Aktuelt

Hotell i Stavanger har åpnet kafé: – For oss blir dette et ekstra bein å stå på

Stavanger lille Café har åpnet dørene.

Publisert:
  • Ulrikke Valvik Mitchell
KAFÉ: Hotelleier Shakeel Bashir og medarbeider Jeanette Alfornon i hotellets nye kafé.

I midten av januar åpnet en ny kafé dørene like utenfor sentrum, på samme adresse som Stavanger lille Hotel på Madlaveien.

Stavanger lille Café er navnet på den nye kafeen, og det er hotelleierne som står bak. Hotellet eies av Noor Investering AS, som igjen eies av Abu-Zar-Alam Ifzaal, Allah Ditta Sarwar og Shakeel Bashir.

Trioen har drevet hotellet siden 2007. I 2015 hadde Stavanger lille hotel AS nærmere 4,9 millioner i driftsinntekter og et negativt årsresultat på i overkant av 1,4 millioner kroner.

I tøffe tider ble de nødt til å være litt kreative.

– Hele regionen er inne i en omstillingsfase og det merkes også for oss. Man trenger ikke å være så kreativ når ting går på skinner, men nå måtte vi tenke nytt - hva kan vi gjøre? Lokalet her har vi tidligere kun brukt til hotellfrokost, og det kostet oss ikke så mye å utvide tilbudet sånn at vi kan tilby folk noe utover det, sier Bashir til Byas.

HOTELL OG KAFÉ: Stavanger lille Hotel har åpnet kafé.

Dyreste rett: 59 kroner

Etter drøye tre uker med kafédrift ser Bashir lyst på fremtiden.

– Det har gått kjempebra! Vi ville åpne litt rolig for å innarbeide rutinene våre, så vi har ikke markedsført oss så mye ennå. Men de siste to ukene har det vært masse folk innom - både hotellkunder og folk utenfra. Vi har fått varme tilbakemeldinger.

Konseptet er ganske enkelt. Det serveres frokostbuffet fra sju til halv ti (åpent for alle, ikke bare hotellets gjester) og deretter åpnes kafeen for vanlig lunsj-drift mellom 10 og 17. Da står blant annet club sandwich, omelett og kebab på menyen, samt påsmurt etter eget ønske.

Prisene ligger mellom 10 og 59 kroner.

– Folk er veldig prisbevisste. De vil ha noe som er enkelt, godt og billig. Det er det vi prøver på. Akkurat nå i starten har vi en ganske begrenset meny med få retter, men vi tenker å utvide med ukentlige tema-buffeter etter hvert, med mat fra Mexico, Kina, Fillipinene, Balkan, India - vi har folk fra mange nasjonaliter her. Men vi starter litt forsiktig.

– Ser veldig positivt på dette

Bashir er smertelig klar over at det er vanskelige tider og at kafeen deres ikke er akkurat ligger supersentralt til i Stavanger. Men han er likevel optimist.

– Vi ligger ikke akkurat i gågata - det er sjelden noen går forbi her i det hele tatt. Men vi hadde et greit utgangspunkt for å gjøre dette - vi hadde allerede lokalet og de ansatte på plass. Vi trenger ikke bekymre oss for ekstra husleie, sier han og fortsetter:

– Vi har rett og slett sett på hva vi allerede har og tenkt på måter vi enkelt kan gjøre det bedre. Jeg ser veldig positivt på dette. For oss blir dette et ekstra bein å stå på.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* 10 moteprofiler du bør følge på Instagram

Publisert:
  1. Stavanger

– Planen er å ha 15 til 20 Coffeeberries innen de neste fem årene

Kafeen Coffeeberry har lagt store framtidsplaner. Ny utvidelse er varslet allerede.

Oppdatert: