Her kan du få en venn på fem minutter

På onsdag blir det «speedfriending» på Øst.

Publisert:
Speedfriending er som speeddating, bare med andre intensjoner. Her fra en annen anledning på Øst.

Du har nok hørt om speeddating, hvor man i løpet av kort tid får presentert en hel haug av potensielle partnere.

– Speedfriending går ut på det samme, men har andre intensjoner. Det handler om å treffe nye bekjente eller venner fremfor en ny kjæreste, sier Viktor Sanden (31) fra Hommersåk.

Viktor Sanden er en av to som startet opp Nordic Vagabonds. Enda flere er engasjert i speedfriendingprosjektet.

Vil at fremmende skal prate

Han har vært med å starte «Nordic Vagabonds», som vil skape sosiale arenaer hvor folk kan møtes, og senke terskelen for at fremmede kan prate sammen.

– Vi vet hvor utfordrende det kan være å finne folk man klaffer med når man har kommet til en helt ny by. Skal man måtte melde seg inn i et kor, fotballag eller på et studie for å knytte kontakter? spør Sanden, som har bodd i hovedstaden av og på i ti år.

Første gang gjengen arrangerte speedfriending, var på en musikkfestival de holdt i Oslo i sommer. Siden har det blitt økende interesse for konseptet, som har blitt holdt i Oslo, Drammen, Bergen og Stavanger.

Fra den første speedfriendingen som ble arrangert i Oslo.
Ann-Kristin (26) hadde egentlig gitt opp Tinder, men så dukket Nils Henrik opp på skjermen

Gratis

På onsdag får du sjansen igjen i Stavanger, på Øst ved Tou Scene. Tilbudet er gratis, og det er ingen forhåndspåmelding. Sist var det rundt 30 som møtte opp på Øst.

– De andre stedene har det møtt opp minst dobbelt så mange når vi har arrangert det igjen, så vi forventer i alle fall femti, sier Sanden.

På Øst skal det settes opp langbord for de som vil være med på speedfriending.

Reglene er ganske enkle. Alle setter seg ved et langbord, og så får man fem minutter på å prate med personen som sitter overfor seg. Etter fem minutter flytter den ene rekken seg en stol til høyre.

– Etter hvert blir folk varme i trøya, og man får mange fine samtaler. Det er ofte en utfordring at mange finner en så god tone eller et godt samtaleemne og ikke vil flytte på seg, sier Sanden.

Han tror det beste er å stille noen spørsmål utenom de helt vanlige.

– Skal man introdusere seg til femten ulike personer, kan det fort bli litt repetitivt. Jeg oppfordrer også til en lav terskel for å legge hverandre til på Facebook etterpå.

Positiv respons

Sanden har fått mange tilbakemeldinger fra folk som har møttes igjen i etterkant av speedfriendingen.

– Jeg har blitt kjent med så mange bra folk! Responsen er veldig positiv, sier Sanden.

I Oslo har det vært månedlige speedfriending-eventer etter sommerens musikkfestival.

– Om det vil bli holdt flere ganger i Stavanger, kommer an på interessen.

LES OGSÅ:

Linn savnet alternative møteplasser for single i Stavanger. Det har hun gjort noe medMøttes på hotellet i Spania: – Du har ingenting å tape, plutselig kan du få venner for livet!
Publisert:

Møtte opp for å «speed­friende» i Stavanger: – Vanskelig å få nye venner her

Hvor skaffer man seg nye venner i voksen alder? Det syns Stilyan Ivanov er vanskelig å få til i Norge – men virksomheten «Speedfriending» prøver å skape arenaer for nettopp det.

Oppdatert: