Nå kan du se Thea Sofie (21) fra Kristiansand i Netflix-storserie

Sørlandsjenta Thea Sofie Loch Næss spiller den mystiske, farlige vikingkvinnen med navn Skade i Netflix-storsatsingen «The Last Kingdom».

Publisert:
Sørlandsjenta Thea Sofie Loch Næss spiller en ond og nådeløs kriger i storserien «The Last Kingdom», som foregår under vikingtida i år 872.

– Det er mye snakk om sterke kvinneroller for tiden. Skade er absolutt sterk, men også direkte grusom og ond, forteller Thea Sofie Loch Næss om den store rollen til KRSby.

– Ga rollen uten å ha møtt meg

21-åringen kapret en rolle i tredje sesong av storserien «The Last Kingdom», etter at hun fikk overbevist agentene, gjennom en hjemmelaget video-audition, at hun var den riktige for rollen som den onde vikingkvinnen Skade.

– Agentene kommenterte hvor uskyldig jeg så ut, da tenkte jeg at de kom til å angre for å ha gitt meg rollen. Men etter hvert fant jeg min indre Skade og overbeviste dem, forteller Thea.

– Dette var en av de rollene jeg aldri trodde jeg kunne få. De ga meg rollen uten å møte meg personlig, kun basert på selftapen (hjemmelaget video-audition, journ.anm.), forteller Loch Næss fornøyd.

«The Last Kingdom» foregår i år 872 hvor vikingenes invasjon mot England påvirker de ulike kongedømmene, spesielt Wessex som er under Kong Alfreds kontroll.

Netflix-serien er kritikerrost og har fått høye rangeringer både hos IMDB og Rotten Tomatoes.

Også her til lands har serien fått god kritikk:

– Det er et actiondrama som skifter uanstrengt mellom vikingtidas brutale realiteter og hverdagens lysere sider, og rollegalleriet inneholder noen aldeles herlige typer både blant kristne og hedninger, skriver anmelder Sigurd Vik i filmpolitiet i NRK.

16-timers arbeidsdag med blod og slåssing

Thea Sofie Loch Næss gjorde sin profesjonelle skuespillerdebut i den norsk-regisserte filmen «Natt til 17», etterfulgt av storfilmene «Birkebeinerne» og «Dryads».

Men rollen som en farlig og ond vikingkvinne med sosiopatiske trekk innrømmer hun har vært hennes tøffeste skuespillerrolle hittil. Hun forteller om 16-timers arbeidsdager i bitende minusgrader og fysisk krevende scener under innspillingen i Budapest.

«The Last Kingdom»-karakteren Skade er kanskje Theas tøffeste skuespillerrolle hittil, både psykisk og fysisk.

– Det var slåssing, hesteridning og skriking i minusgrader. Samtidig måtte jeg være manipulerende og drepe uten å ofre det en tanke. Dette er definitivt noe helt annet, en helt annen mentalitet på grunn av tiden hun lever i, og hennes ekstreme ønske om makt, forklarer Loch Næss.

Likevel mener hun at karakteren Skade er kanskje hennes viktigste rolle hun har medvirket i – en sterk kvinnelig rolle med makt, i en mannsdominert verden.

– Skade tar sin plass i en mannsdominert viking-verden, og bruker alle tilgjengelige virkemidler i forsøk på å klatre til topps. Det syntes jeg er mye mer interessant enn å skulle være en sterk helt, fortsetter hun.

Fått rolle i Viaplay-storsatsing

Det er uvisst om sørlandsjenta får være med i fjerde sesong av «The Last Kingdom». Hun hinter til at det er ikke er håp for karakteren Skade i den pågående sesongen.

– Vi vet ennå ikke hva som skjer, men om man ser sesongen ser det ikke ut som det er så mye håp, antyder hun.

Men Thea har flere ess i ermet med både serier og filmer både i inn- og utland. Hun er nå bosatt i Oslo for å spille inn den norske seriesatsingen «Wisting», som er en dramatisering av krimforfatter Jørn Lier Horts bokserie.

Serien skal være kjøpt opp av strømmetjenesten Viaplay, og det er allerede avslørt at store navn som Sven Nordin og Hollywood-stjernen Carrie-Anne Moss skal medvirke i serien. Ifølge Loch Næss skal serien ha premiere rundt april 2019.

– Der spiller jeg noe helt annet enn Skade, nemlig en rosablogger. Det var rart å reise mellom de to jobbene og karakterene. Fra skitt og blod til manikyr og push-up bh. Også har jeg gjort en kinesisk spillefilm, men nå skal jeg i gang med en indie-film i USA som jeg tror blir helt rå, avslutter hun fornøyd.

Publisert:

Sørlendingen Thea (22) er nå nummer én på IMDb

22 år gamle Thea Sofie Loch Næss fra Kristiansand topper IMDb-lista. Hun er nå nummer én i verden.

Oppdatert: