Aktuelt

Poor Edward-brødrene har brukt to år på å spille inn ny plate. Nå legger de ut på mini-turné

Kristian (32) og Martin (36) må klemme inn masse konserter før 32-åringen blir far om en måned.

Publisert:
  • Ulrikke Valvik Mitchell
POOR EDWARD: Brødrene Kristian (32) og Martin (36) holder på med ny plate.

– Vi har begge spilt litt i forskjellige rockeband tidligere, men ikke så mye sammen. Så fant begge to ut, samtidig, at vi ville spille litt andre typer låter. Og da startet vi å spille sammen i stedet.

Brødrene Martin (36) og Kristian Tungland Rinde (32) er duoen som i dag utgjør Poor Edward.

– Vi la ut noen låter på urørt og fikk veldig god respons på det vi hadde laget, så vi tenkte at vi bare kunne fortsette å jobbe sammen. Dette var vel i 2005-2006, så det begynner å bli noen år siden. Og så ble ambisjonene fort litt større, sier Martin.

EP i 2008, ny EP i 2009. Plate i 2011. Lang turné i 2012. Mye aktivitet.

– Vi har spilt inn og gitt ut ganske mye musikk. Helt frem til for et par år siden - da ble det litt mer produksjon av familie, heller enn musikk, sier Martin.

– Har det ikke travelt

Brødrenes forrige singel kom ut i 2014. Siden den gang har det vært ganske stille på musikkfronten - av naturlige årsaker.

Kristian har giftet seg og Martin har fått ny kid (nå har han to, på 2 og 7 år). Om en måneds tid blir også Kristian far, for første gang.

– Hva syns kånå om at du skal drive så mye med musikk igjen, akkurat nå?

– Haha! Vi klemmer inn så mye vi klarer nå de siste helgene før ungen kommer. Og så skal jeg spørre fint om å få dra ut igjen, kanskje til høsten. Jeg satser jo på en enkel unge, sier Kristian og legger til:

– Vi har det ikke travelt, det er på en måte ingenting vi skal rekke. Før var det mer travelt, mens nå tar vi det mye mer med ro. Men vi gjør det fremdeles skikkelig, vi bruker bare litt lenger tid.

Poor Edward - Anybody Seen Her (spilt inn i Aftenbladets studio!)

Samlet opp låter i flere år

I tillegg til musikk og familie, har de andre jobber ved siden av. Martin jobber i Ungdom & Fritid i Stavanger kommune, Kristian er kjøkkensjef på Stavanger Forum.

– Før hadde vi et ganske høyt aktivitetsnivå, og vi hadde ambisjoner om å gjøre så mye musikk som overhodet mulig. Men det må på en måte balanseres med en vanlig jobb og familie. Det er ikke så lett, sier Martin.

– Vi har derfor brukt to år på å skrive låter og jobbe med ny plate i studio. Plata er snart ferdig, men vi vet ikke helt når den kommer. Ingenting går etter planen lenger uansett, så det nytter ikke å planlegge. Vi håper i hvert fall å slippe noe singler i nærmeste fremtid, sier han.

Den kommende plata får et variert musikalsk uttrykk, med forskjellige typer låter de har samlet opp gjennom flere år.

Med seg har de også fått med flere andre flinke folk. Blant andre Helge Risa fra Kaizers Orchestra. På pumpeorgel.

– Vi har med ganske mange musikere med på denne plata, faktisk - mer enn vi har brukt før. Og det er veldig flinke folk, sier Kristian, og legger til at de ikke vil røpe hvem alle er helt ennå.

SNART PLATEKLARE: De vet ikke helt når platen kommer, men den kommer.

– Som regel musikk det går i

Tidligere musikk de har gitt ut har vært veldig personlig. Denne gang blir det litt annerledes.

– Låtene er skrevet og spilt inn over så lang tid, at det er naturlig at det blir litt variert musikk. Denne gang har vi også med fiktive historier. That's a first, sier Martin.

– Mye av materialet er lettere, sånn sinnsstemningsmessig. Ikke så melankolsk som det har vært tidligere. Det er lett å høre at vi har hatt det kjekt, legger Kristian til.

– Spørsmålet dere sikkert alltid får: Hvordan er det å være brødre og jobbe sammen?

– Det får vi hver gang! Vi har fått et veldig intuitivt forhold. Vi kan liksom være på øving uten å si så mye, sier Martin.

– Skiller dere mellom rollene?

– Det er egentlig ikke noe skille, det er som regel musikk det går i når vi er sammen. Men vi snakker jo om andre ting også. Eller?

Legger ut på turné

Og mer musikk skal det bli. De neste ukene skal duoen ut på en aldri så liten turné.

– Vi skal presentere noen av de nye tingene, og håper de faller i smak. Vi skal innom Vigrestad, Ogna, Kristiansand, Haugesund og Stavanger. To konserter som suppert for Darling West og to konserter sammen med Hear Me Roar. Og en konsert på Martinique, som er denne helgen. Det er der turneen starter, sier Martin og legger til:

– Konserten er åpen for alle, så kom og støtt opp om lokale scener. Bruk byen din. Alle sier jo det, men det er liksom noe i det også.

– Og alt dette skal skje før Kristian blir pappa om en måned?

– Ja, dette må skje før ungen kommer! Det blir travelt, men veldig kjekt. Det er en stund siden vi har spilt sånne konserter, jeg gleder meg, sier den vordende pappaen. Og så legger broderen til noen visdomsord på slutten:

– Musikk og barn - de to beste tingene i livet. Det var godt sagt? Jeg hadde egentlig håpt at Kristian ikke skulle få kid helt ennå, for da blir vi med en gang et sånt dad band. Men det får heller gå.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Inge Anda tar over lokalene etter Le Café Francais i Østervåg: – Dette blir byens beste kafé!

LES MER:

* Har sluppet den første teaseren: Slik ser arrangørene for seg festivalen Utopia

LES MER:

* Nå er det slutt for denne nattklubben i Sandnes

Publisert:
  1. Musikk

11 ting du kan gjøre i helga

Snart helg!!!! <3

Oppdatert: