Aktuelt

Oda (20) kan bli Sørlandets neste supermodell

Ganske tilfeldig har Oda Marie Storvold (20) havnet i finalen i «Scandinavian Supermodel Competition». Fredag kjemper hun om modellkontrakt.

Publisert:
  • Julie Sørensen Molvik
Oda er klar for å gripe sjansen og satse på modellkarrieren hvis hun vinner fredagens finale. Foto: Julie Sørensen Molvik

Tidligere i høst arrangerte modellagent

LES MER:

Donna Ioanna

en modellkonkurranse på Sandens. Premien var en plass i finalen under Scandinavian Supermodel Competition 2016, som arrangeres på Clarion Hotell Ernst fredag.

– Da jeg kom videre, ble jeg helt sjokkert. Og det er jeg egentlig ennå. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle komme videre, forteller Oda Marie Storvold (20) fra Grimstad til KRSby.

LES MER:

Frida (21) fra Lund er modell for Victoria’s Secret – for andre gang

Tilfeldigheter førte til deltakelse

Grunnen til at hun valgte å møte opp på Sandens, var mye på grunn av vennene sine.

– Det var veldig tilfeldig at jeg meldte meg på konkurransen egentlig. Flere av vennene mine har flere ganger sagt at siden jeg har så lange bein, så burde jeg prøve å melde meg på. Så tenkte jeg ja, hvorfor ikke!

Oda har ingen modellerfaring fra før av. Derfor var hun noe stresset, da hun for første gang skulle prøve å gå catwalk var foran masse mennesker.

– Jeg var veldig stressa, og glemte helt hvor jeg skulle gå. Men det var veldig gøy. Problemet mitt er at jeg fort blir stressa, så jeg har øvd meg litt på catwalk til finalen, forteller hun.

Oda forteller at tilbakemeldingene har vært veldig gode, både fra foreldrene og venner. Oda forteller at tilbakemeldingene har vært veldig gode, både fra foreldrene og venner.
LES MER:

_**Urban utvider butikken på Sandens**_

Fredag skal hun konkurrere om en modellkontrakt for modellbyrået Monster Management mot 14 andre jenter fra hele Norge. Juryen består av Donna Ioanna, supermodell Siri Tollerød, motefotografer fra Milano og agenter fra Paris, Hamburg og Milano.

– Hvis jeg går videre, vil jeg satse på dette

Til daglig studerer Oda markedsføring og ledelse ved UiA. Hun er forberedt på å sette studiene på vent hvis hun skulle vinne konkurransen.

– Hvis jeg går videre, så vil jeg satse på dette. Det å prøve nye ting skader ingen. Jeg har uansett veldig lyst til å reise i skole- og jobbsammenheng, og da er jo dette yrket perfekt.

egegge Oda er reiselysten, og hvis ikke finalen går som hun håper, vil hun utveksle i forbindelse med studiet. Foto: Julie Sørensen Molvik

Foreldrene til Oda støtter hun i valgene hun tar, men mammaen er litt skeptisk til å sette studiene til side. I tillegg tenker hun på datterens beste.

– Mamma er veldig opptatt av at jeg ikke skal bli objektivisert gjennom dette yrket, men hun ble veldig glad når hun fikk høre at jeg kom videre. Pappa går bare rundt og skryter av meg til folk.

– I modellbransjen kan det være endel kroppspress, hvordan tror du at du ville taklet det?

– Jeg tror ikke jeg blir påvirket av sånn. Jeg er naturlig tynn fordi jeg har så høy forbrenning, og er alltid den som spiser mest i vennegjengen, hehe.

– 80 prosent av jentene er helt ferske

Modellagent Donna Ioanna startet Scandinavian Supermodel Competition i 2011. Dette er første gang finalen avholdes i Kristiansand.

– Jeg syns det er veldig stas at finalen endelig holdes her, og jeg har fått et inntrykk av at folk syns det er gøy at det skjer noe med mote her i byen. Hvis dette blir en sånn suksess som jeg håper på, så kan det hende at hver finale blir holdt her, forteller Donna, som jobber på spreng siste tiden før finalen.

Flesteparten av jentene som stiller i finalen er helt ferske på modellområdet.

– 80 prosent av jentene er helt ferske. Noen av de har jo ikke sovet i natt, det er jo nervepirrende for dem.

Donna Ioanna er modellagent for Siri Tollerød og Frida Aasen fra Kristiansand. Foto: Arkiv Donna Ioanna er modellagent for Siri Tollerød og Frida Aasen fra Kristiansand. Foto: Arkiv

Donna forteller at jentene nå går gjennom to intensive dager med full opplæring i mannekeng, posering, fotografering og flere timer med høyhælte sko.

– Det blir en helhetsvurdering. Jeg skal bli litt kjent med jentene, og jurymedlemmene skal også få møte de. I tillegg blir det utstrålingen, hvordan de går på catwalken, selvtillit og hvordan de fotograferes.

– Hvorfor valgte dere akkurat Oda her i Kristiansand?

– Oda har noe veldig «gammeldags» ved seg, hvis jeg kan si det på en riktig måte. Hun fotograferes som et maleri, det er noe klassisk ved henne. Hun har en fin distanse mellom øynene og fyldige Kate Moss-lepper. Og hun har en flott utstråling, og er veldig hyggelig.

For modellagenten handler det ikke bare om at jentene skal bli store internasjonale toppmodeller og tjene penger.

– Jeg vil at jentene mine skal ha begge beina plantet på jorda. Derfor tar jeg ikke av meg så mange jenter, for jeg vil få god tid med de slik at jeg også kan jobbe med psyken deres.

Donna har fått frem to supermodeller fra Kristiansand som gjør internasjonal suksess som blant annet Victoria’s Secret modeller, Siri Tollerød og Frida Aasen.

Siri Tollerød fra Kristiansand gjør stor suksess som internasjonal modell, her fra en motevisning fra 2011. Foto: AP Photo/Francois Mori) Siri Tollerød fra Kristiansand gjør stor suksess som internasjonal modell, her fra en motevisning fra 2011. Foto: AP Photo/Francois Mori)
LES MER:

Espen Hilton gir ut bok: Forteller om veien fra mobbeoffer til toppblogger

Publisert:

– Dette er en mulighet til å nå lengre i modellbransjen

Fredag kveld var det duket for finalen i «Scandinavian Supermodel Competition». Toppmodellen fra Kristiansand, Siri Tollerød, var en av dem som avgjorde hvilken finalist som fikk modelldrømmen oppfylt.

Publisert: