Her kan du snart spise så mye du vil og betale det du måtte ønske

Det er konseptet når Foodloose inviterer til en litt annerledes middag neste helg. Alle inntektene går til Redd Barna.

Oppdatert:
Foodloose i Kirkegata har latt seg inspirere av en amerikansk artist og et arrangement i Fargegata.

– Dere må komme neste helg. Da er det Bon Jovi-dag her hos oss, sier daglig leder ved Foodloose, Morten Birkeland, til to damer som holder på å gjøre opp lunsjregningen.

– Hæ?

– Ja, spis så mye du vil og betal så mye du vil.

– Kan vi drikke så mye vi vil også?

– He he, nei, dessverre, det har jeg ikke lov til, svarer Birkeland lattermildt.

Bon Jovi-inspirasjon

Restauranteieren håper konseptet kan bli like populært som det er enkelt. Søndag 3. februar kan du stikke innom Foodloose og få deg en solid middag.

Birkeland ble inspirert av en kjent amerikansk artist og et arrangement i Fargegata.

Han er nemlig fan av Bon Jovi. Artisten har en stiftelse som driver to restauranter i New Jersey i USA. Her kan hvem som helst sette seg ned og spise. De som sliter med å skaffe mat på bordet, trenger ikke å betale. De som har nok mellom hendene, anbefales å betale 20 dollar for å støtte stiftelsen.

Her hjemme inviterte Fargegata til en middag høsten 2017. Tvisten var at maten var laget med råvarer som hadde gått ut på dato. Dette ble gjort for å rette oppmerksomheten mot matsvinn.

Nå følte Birkeland at det var hans tur til å gjøre noe.

Daglig leder Morten Birkeland sier at leverandørene sponser råvarene, restauranten tar seg av matlagingen, så er det opp til gjestene selv å velge om de vil betale eller ikke.

Mat til 400 gjester

Restauranteieren har fått med seg sine faste leverandører til å sponse matvarene, mens restauranten tar seg av matlagingen og serveringen. Bon Jovi-musikk skal selvsagt spilles over anlegget.

Birkeland har fått inn matvarer for i overkant av 30.000 kroner. Dette tror han holder til rundt 400 personer.

– Så det kan fort bli trangt. Vi har bare 50 sitteplasser, men vi holder det gående så lenge det er mat igjen, sier han.

På menyen står fingermat, det blir servert alt fra kjøtt-, sjømat- og vegetar-retter. Etter måltidet kan du selv velge om du vil betale og i så fall hvor mye du ønsker å bla opp for middagen. Alle pengene som kommer inn går til Redd Barna.

– Jeg synes organisasjonen gjør en viktig jobb. Jeg har en åtte måneder gammel sønn selv og tiden med ham er helt fantastisk. Men jeg har ikke fått snakket med Redd Barna selv ennå, det står på planen min, sier han og ler.

Imponert

Byas har tatt ansvaret med å overbringe nyheten om den veldedige middagen til organisasjonen. Redd Barna applauderer arrangementet.

– Vi i Redd Barna er imponert over tiltaket. Vi har vel aldri sett et tilsvarende initiativ hvor du kan både spise et godt måltid og samtidig hjelpe noen av verdens barn, virkelig et måltid med mening, skriver Klaus Damlien, seksjonsleder for markedsføring i Redd Barna i en e-post til Byas.

Klaus Damlien, seksjonsleder for markedsføring i Redd Barna.

Organisasjonen samlet inn 300 millioner kroner i fjor. Birkeland håper å få inn rundt 40.000 kroner, et viktig bidrag i det store bildet, mener Redd Barna.

– Vi vet at 35.000 kr for eksempel tilsvarer 750 såkalte energi-matpakker, som vi deler ut til de aller mest underernærte barna vi hjelper. Disse barna trenger tre matpakker om dagen, så dette vil utgjøre en stor forskjell for mange, forteller Damlien.

Dømmer ingen

Det er ingen hemmelighet at det hadde vært mer økonomisk for restauranten å ha åpent som normalt, men Birkeland håper dette kan være en kickstarter til et arrangement som Stavanger-publikumet kan få med seg igjen.

– Kanskje dette er noe vi ser her neste år? Eller kanskje det er noen andre som har lyst til å prøve det samme? Jeg tør ikke å si noe ennå, vi får se hvordan det går og hvor mange som møter opp, sier han og fortsetter:

– Så kan det hende at noen kommer hit for å spise gratis, men det er helt greit. Vi skal ikke dømme noen, folk må få lov til å gjøre som de vil.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Utestedet Dickens stenger dørene: «Vi må tjene penger for å overleve»

LES MER:

Amna og Abrar har åpnet ny restaurant i Stavanger

LES MER:

Slik reagerer utelivsbransjen på innrykket til Heidi’s Bier Bar og The Old Irish Pub

LES MER:

Prøver ny løsning for å leie ut utelivskompleks

Publisert:
Oppdatert:

Dette kan du gjøre i helga

Dette blir ei sjelden bra helg!

Publisert: