Festivalsjefen stråler: – Vi kan ikke gjøre noe annet enn å juble!

Det er nesten ikke til å tro! Ifølge meteorologen vil fredagen bli ukas fineste dag, da åpner også Mablisfestivalen dørene.

Oppdatert:
Festivalsjef for Mablis, Eirin Hjørnevik Sandstad, jublet også i fjor, men har gjerne enda bedre grunn til å strekke armene i været i år. Værvarselet ser nemlig svært lovende ut for Mablisfestivalen.

Å arrangere utendørsfestival i Stavanger er risikosport, og det er sjelden festival- og værgudene er samstemte om forholdene.

Men de siste ukene har vært alt annet enn normale, og ifølge langtidsvarselet skal sola vise seg daglig helt fram til søndag.

Det betyr at Mablisfestivalen, som går av stabelen på fredag og lørdag, trolig slipper unna det dårlige været som har gjestet Vålandskogen de siste to årene.

– Vi har fulgt med på langtidsvarselet så lenge det har latt seg gjøre. Vi har fått med oss at det ser lovende ut og vi kan ikke gjøre noe annet enn å juble, det er helt fantastisk, sier festivalsjef Eirin Hjørnevik Sandstad.

Følg Byas.no på Facebook!

Værvarselet for fredag og lørdag lover bra for festivalen i Vålandskogen.

Mest sol, litt regn...?

Ifølge Yr er det meldt sol og blå himmel når festivalen åpner dørene på fredag. Ingen andre dager denne uka er det meldt like mye sol!

– Temperaturene kommer til å stige jevnt gjennom hele uka, og ser ut til å toppe seg på fredag, sier vakthavende meteorolog, Martin Granerød til Byas.

Han spår et sted mellom 22 og 23 grader fredag ettermiddag.

Lørdagen blir det derimot noen flere skyer på himmelen. Meteorologen forteller at han sitter på prognoser som viser at det kan komme en ettermiddagsbyge på den andre festivaldagen.

– Lørdagen er mer usikker. Det ser ut til at det blir lange perioder med sol, men at det kan komme et lite regnskyll ut mot ettermiddagen, sier han.

Likevel kommer det til å være varmt i lufta også denne dagen. Meteorologen spår ca 20 grader lørdag ettermiddag.

– Så fredagen kommer til å bli veldig fin. Det er gode sjanser for at været blir bra også på lørdag, men da er det i tillegg fare for litt regn, oppsummerer Granerød.

Noe overskya og grått under Mablisfestivalen i fjor. I år ser fredagen ut til å bli den beste dagen i løpet av uka. På lørdag vil det være lange perioder med sol, men vi risikerer å få en ettermiddagsbyge.

– I rute

Sandstad legger ikke skjul på at været betyr mye for om folk velger festival eller sofaen.

Hun føler også at finværet er ekstra fortjent. I år arrangeres festivalen for tredje gang. Både i 2016 og 2017 ble deler av festivalen preget av gråe skyer og regnskyll. Selv om varselet ser bedre enn ut på lenge, tar arrangøren forholdsregler.

– Det er litt typisk at vi i år har tilrettelagt enda bedre for å stå imot regn og vind, sier festivalsjefen og ler, før hun forteller at det i år er flere steder enn før du kan søke ly for regndråpene.

Riggingen av festivalområdet starter onsdag morgen, men kampen mot klokka for å få alt klart før festivalpublikumet flytter inn i Vålandskogen, i forhåpentligvis i strålende sol, er allerede i gang.

– Vi er i rute. Vi er så godt i rute at jeg vil si at dersom det skulle dukke opp noe uforutsett, så skal vi klare å ta oss av det også, sier festivalsjefen.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Kun én av fem festivalartister er kvinner

LES MER:

Husker du «to øl-regelen» fra i fjor? Slik blir situasjonen i år

LES MER:

6 festivaler som forsvant fra Stavanger-området

LES MER:

Lurt på hvordan det er å lage en festival? Her har du svaret!

Publisert:
Oppdatert:

12 ting du kan gjøre i helga

Her er noen tips til deg som ikke har helgeplaner!

Publisert: