Silje (23) fra Kristiansand deltar i 71 grader nord: – Det blir mye action og følelser

Deltakelsen ble en større utfordring enn hun hadde forventet.

Oppdatert:
– Jeg skjønte fort at jeg ikke er så turmenneske som jeg har trodd, innrømmer Silje Andersen (23) fra Kristiansand, som deltar i årets sesong av 71 grader nord.

Det var mye mer fysisk og psykisk krevende enn jeg hadde trodd, forteller gründeren fra Kristiansand om å delta i 71 grader nord.

Alltid drømt om å delta

Sesong tjue av den tur- og opplevelsesbaserte realityserien har premiere 11. september, hvor 14 deltakere skal ta seg fra Lindesnes til Nordkapp. To av de er sørlendinger.

– Vi har virkelig fått testet oss. Denne sesongen blir helt vill. Det er mye man kan glede seg til, er alt Andersen røper.

Hun ble gjort oppmerksom på at programmet trengte flere jenter, og sendte litt spontant inn en søknad.

– Jeg har alltid hatt en indre drøm om å være med på programmet, så da sendte jeg inn en søknad. Jeg ville utfordre meg selv og gjøre noe annet. Det så dritkult ut, og jeg er veldig spontan.

Til daglig jobber Silje Andersen i selskapet BySpire og i Telenor i Oslo.

– Du opplever hele følelsesregisteret ditt på en dag

Serien ble spilt inn i vår, og Andersen beskriver turen både som «fantastisk», men også «forferdelig».

– Du opplever hele følelsesregisteret ditt på en dag. Du er på reservebatteri hele tiden, forklarer hun.

I forkant av innspillingen så hun på seg selv som et friluftsmenneske, med mye skierfaring. Under deltakelsen ble hun testet i mye nytt.

– Jeg skjønte fort at jeg ikke er så turmenneske som jeg har trodd. Vi sov ute hver eneste natt, og jeg er nok litt mer glad i komfort enn jeg var klar over. Bare det å skulle sette opp et telt ble første gang for meg. Det nærmeste jeg kommer er når jeg satte opp telt da jeg var liten.

– Bare det å skulle sette opp et telt ble første gang for meg. Det nærmeste jeg kommer er når jeg satte opp telt da jeg var liten.
Mot tolv andre deltakere, skal sørlendingene Silje Andersen (helt til høyre) og Vidar Braun (øverst i midten) kjempe seg gjennom Norges natur for å stå igjen som vinneren på Nordkapp.

Realitydeltakelsen ga mersmak

Hun innrømmer at hun gruer seg litt til programmet blir sendt på TV, men deltakelsen ga mersmak.

– Kunne du tenke deg å delta i andre realityserier?

– Ja, men det kommer an på hva slags reality. 71 grader nord er en av de best realityseriene vi har, så hvis det er noe lignende kunne jeg tenke meg å bli med igjen.

– Hvorfor tror du at du ble valgt ut som deltaker?

– Jeg tror det er fordi jeg er veldig ekstrovert. Jeg har nok en tydelig karakter og personlighet. Min rolle ble nok den sosiale og utadvendte, som er blid og positiv.

Sesongen blir actionfylt, skal vi tro sørlendingen.

– Det er sykt mange kule folk som er med, med forskjellige personlighetstyper. Det blir mye action og følelser, sier hun.

LES OGSÅ:

LES MER:

Sørlending og UiA-student søker kjærligheten i ny tv-reality

LES MER:

To sørlendinger i årets «Paradise Hotel»

– Reisen var råflott, men også tung, vanskelig, lett, tøff, fin, pinlig og dritkul. Jeg har følt på sider av meg jeg ikke trodde jeg hadde, forteller Vidar Braun (35) fra Arendal.

Vegan-aktivist fra Arendal klar for reality

Den andre sørlendingen vi får se i årets sesong, er Vidar Braun (35) fra Arendal. Han ble kontaktet av et castingbyrå, og takket ja.

I tillegg til å ville teste seg selv, og promotere musikken sin som artist, har han et konkret budskap å dele.

– Jeg er aktivist for dyrenes rettigheter. Med dette er det naturlig for meg å være 100 prosent veganer. Min jobb som aktivist og medmenneske her på kloden er å opplyse mennesker og føre dem på sti sammen, forteller han.

– Det er en del motpoler innen denne tematikken. Kan vi forvente oss noen heftige diskusjoner på turen?

– Jeg er alltid opptatt av å motivere og ikke diskutere. Dessuten er det meget vanskelig å argumentere mot sannheten. Resultatet av dette vil dere få se på TV veldig snart.

Vidar Braun er utdannet elektriker, men flyttet raskt til Oslo for å oppnå drømmen om å bli rockestjerne. – Jeg har reist rundt i USA, Asia og Europa med mine band. Nå holder jeg på med et soloprosjekt.
Publisert:
Oppdatert:

Yrja (30) fra Stavanger er med i «71° nord»

Yrja Oftedahl fra Våland er én av deltakerne som skal ta seg fra Lindesnes til Nordkapp i sesong 22 av «71° nord».

Oppdatert: