I enden av Pedersgata dukker det opp en helt ny restaurant

Bellies har så vidt begynt å ta form på byggeplassen i østre bydel.

Det er ikke mye som er klart ennå. Fortsatt skal gulvet støpes. I dette lokalet skal gjestene sitte, mens kjøkkenet kommer i rommet bak. Målet er å åpne restauranten i september, forteller daglig leder Øystein Lunde Ohna.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Vi har i alle fall et navn, sier Øystein Lunde Ohna og smiler.

Det ikke så mye annet enn navnet og ideene om hva som skal komme som er klart. Inne i den gamle hermetikkfabrikken til Union Canning jobber bygningsarbeiderne med å støpe gulvet, ellers er det som skal bli et restaurantlokale bare et tomt skall.

– Vi skal hete Bellies, som spiller på det engelske ordet for mage. Det blir et plantebasert konsept, men vi skal ikke være en salatbar, understreker Ohna og forteller at han håper å åpne restauranten i løpet av september.

Samtidig som entreprenøren bygger boliger, tar også restauranten Bellies form. Den vil åpne dørene i det gamle hermetikklokalet med gul fasade midt i bildet.

Vilt og grønt

Plantebasert er ikke ukjent kost for Ohna. For ti år siden åpnet han Resept i Østervåg, men måtte legge inn årene etter tre og et halvt år.

På et tidspunkt var dette landets eneste veganske restauranttilbud.

Når han viser Byas rundt i lokalet, bærer han på brennesle og løkurt i en brun pose. Mulig noe som skal være med på menyen, uten at det er helt sikkert ennå.

– Vi har ambisjoner om noe viltvoksende på hver tallerken, sier Ohna.

Andre stikkord er en vedfyrt bakerovn, fermentering, konservering og surdeiger.

LES OGSÅ:

Les også

Kafé i østre bydel gikk konkurs

Før Byas kom på besøk, hadde Ohna vært ute og sanket brennesle og løkurt. Mulige ingredienser til menyen som fortsatt er under arbeid.

– Betydelig investering

Utbygger og gründer av det nye boligområdet Vindmøllebakken, Sissel Leire i Kruse Smith, er også medinvestor i restauranten.

De nye boligene har blitt omtalt som en blanding av et borettslag og kollektiv. En annerledes måte å bo på, men det er ikke bare boformen som skal få området til å skille seg ut.

– Mat er også viktig, særlig bærekraftig mat. Dette var noe jeg hadde lyst til å investere i, derfor ønsket vi å ha Øystein med på laget, sier Leire.

Hun tar de største utgiftene for å få restaurantlokalet i stand. Hvor mye penger det er snakk om, ønsker hun ikke å kommentere.

– Det er en betydelig investering. Men å pusse opp et gammelt industrilokale er en investering i seg selv, sier Leire.

Over de siste årene har Stavanger Øst vokst kraftig. Her har flere spisesteder etablert seg, som Ostehuset, Fortou, Garcia og Kanelsnurren. Snart åpner også Fortous nye restaurant, Tako.

– Men vi har aldri sett noe i dette området. Hva tenker du om plasseringen?

– Det er den største utfordringen, men samtidig den største muligheten vi har. Kvaliteten må være så god at vi blir en destinasjon i seg selv, sier Leire.

Hjelm, refleksvest og vernesko er fortsatt nødvendig dersom Ohna vil besøke sin framtidige arbeidsplass. Ikke typisk bekledning for en som jobber på en restaurant.

– Unik mulighet

Dette er også Ohna enig i.

– Det blir tøft. Vi skal være et nabolagssted, hvor folk kan komme innom for mat eller drikke, og gå videre om de ønsker. Samtidig må vi levere så bra at folk ønsker å ta turen så langt østover for å komme til oss, sier han.

Samtidig som Ohna jobber med å få spikret menyen, prøver han også å få på plass et team på restauranten. Han regner med å starte med 6–7 ansatte, men håper å ende på rundt 10 til 12.

– Det er spennende å se at restauranten så smått begynner å ta form. Dette er en unik mulighet til å lage noe helt nytt, sier han.

MER FRA BYAS:

Publisert: