Alle serveringssteder må stenge dørene: – Et dramatisk, men korrekt grep
Unntaket gjelder kantiner og spisesteder som kan legge til rette for at besøkende kan holde minst en meters avstand.
Påbudet kommer fra Helsedirektoratet torsdag ettermiddag. Målet er å redusere spredning av koronaviruset.
Tidligere var det kjent at landets skoler og barnehager ville stenge. Nå følges dette ytterligere opp.
Tiltaket rammer serveringssteder, men også kulturarrangementer, idrettsarrangementer, treningssentre, frisørsalonger mm. (se faktaboks).
– Riktig beslutning
Byas besøkte Bøker og Børst i Fargegata torsdag formiddag. Da sa daglig leder Tom Brekke at det mest fornuftige hadde vært om utestedene ble pålagt å stenge.
Nå skjer det.
– Jeg tror dette er en helt riktig beslutning. Det er et dramatisk, men korrekt grep, sier Brekke torsdag ettermiddag.
Forbudet gjelder fra klokka 18.00 i kveld. Da vil alle utesteder over hele landet stenge dørene.
– Nå kom akkurat skift nummer to inn dørene her, og vi har bedt personen om å stenge lokalene klokka 18.00, sier Brekke.
Hadde planer om å stenge
Daglig leder ved Cirkus i Øvre Holmegate, Kristoffer W. Hansen, ringte Byas like etter klokka 14 torsdag for å informere om at utestedet kom til å stenge dørene klokka 18.
En knapp time senere kom beskjeden fra Helsedirektoratet om at stengingen ble landsomfattende.
– Det var helt tilfeldig. Vi som er på eiersiden i Cirkus hadde en samtale og ble enige om at det beste var å stenge uansett, sier Hansen.
– Hva tenker du om beslutningen til Helsedirektoratet?
– Det er en god avgjørelse. Jeg har akkurat tatt en prat med de ansatte og gjestene våre, alle er enige om at det er dette som må til, sier Hansen.
Meter-regelen er unntaket
Helsedirektoratet understreker at detalj- og dagligvarehandelen vil holde åpent, og skriver i pressemeldingen at det ikke er noen grunn til å hamstre mat.
Noen serveringssteder vil derimot forbli åpne. Dette vil være kantiner og serveringssteder som kan sørge for at gjester kan holde en meters avstand til hverandre. Servering av mat skal imidlertid ikke skje som buffet, skriver Helsedirektoratet.
Beordret til å stenge, likevel holder flere åpent: – Det er forkastelig
Serveringsstedene mener selv de ikke gjør noe galt. Utelivskollega André Kvilhaug i Pjolter & Punsj kaller dem kriseprofitører.
Relaterte artikler
- AKTUELTUtesteder fjerner bord og stoler: – Det beste hadde vært om vi ble pålagt å stenge3 ÅR SIDEN
- AKTUELTNy nasjonal skjenkestopp ved midnatt: - Mange står på kanten av stupet nå3 ÅR SIDEN
- AKTUELTHar holdt stengt i 124 dager: – Vi gleder oss til å se folk igjen2 ÅR SIDEN
- AKTUELTFiktive gjester skal sørge for at folk holder avstand på Hanekam3 ÅR SIDEN
- AKTUELT– Taper over 100.000 kroner i omsetning hver uke3 ÅR SIDEN
- AKTUELTOslo har stengt kranene, men skjenkingen fortsetter i Stavanger3 ÅR SIDEN