Disse er nominert til #byasbeste kjøkken

Sør-asiatisk mat, slow food, vegansk og pizza. Nå kan du stemme på din matfavoritt!

Disse er nominert til #Byasbeste kjøkken!
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Avstemningen er nå avsluttet. Følg med på Byas.no for vinnerintervjuet!

Kategorien er utvidet fra #byasbeste takeaway til #byasbeste kjøkken. Fem smakfulle kjøkken har fått plass på lista av nominerte.

Dette er de fem nominerte:

Les også

TWAS er vinneren av #byasbeste sentrumsbutikk

Bellies

Hvor: Støperigata 6, Stavanger

– Det er veldig koselig å bli nominert. Det er veldig kjekt, jeg vet ikke hva mer jeg skal si?, sier kjøkkensjef Tony Martin.

– Det er kjekt, helt klart. Vi er en liten sjappe i enden av Pedersgata, at noen har nevnt oss er veldig gøy, legger daglig leder Øyvind Lunde Ohna til.

Bellies åpnet i 2019 og serverer kun mat fra planteriket. De har fast meny og «laid back» lunsj.

– Vi serverer mat fra årstiden, kokt, stekt eller bearbeidet i årstidens ånd, sier Lunde Ohna.

Om hvorfor de tror de er nominert sier daglig leder at de er annerledes og smakene sitter, men de er også veldig ydmyke om hvorfor folk skal stemme på akkurat Bellies.

– Vi liker ikke å skryte av oss selv. Hva da byasbeste kjøkken? Jeg mener hele bransjen burde få noe, sier Martin.

Øyvind Lunde Ohna og Tony Martin liker ikke å skryte av seg selv, og mener hele bransjen fortjener blest.

Express Pizza Curry Grill Kebab

Hvor: Randabergveien 53, Tasta

Etter å ha blitt nominert i matkategorien til #byasbeste i både 2017, 2018 og 2019, er Pizza Curry Grill Kebab nå nominert for fjerde gang. De var ikke nominert i fjor, men i år gjør de altså comeback.

-Jeg synes det er veldig kjekt at folk har valg oss, det er koselig, sier daglig leder Tasnim Fiaz.

Restauranten tilbyr alt fra pizza og kebab til ulike pakistanske curryretter.

– Før solgte vi bare pizza og kebab men de siste årene har vi også solgt ulik pakistansk mat. Jeg tror det er det som gjør at vi skiller oss ut. Vi har en stor meny med mye utvalg som folk kan velge i, sier Fiaz.

Han har drevet restauranten på Tasta i 20 år, og tror at det også kan være en grunn til at de er nominerte.

– Vi har vært her såpass lenge at vi har fått faste kunder, også har vi god mat som jeg tror folk er fornøyde med.

Fiaz håper at fornøyde kunder vil gi dem en stemme.

– Om de liker maten og er fornøyde, er det kjekt om de vil stemme på oss.

Zahid Mahmood, Tasnim Fiaz (daglig leder), Mohamed Sajid og Said Milad på jobb på Express Pizza Curry Grill Kebab.

Lille Bangkok

Hvor: Langgata 25, Sandnes

Lille Bangkok drives av ekteparet Kim Nilssen og Amporn Krailum. De har vært nominert i matkategorien hvert år siden 2017, og i år er intet unntak.

– Det er veldig kjekt. Jeg tenkte egentlig at vi kanskje kom til å falle utenfor i år, siden det var mindre plasser, derfor det er ekstra kjekt å komme med denne gangen også, sier Nilssen

I restauranten har de fokus på å servere mat som smaker som det skal.

– Vi er veldig tydelige på at ting skal smake sånn som det skal smake, og ikke vannes ut eller ha en fornorskning av smakene, sier Nilssen.

– Vi tror at mange kunder er har reist mye og vet hvordan maten skal smake, og derfor tror jeg at folk kommer tilbake, legger Krailum til.

Og nettopp det tror de også er grunnen til at de har blitt nominert i år igjen.

– Jeg tror vi har mange stamkunder som setter pris på maten vi lager her. Vi satser på kvalitet, og det får vi igjen for, sier Nilssen.

Ekteparet Kim Nilssen og Amporn Krailum driver Lille Bangkok i Sandnes sentrum.

Noodle noodle

Hvor: Kirkegata 41, Stavanger

– Det er flott at folk legger merke til hva vi gjør. Vi legger mye kjærlighet og arbeid i rettene våre. Vi prøver å være så snille som mulig med gjestene våre og det er en stor ære å være nominert, sier Gary Fong om nominasjonen.

Fong tror de er nominert på grunn av det harde arbeidet som er lagt ned i restauranten, og trekker fram et godt personale og kokk. Tasting-menyen sier han har vært vidunderlig.

Om hvorfor folk skal stemme på Noodle noodle sier Fong:

– Jeg tenker vi har forbedret oss mye de siste to årene. Matkvaliteten og servicekvaliteten har forbedret seg, og det skal vi fortsette med. Vi stopper ikke nå.

Han sier det er smaken på maten som gjør Noodle noodle spesiell.

– Det er ikke kjedelig sweet and sour pork eller fried rice lengre. Tidene har endret seg og det har smaksløkene også.

Shirley Chu og Gary Fong forteller at de legger mye kjærlighet og arbeid i rettene de serverer.

Maggis munchies

Hvor: Nytorget 8, Stavanger

– Det er fantastisk. Det er topp fem så jeg forventet ingenting for å være ærlig. Jeg er veldig glad og takknemlig for de kundene som nominerte oss fordi vi er en veldig liten plass, sier eier Maggi Andrésson om hvordan det er å være nominert.

Maggis Munchies åpnet i Pedersgata i 2019, og har vært nominert i den tidligere kategorien #byasbeste takeaway. Andrésson tror de har blitt nominert fordi de har opparbeidet seg en god kundebase som liker maten de serverer.

– Jeg tror falafelen vår er noen du ikke kan få noen plass fordi vi ikke har den normale typen. Jeg putter mye grønnsaker i våre falafeler. De har unik smak.

De har flere alternativer for de som vil ha vegetar, men også falafeler med langtidskokt biff og kylling. Andrésson prøver også å være miljøbevisst ved å ha bestikk av tre og sugerør av papir.

Daglig leder, Maggi Andrésson, sier at bare å være nominert betyr mye for han.

Hvem av disse blir #byasbeste kjøkken 2021?

Avstemmingen varer i en uke frem til natt til onsdag neste uke.

Stem her!

Publisert: