Klart for Green Day-musikal: – Vi lover «bakoversveis»-garanti

Tredjeklassingene på musikk ved Vågsbygd Videregående er de første i Norge som setter opp «American Idiot – The Musical». Fredag er det klart for utsolgt premierekveld.

Oppdatert:
Tredjeklassingene på musikk på Vågsbygd Videregående setter opp «American Idiot – The Musical», som har premiere førstkommende fredag.

– Det er superkult at vi er de første i Norge med lisens til å sette opp denne musikalen, forteller en stolt regissør og dramalærer på musikklinja på Vågsbygd Videregående, Kjetil Kro.

Denne uka jobber tredjeklassingene på musikklinja på spreng for å finpusse Green Day-musikalen «American Idiot – The Musical». Fredag går sceneteppet opp på teatersalen på skolen.

Det markerer altså den offisielle norgespremieren på rockemusikalen.

Fikk du med deg at Palmesus slapp en headliner denne uka?

Karakter på dopkjøret

 Terence Dougherty som «Johnny».

Musikalen er basert på Green Days konseptalbum med samme navn, som inneholder de kjente sangene «21 Guns», «Wake Me Up When September Ends», «Boulevard of Broken Dreams», «Good Riddance», og selvsagt «American Idiot» selv.

Musikalen tar også opp hvordan fortvilte ungdommer føler seg i en verden etter et år med terror, økonomisk nedgang og økende politisk uro. «Johnny», spilt av Terence Dougherty (18), er en av disse.

– Kort forklart tar historien for seg tre gutter i en drabantby som virkelig ikke kommer noe videre i livet. Den ene velger å bli igjen på grunn av sin gravide kjæreste, mens de to andre drar til byen. Og det hele utvikler seg til at min karakter havner på ruskjøret, mens den andre joiner militæret og drar til Afghanistan, forteller Dougherty.

Fra Trump til Kim Kardashian

Slik ser det ut når Vågsbygd-elevene setter opp Green Day-musikal.

I denne versjonen har Vågsbygd-elevene også løftet fra aktuelle 2018-temaer. Med tv-skjermer i bakgrunnen som viser alt fra Donald Trump-taler, til «Keeping Up With The Kardashians»-klipp og ulike nyhetsinnslag, kommenterer musikalen også hva media ukentlig mater oss med.

– Selv om musikalen hadde premiere i 2010 før Trump ble president, tematiserer den frustrerte ungdommer. Og det er minst like aktuelt i dag, mener Dougherty.

LES OGSÅ:

LES MER:

Vågsbygd-elever satte opp Grease: – Vi har plassert bøtter rundt hver utgang

LES MER:

Se bildene fra Grease på Vågsbygd videregående skole

Hektisk innspurt

Terence Dougherty (18) og Hanne Mathea Omdal Egeland (18).

Hanne Mathea Egeland (18), som spiller kjæresten til «Johnny», forteller at det går mange timer denne uka for å få dansingen, koreografien, syngingen og replikkene til å sitte støpt.

– Vi jobber så å si fra 9 til 9 hver dag denne uka med å finpusse alt, så det blir perfekt til premieren. Nå har vi jobbet så bra med denne at vi lover «bakoversveis»-garanti til publikummerne, forteller Egeland og ler.

Musikalen har altså premiere fredag 9. februar, og spilles hver kveld fram til torsdag den 15. februar.

Er seksualundervisningen i skolen for dårlig? Les hva fylkets ungdomspolitikere mener om saken!

Publisert:
Oppdatert:

NRK-serien «Nudes» forteller tre historier om nakenbilder på avveie

– Temaet i serien er veldig aktuelt. Jeg har ikke opplevd det selv, men jeg vet om folk som har opplevd å få spredt nakenbilder av seg selv.

Oppdatert: