Aktuelt

Restauranten skulle aldri åpnet: Nå får ingen kontakt med eierne

Arkitektkontoret venter fortsatt på dokumenter som ble etterlyst før sommerferien. Nå har saken havnet hos kommunen som heller ikke kommer i kontakt med eierne.

Publisert:
 • Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Restauranten Silk Road åpnet i februar, men da hadde ikke eierne fått lov til å ta i bruk bygget. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

En omfattende oppussing måtte til for å få restaurantlokalet i Lagårdsveien 91 i stand. Her åpnet Silk Road Restaurant i februar.

– Jeg har over ti års erfaring fra restaurantbransjen, men jeg visste ikke at det var så mye papirarbeid som lå bak, sa daglig leder Mohammad Imran Bahram da Byas var på besøk på åpningsdagen.

Problemet er at det fortsatt er papirarbeid som gjenstår, derfor skulle restauranten aldri ha åpnet.

 • Følg Byas på Facebook!

Har ikke levert ferdigattest

Stavanger kommune skriver i et brev til Silk Road Restaurant at driften må stoppe, hvis ikke så risikerer restauranten dagbøter.

Årsaken er at serveringsstedet ikke har levert ferdigattest etter oppussingen. Det er heller ikke gitt midlertidig brukstillatelse for lokalene. Driften er dermed i strid med plan- og bygningsloven.

– Enhver søknadspliktig byggesak skal avsluttes med en ferdigattest. Den inneholder dokumentasjon på at arbeidet er gjort i henhold til lovverket, forklarer saksbehandler i Stavanger kommune, Per Aspøy.

Fristen for å stoppe driften var 6. oktober. Aspøy har selv besøkt restauranten og møtte da stengte dører.

– Vi har ikke lykkes i å komme i kontakt med de som driver restauranten. Tirsdag sendte jeg en mail og ba om en redegjørelse, sier Aspøy.

Utenfor restaurantlokalet ligger det materialer og søppel. Kikker du gjennom vinduene ser det ut som noen holder på å pusse opp lokalet. Det var ingen til stede da Byas stakk innom torsdag ettermiddag. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Får ikke svar

Det er arkitektkontoret JoB Arkitekter som har ansvaret for å sende inn ferdigattesten. Det var også arkitektkontoret som varslet kommunen om det var drift i restauranten før attesten var levert.

– Vi ble gjort oppmerksom på driften i sommer. Da vi sjekket hvor langt vi hadde kommet i prosessen, fant vi ut at ferdigattesten ikke var levert. Vi tok kontakt med byggherre (eieren av bygget journ.anm.) som sa at han skulle få fortgang i saken. Vi var også pliktig til å gi beskjed til kommunen, og siden da har saken gått sin gang, forteller daglig leder Kjell Sverre Håland.

LES OGSÅ:

Arkitektkontoret mangler nemlig flere dokumenter fra restauranten før ferdigattesten kan leveres. Håland forteller arkitektkontoret har etterlyst disse dokumentene siden før sommerferien.

– Vi er helt avhengige av å få respons for å komme videre, men vi har ikke fått svar, sier Håland.

Slik så det ut innvendig da restauranten åpnet i februar. Nå er det igjen byggeaktivitet i lokalet. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Kan få konsekvenser

Det er Bugge Aase Eiendom AS som eier Lagårdsveien 91. Byas har vært i kontakt med daglig leder Erik Bugge Aase, men han er ordknapp når Byas ringer.

– Jeg har ingenting med dette å gjøre og har ingen opplysninger til deg, sier han.

Byas har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med daglig leder og med-gründer av Silk Road Restaurant, uten å lykkes. I tillegg går restaurantens telefon rett til mobilsvar.

– Vi synes det er rart at vi ikke har hørt noe fra restauranten, sier Aspøy i Stavanger kommune.

– Kan det få konsekvenser for restauranten at den åpnet før ferdigattesten ble levert?

– I teorien, ja, men vi får se hva som skjer. Først må vi få kontakt, sier han.

Publisert:
 1. Restaurant
 2. Silk Road
 3. Stavanger

Restaurant i Lagårdsveien er konkurs

Silk Road Restaurant har meldt oppbud.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  24 spisesteder som åpnet i Stavanger i året som gikk
  10 MÅNEDER SIDEN
 2. AKTUELT
  Legger ned i Stavanger: «Etter bomringen ble innført ble det rett og slett for få kunder i sentrum for oss»
  1 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  «Først Platekompaniet, og nå 4Sound... Eh... Hallo?»
  1 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Slik kom vinterlysene i Fargegata på plass
  1 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  Italienere åpner nytt pizza-sted i Pedersgata
  1 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  Auke i seksuell trakassering etter metoo: Berre eí lokal serveringsbedrift på gratis førebyggingskurs
  1 ÅR SIDEN