Anmeldelse Chinatown: Mett uten å blakke deg
Kinamat er fortsatt en vinner i Norge. Men gevinsten er sjelden høyere enn at man får mye mat for pengene.
Hvor: Skagen 14, Stavanger
Miljø: 4 | Mat: 3 | Service: 4 | Total: 3 |
Den helt store gastronomiske opplevelsen gir ikke kinarestauranter i Norge, kanskje med et par unntak.
Og et besøk på Chinatown i Stavanger var nok en noe mer eksotisk opplevelse da restauranten var ny i 1987, enn tilfellet er i dag, med asiatiske mattilbud på de fleste gatehjørner.
Det er ingen forkleinelse for serveringsstedet i andre etasje på Skagen 14, som tydeligvis har mange stamgjester etter å ha holdt det gående i nesten 30 år. For du vet hva du får når du plukker klassikere som pepperbiff, kylling curry, sursøtt svinekjøtt, kongereker eller and.
At lokalet er innredet med et åpent akvarium er et ekstra pluss for de yngste gjestene.
And på bestilling
Chinatowns mest fristende rett er utvilsomt sprøstekt and for to personer, som er priset til 569 kroner og bør forhåndsbestilles.
Den var derfor utenfor vår rekkevidde, og vi landet på det mer tradisjonelle.
Chinatowns mest fristende rett er utvilsomt sprøstekt and for to personer
To vårruller ble servert med en liten kvast persille, kinakål og søt chillisaus, og kom kjapt til bordet, forhåndspreparert og ovnsvarmet. Men de var sprø og helt greie på smak, verken mer eller mindre.
Som hovedrett falt valget på en pepperbiff med grønnsaker og kokt ris. I lunsjversjon koster den 125 kroner, og er oppnåelig mellom klokken 14 og 18.
* Hvor mye bør vi tipse når vi spiser i Sandnes og Stavanger?
Ikke minneverdig
Grønnsakene var ikke overkokt, peppersausen helt ok og porsjonen med ris rikelig.
Biffkjøttet var derimot i minste laget, og en anelse seigt. Det hele ga derfor en midt på treet opplevelse.
I en restaurant som på sen ettermiddag ikke var veldig befolket, var det lite å si på servicen.
Som et søtt punktum falt valget på pannekake med jordbær, iskrem og kremfløte (69 kroner).
Dette var igjen forhåndslaget mat, og pannekaker som ikke stekes der og da, blir aldri som ferskvare. Denne var da også litt dvask, og bærene av den konserverte typen.
Iskremen var en kule fra spann, servert med kremfløte og en skive appelsin. Det ble ikke en dessert av den minneverdige sorten.
* Snart blir det selvbetjening på McDonalds
Mett uten å blakke deg
I en restaurant som på sen ettermiddag ikke var veldig befolket, var det lite å si på servicen. Maten kom, som på de fleste kinarestauranter, fort til bordet og måltidet var nokså kjapt unnagjort.
Chinatown er ikke stedet for en helaften, men snarere kjappe besøk, der du blir greit mett uten å legge igjen en formue.
Så finnes det gode alternativer i matbyen Stavanger hvis du vil utfordre smaksløkene litt mer enn dette.
Flere anmeldelser:
Les også
26 North: Nordisk i toppklassen
Mama Afrika: Et mekka for vegetarianere, men desserten er uspiselig
Zuoq: Stappmett på pakistansk
Shin Sushi: Billig sushi, ujevn kvalitet
Døgnvill: Byens beste burger
Los Tacos: Ay, caramba!
Salza: Kjøkkenet har litt å gå på
The Shack: Lett å forstå hvorfor køen er så lang
Fogo: Her blir du mett!
Tango: En av landets beste restauranter
Varmen (Scandic City): Ta turen inn i Varmen. Du vil ikke angre.
Sabi Omakase: Kan ikke sammenlignes med noe annet i byen
Byrkjedalstunet: Et helt greit måltid hjemmelaget mat
Sola strandhotell: En veldig sterk 4-er
Kita Deja Vu By Night: Et spennende tilskudd i Stavanger
Spiseriet: Fortsatt en av byens beste
Amici: Solid og hjemmelaget mat
Hall Toll: Smell på Skansen
Big Horn Steak House: Utrivelig, uinspirert biff
Egget: Byens beste deal?
City Bistro: Veldig god mat til hyggelige priser
XO Bar & Restaurant: Grei nok burger, herlig komle
Sabi Sushi Sandnes: God sushi, trist lokale
Allegro: Bravissimo! Velkommen tilbake
Kitchen&Table: - Meget god valuta for pengene
Bevaremegvel! Hva mer kan man ønske seg?
Charles & De: Holder fortsatt formen