– Skal være restaurantnivå fra matvogn

Kim André Flaten skal gi byen streetfood i hele sommer.

Kim André Flaten blir å se i denne matvogna i Kristiansand i sommer.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

– Jeg har, som de fleste andre kokker, en drøm om å ha noe eget. Kommunen ville etablere tre nye salgsplasser ved Gravane, og jeg sendte inn en søknad om matservering fra vogna mi, og fikk ja, sier Kim til KRSby.

Matvogna har fått navnet Chef Kimmis, og det er Kimmi selv som skal stå i vogna og selge streetfood fra juni til september. Han jobber til daglig som kjøkkensjef på Sørlandets Travpark, så det er en erfaren kokk du møter i luka.

Brioche med burger

– Jeg skal servere mye, men hovedfokuset blir en nystekt brioche med hjemmelaget burger. Det blir også slowcooked svinenakke og entrecôte, og med rett temperatur og tid blir det alltid et perfekt resultat. Det er slowcooked, men raskt servert, sier han.

Her i Gravane skal Chef Kimmis og to andre servere mat gjennom sommeren.

Området ved Gravane, like ved broa over til Odderøya, får altså tre salgsplasser gjennom sommeren. Hver plass er på 30 kvadratmeter, og hver selger kan plassere ut tre bord hver.

– Det er kult av kommunen at de ikke bare lot den som bød mest penger få plassene, men at de også ville se på konseptene vi ville ha på stedet. Det er mye folk i området, i hvert fall i forbindelse med tirsdagskonsertene på Fiskebrygga, og kommunen er med på å legge til rette for noe godt for hele byen, sier Kim.

Les også

Starter egen foodtruck – med hjelp fra UiA

Streetfood blir servert rett på gata, slik det skal være.

– Håper Kristiansand er klare

Arrangementskoordinator Tore Løvland har tidligere omtalt tiltaket som en forsterkning av sommerbyen.

– Alle som har noe de vil selge kan søke om plass, og ved å ha det i Gravane forsterker dette sommerbyen Kristiansand. Området fra Tangen til Kilden brukes av utrolig mange mennesker, og dette kan bidra til at området blir enda mer hyggelig, sa han i en pressemelding fra kommunen.

Kim André håper å kunne skape grunnlag for en videre drift med matvogna.

– Målet er å skape butikk av dette. Det er moro å gå nye veier, og fordelen med en slik vogn er at en ikke har store oppstartskostnader. Dette skal være restaurantnivå fra matvogn, og det er mye jobb bak. Jeg ser ikke bort fra flere vogner til neste år, jeg håper Kristiansand er klare, sier han.

Publisert: