Icy Arn begynte å lage musikk for to år siden. Nå er han Ukas Urørt

Da Icy Arn fikk telefonen om at han var Ukas Urørt, spilte han PlayStation. Han ble dermed ganske overrasket da han ringte nummeret opp igjen.

Oppdatert:
Arnar Thoroddsen kom til Norge fra Island som tiåring. Han lærte seg både språket og dialekten raskt, og nå rapper han også på sistnevnte.

– Det var helt uforventa, forteller Icy Arn, som egentilg heter Arnar Thoroddsen.

Denne uka er låta hans «Brokeboi» Ukas Urørt på NRK P3, og det synes han er stas.

Følg Byas.no på Facebook!

Kom til Stavanger som tiåring

Thoroddsen kom til Stavanger og Gausel som ti-åring, og lærte seg både språket og dialekten ganske kjapt.

Hele oppveksten hadde han et piano stående hjemme i stua, men det spilte han ikke mye på, og dersom han spilte, brukte han som regel en hånd.

Så fikk han et keyboard av bestefaren til ti-årsdagen, og lærte seg litt av to sanger. I seks år var det de eneste sangene han spilte, før han dro til Spania og så traileren til filmen Suicide Squad.

I traileren spilles Bohemian Rhapsody av Queen. Thoroddsen hadde hørt låta før, men da visste han ikke hva den het. Den sommeren gikk låta på repeat fem ganger til dagen, og han bestemte seg for å lære den på piano.

Og på sett og vis, var det slik musikkarrieren startet. Han begynte å ta pianotimer, og det viste seg å være lurt.

– Det var da jeg fant ut at jeg hadde gehør og at det var musikk jeg ville drive med, forteller Thoroddsen, som fortsatt tar pianotimer.

Inspirert av Queen, The Beatles og David Bowie

Om han skal nevne inspirasjonskildene sine, lister han opp Queen, The Beatles og David Bowie.

Icy Arns sjanger er rap og hiphop, så det er kanskje ikke de mest opplagte mentorene, men for Thoroddsen var det dem som fikk han inn på tanken om å lage musikk.

Han produserer, skriver, synger og rapper selv. Det synes han er en fordel.

– Da får jeg gjøre det jeg vil, sier han.

Han samarbeider også mye med Plaster På Såret, brødre-duoen fra Sandnes, som også lager hiphop. Da forteller Thoroddsen at han er i komfortsonen. Han liker bedre å lage sanger sammen med andre, selv om at han også jobber mye på egenhånd.

LES MER:

Dette er siste band ut til Mablis-festivalen. Her er hele lineupen!

LES MER:

– Jeg lager musikk for unge narkomane i Stavanger

Ikke første gangen på NRK P3

Det er låta «Brokeboi» som er Ukas Urørt på NRK P3, men det er langt i fra første gangen at musikken hans er å høre på radiokanalen.

Samme sang har tidligere vært listet på P3, i tillegg til at han ble invitert av P3-Christine, både til å fremføre sin egen låt, og covre «Psycho» av Post Malone.

Sistnevnte tok han også deler av på islandsk, hvor han egentlig kommer fra.

Han takker Tore Pang og STVG Kartell for å ha oppdaget ham tidlig, og forteller at det er Pang som fikk ham på statskanalen.

– Han har virkelig hjulpet meg, sier han.

Tore Pang, eller Tore Arholm Tobiassen, skryter av den unge artisten.

– Supertalent! Lager sine egne beats, skriver tekster som treffer kidsa, synger bra og ikke minst - fyren har «skamgoe» musikksmak! Første gang vi hang i studio, spurte jeg ham hva han hører på, og da svarte han «nja, mye Queen, Beatles og Bowie, sier han.

– Ingenting å klage på

Låta «Brokeboi» handler om hvordan livet hadde vært dersom han ikke hadde hatt foreldre til å hjelpe seg. Han forteller at han aldri har hatt en jobb, og at han tjente sine første kroner for noen måneder siden - på musikken sin.

Han sier at det er mer musikk i vente, og forteller at neste singel kommer i løpet av den neste uka. Han skal også spille på Mablis sammen med andre fra STVG Kartell.

Til vanlig går han idrettslinja på Jåttå Videregående Skole, men drømmen hans er å jobbe i musikkbransjen. Helst å lage egen musikk. Og dersom det går like bra som det har gjort til nå, ser det lovende ut.

– Jeg har ingenting å klage på, sier han.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Izabell og Tore Pang vil samle Stavanger-artister med nytt kollektiv

LES MER:

Nytt år, flere lokale artister å følge med på

LES MER:

Mela (20) mener at tekst om angst og depresjon fint kan kombineres med lystige melodier

LES MER:

Står en av verdens største artister bak dette platecoveret?

Publisert:
Oppdatert:

Icy Arn er klar for Utopia med ny låt - hør den her!

Icy Arn er klar for Utopia. Nå går han sammen med hiphop-veteraner i ny låt om snob.

Oppdatert: