Aktuelt

Elkjøps nye storsatsing etablerer seg i Stavanger sentrum

Siden 1. mai har lokalet i Stavanger sentrum blitt forvandlet til en av Nordens mest moderne Elkjøp-butikker.

Publisert:
  • Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Asbjørn Lunde haster mellom hyllene. Mye skal gjøres før åpningsdagen torsdag. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

– Det er litt kaotisk akkurat nå, men vi blir klare til åpning, betrygger butikksjef ved Elkjøp Stavanger, Jarle Gullaksen.

Rundt 40 personer er i sving for å gjennomføre siste finpuss. Spredt i lokalet ligger det pappkasser og paller. Håndverkerne har jobbet siden 1. mai for å gjøre butikken klar til åpning.

Det er like før. Torsdag klokka 07.00 åpner Elkjøp i Nedre Holmegate dørene igjen. Da som et city-konsept.

– Kort forklart så gjør vi nettbutikken «live». I sortimentet er det 35.000 varer, så er bestselgerne stilt ut slik at folk kan teste dem, sier daglig leder i Elektro Brukt AS, Asbjørn Lunde.

Følg Byas.no på Instagram!

Jarle Gullaksen blir butikksjef ved den nye city-satsingen til Elkjøp i Stavanger sentrum. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Ta og føle på

Det betyr større utstillinger av blant annet telefoner, hodetelefoner og gamingstasjoner. Alt skal du kunne ta og føle på.

I tillegg får butikken en egen servicedesk hvor du kan fikse det mest av elektronikk, inkludert appleprodukter.

LES OGSÅ:

  • Familie har satset 80.000 kroner på at Even skal bli best i Fortnite
  • Dette må du vite om Fortnite

– Er det så «live» at jeg kan ta med skittentøyvasken og teste vaskemaskinen?

– He he, så langt går det ikke, humrer Gullaksen.

Det er huseier som har betalt for oppussingen av lokalet, men hverken Lunde eller Elkjøp sentralt ønsker å si hvor mye investeringen av city-konseptet koster i kroner og øre for selskapet.

– Vi investerer i konseptutviklingen som ligger i millionklassen, skriver leder for franchise i Elkjøp Norge, Frank Rune Røvde i en e-post til Byas.

900 kvadratmeter er pusset opp. Målet er å selge varer for fem millioner kroner på åpningsdagen. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

– Stolt

Trenden er at elgigantene flytter ut av byen og samler varene i en større butikk, som blant annet selskapets megastore på Forus.

I stedet for å kaste inn håndkleet og legge ned sentrumsbutikken for å effektivisere driften, mener elgiganten å se verdien av å holde seg i sentrumskjernen.

– Vi ser hvordan byen vokser, derfor er vi komfortable med satsingen. Bare se hvordan Østervåg har blitt, sier Lunde.

LES OGSÅ:

Siden selskapet nå går all in i forbindelse med oppussingen i sentrum, betyr dette at butikken på Bjergsted legges ned. Dette blir nå et ekstra varelager.

City-konseptet ble først lansert i København i august 2016, så dukket det opp i Norge og Oslo i september 2017. Stavanger blir andre by i landet med konseptet.

– Mange flytter ut av byen, men vi flytter inn. Det gjør oss utrolig stolte, sier Lunde.

Ønskes velkommen

Dette setter også Sentrumsforeningen pris på. Til tross for at Elkjøp er en enorm aktør, som på landsbasis omsatte for 27 milliarder kroner i fjor, tror Sentrumsforeningen at etableringen vil komme flere til gode enn at markedet strupes.

– Vi ser en trend i andre europeiske storbyer der store selskaper velger sentrum i stedet for kjøpesentre og egne bygg utenfor bykjernen. Det at et stort selskap som Elkjøp satser i byen, kan føre til at kunder får øynene opp for andre gode tilbud i sentrum, sier leder i Sentrumsforeningen Kristin Gustavsen.

Det har blitt solgt elektronikk i Nedre Holmegate 30 siden 60-tallet. Det skal det fortsatt gjøre en god stund fremover.

I fjor omsatte Lunde og Elektro Brukt AS for 130 millioner kroner, et resultat som har holdt seg stabilt de siste fem årene.

At franchisetakeren nå får lov til å etablere city-satsingen til Elkjøp i Stavanger, ser han på som en tillitserklæring.

– Det er ikke hvem som helst som får lov, dette er kronjuvelen til Elkjøp, så vi er kjempestolte, sier han.

Publisert:

Rituals åpner i de gamle Nespresso-lokalene

19. september åpner Rituals Cosmetics sin tredje butikk i Stavanger-regionen.

Publisert:
  • Erlend Borren Kristoffersen