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Utestedet Dickens stenger dørene: «Vi må tjene penger for å overleve»

LES MER:

Amna og Abrar har åpnet ny restaurant i Stavanger

LES MER:

Slik reagerer utelivsbransjen på innrykket til Heidi’s Bier Bar og The Old Irish Pub

LES MER:

Prøver ny løsning for å leie ut utelivskompleks

Publisert:

Hjemlevering gir det lokale bryggeriet nytt håp

Over natta forsvant 70 prosent av inntektene til Lervig, men i rekordfart åpnet kommunen opp for levering på døra. Det får også flere lokale aktører dra nytte av.

Publisert: