Nike-sko solgt for 3,8 millioner kroner

Et 47 år gammelt par Nike-sko har blitt solgt for nesten 3,8 millioner kroner på en auksjon i New York. Det er trolig verdens dyreste solgte sko.

Oppdatert:
«Måneskoene» er designet av Nikes medstifter Bill Bowerman. Han brukte konas vaffeljern som inspirasjon da han designet skosålen, ifølge nyhetsbyrået AP.

Nikes «månesko» fra 1972 ble solgt for 437.500 dollar tirsdag og slo den forrige auksjonsrekorden for et par sko ned i støvlene, melder auksjonshuset Sotheby's.

Skoene ble opprinnelig laget til løpere som skulle kvalifisere seg til OL for 47 år siden. Ifølge Sotheby's ble det bare produsert tolv par den gang.

Den forrige auksjonsrekorden for var for et par Converse, brukt av Michael Jordan i basketball-finalen i OL i 1984. Disse ble solgt for rundt 190.000 dollar i 2017, noe som tilsvarer 1,6 millioner kroner ut fra dagens kronekurs.

Nike-skoene på auksjonshuset Sotheby'si New York. De ble designet for løpere som skulle kvalifisere seg til OL i 1972.

Nike-skoene ble solgt for en langt høyere sum enn det auksjonshuset spådde på forhånd. De hadde estimert at de kunne få 160.000 dollar.

Vinneren av auksjonen var den canadiske gründeren Miles Nadal.

– Jeg er henrykt over å ha kjøpt de ikoniske Nike «måneskoene», et av de sjeldneste parene joggesko som noensinne er blitt produsert. To ekte historiske gjenstander fra sportshistorien og popkulturen, sier Nadal i en uttalelse.

Publisert:
Oppdatert:

Fortnite-turneringer har gitt spillere 687 millioner kroner i premiepenger

På kort tid har Fortnite betalt ut nest mest premiepenger i historien.

Oppdatert: