I enden av Pedersgata dukker det opp en helt ny restaurant
Bellies har så vidt begynt å ta form på byggeplassen i østre bydel.
– Vi har i alle fall et navn, sier Øystein Lunde Ohna og smiler.
Det ikke så mye annet enn navnet og ideene om hva som skal komme som er klart. Inne i den gamle hermetikkfabrikken til Union Canning jobber bygningsarbeiderne med å støpe gulvet, ellers er det som skal bli et restaurantlokale bare et tomt skall.
– Vi skal hete Bellies, som spiller på det engelske ordet for mage. Det blir et plantebasert konsept, men vi skal ikke være en salatbar, understreker Ohna og forteller at han håper å åpne restauranten i løpet av september.
Vilt og grønt
Plantebasert er ikke ukjent kost for Ohna. For ti år siden åpnet han Resept i Østervåg, men måtte legge inn årene etter tre og et halvt år.
På et tidspunkt var dette landets eneste veganske restauranttilbud.
Når han viser Byas rundt i lokalet, bærer han på brennesle og løkurt i en brun pose. Mulig noe som skal være med på menyen, uten at det er helt sikkert ennå.
– Vi har ambisjoner om noe viltvoksende på hver tallerken, sier Ohna.
Andre stikkord er en vedfyrt bakerovn, fermentering, konservering og surdeiger.
LES OGSÅ:
Kafé i østre bydel gikk konkurs
– Betydelig investering
Utbygger og gründer av det nye boligområdet Vindmøllebakken, Sissel Leire i Kruse Smith, er også medinvestor i restauranten.
De nye boligene har blitt omtalt som en blanding av et borettslag og kollektiv. En annerledes måte å bo på, men det er ikke bare boformen som skal få området til å skille seg ut.
– Mat er også viktig, særlig bærekraftig mat. Dette var noe jeg hadde lyst til å investere i, derfor ønsket vi å ha Øystein med på laget, sier Leire.
Hun tar de største utgiftene for å få restaurantlokalet i stand. Hvor mye penger det er snakk om, ønsker hun ikke å kommentere.
– Det er en betydelig investering. Men å pusse opp et gammelt industrilokale er en investering i seg selv, sier Leire.
Over de siste årene har Stavanger Øst vokst kraftig. Her har flere spisesteder etablert seg, som Ostehuset, Fortou, Garcia og Kanelsnurren. Snart åpner også Fortous nye restaurant, Tako.
– Men vi har aldri sett noe i dette området. Hva tenker du om plasseringen?
– Det er den største utfordringen, men samtidig den største muligheten vi har. Kvaliteten må være så god at vi blir en destinasjon i seg selv, sier Leire.
– Unik mulighet
Dette er også Ohna enig i.
– Det blir tøft. Vi skal være et nabolagssted, hvor folk kan komme innom for mat eller drikke, og gå videre om de ønsker. Samtidig må vi levere så bra at folk ønsker å ta turen så langt østover for å komme til oss, sier han.
Samtidig som Ohna jobber med å få spikret menyen, prøver han også å få på plass et team på restauranten. Han regner med å starte med 6–7 ansatte, men håper å ende på rundt 10 til 12.
– Det er spennende å se at restauranten så smått begynner å ta form. Dette er en unik mulighet til å lage noe helt nytt, sier han.
MER FRA BYAS:
Da Tax (33) ikke fikk seg jobb, startet hun for seg selv. Nå kastes hun og familien ut av landet.
Kafé Go Nok har åpnet i Gamle Stavanger
Joe & The Juice legger ned på Sørlandet - hva skjer i Rogaland?
Bellies åpner i Pedersgata: – Utfordringen er å få gjestene hit, maten har jeg klokkertro på
Pedersgata vokser østover, men ingen er så langt øst som Bellies.
Relaterte artikler
- AKTUELTAnslår ny besøksrekord for Spiselig byfest4 ÅR SIDEN
- AKTUELTSlik gikk det med restaurantene i østre bydel: Nyetableringen doblet omsetningen3 ÅR SIDEN
- AKTUELTRestaurantkjeden utvider: Flytter inn på Kvadrat3 ÅR SIDEN
- AKTUELTNy restaurant skal flytte inn i historisk industribygg i østre bydel2 ÅR SIDEN
- AKTUELTZouq skal flytte inn i nytt restaurant- og take away-lokale i Pedersgata4 ÅR SIDEN
- AKTUELTDisse er nominert til #byasbeste kjøkken2 ÅR SIDEN