Aktuelt

Sigurd (20) tjener opptil 14.000 kroner i måneden på FIFA-tips

Flere studenter sliter med økonomien. Sigurd Goffèng-Bjerke (20) derimot har gjort FIFA-lidenskapen til deltidsjobb: – Jeg kan tjene opptil 14.000 i måneden ved å bare jobbe fire timer i uka.

Oppdatert:
 • Kristian Hole

Sigurd Goffèng-Bjerke (20) tjener penger på FIFA-tips ved siden av studiene. FOTO: Kristian Hole

Flere studenter har en deltidsjobb på si. Men du har neppe hørt om deltidsjobben til UiA-studenten Sigurd Goffèng-Bjerke (20).

– Jeg har alltid vært over gjennomsnittet glad i FIFA og interessert i spiller-markedet. Og for to år siden begynte jeg å tjene penger på hobbyen og lidenskapen min ved å begynne med FUT-trading, sier han til krsby.no.

 • Følg Byas på Facebook!

Det vil si: Gjennom Instagram og Twitter-kontoer legger han ut lukkede lenker med tips om kjøp og salg av spillere til FIFA Ultimate Team (FUT), som handler om å bygge et lag fra bunnen.

Rundt 160 kunder, mest internasjonale, betaler månedlig rundt 80 kroner for å få tilgang til tipsene han legger ut. I snitt tjener han mellom 8000 og 14.000 i måneden – noe KRSby har sett dokumentasjon på via betalingsappen Patreon.

– På en god måned kan jeg tjene opptil 14.000 i måneden, ved å jobbe bare fire timer i uka. Det er lite tidkrevende, og ikke en åtte- til fire-jobb for å si det sånn. Markedet for FIFA er stort internasjonalt, så jeg tror etterspørselen etter tips vil fortsette.

LES OGSÅ:

LES MER:

Her er «Fattig Students» beste tips til billige ukesmenyer

– Behagelig at jeg ikke sliter økonomisk som student

Sigurd Goffèng-Bjerke (20) bruker Twitter og Instagram når han legger ut FIFA-tips. FOTO: Kristian Hole

Selv beskriver han deltidsjobben med FUT-trading som «drømmejobben ved siden av studiene».

– Det er så lett å balansere denne jobben med studenthverdagen. Så lenge jeg har mobilen med meg kan jeg jobbe overalt, og til alle døgnets tider.

Den store FIFA-lidenskapen har også gjort at han tjener greit nok til å slippe å bekymre seg over utgifter i studenthverdagen.

– Det er behagelig at jeg ikke sliter økonomisk som student. Mange må vente til stipendet kommer før de kan finne på ting, så sånn sett er det veldig greit at jeg kan handle mat og finne på sosiale ting uten å være fullstendig avhengig av bare stipendet.

Sigurd Goffèng-Bjerke (20) har over 20.000 følgere sammenlagt på Instagram og Twitter, som følger med på FIFA-tipsene hans. FOTO: Kristian Hole

– Studenter må ha en deltidsjobb

Goffèng-Bjerkes historie om den kreative deltidsjobben som «FIFA-tipser» skiller seg ut fra de fleste norske studenter, siden han kun må jobbe fire timer i uka. Flere studenter må ty til lengre vakter i deltidsjobben, noe som kan påvirke den faglige prestasjonen.

Derfor ønsker leder i Norsk Studentorganisasjon (NSO), Marte Øien, at studiestøtten økes.

Leder i Norsk studentorganisasjon (NSO), Marte Øien. FOTO: NSO

– Med dagens nivå på studiestøtten går studentene rett over 5000 i minus hver måned, så studenter må ha en deltidsjobb ved siden av. Vi jobber med at studiestøtten skal økes til en og en halv ganger grunnbeløpet i folketrygden, altså en økning på 30.000 kroner i året. Hvis vi får gjennomslaget for dette så vil studentene likevel gå 2000 kroner i minus i måneden. Så vårt mål er ikke at studentene ikke skal trenge å jobbe ved siden av – men ikke jobbe så mye at det går utover den faglige prestasjonen, sier Øien.

Studiestøtten strekker ikke til

En undersøkelse gjort av SSB (Statistisk sentralbyrå) i fjor viser at 70 prosent av norske studenter sier de ikke kan studere uten å ha en jobb ved siden av – og at studiestøtten ikke strekker til.

Undersøkelsen viser også at deltidsjobber går på bekostning av studiene for hver femte norske student.

– Det er veldig mye. Samtidig viser undersøkelsen også at tre av ti sier at stram økonomi fører til dårlige karakterer, og to av ti studenter må ty til kredittkort, sier Øien.

LES OGSÅ:

LES MER:

Iselin Nybø lever på studentbudsjett: – Nå skal de andre spise kanapeer, mens jeg har med skiver i «taskå»

Publisert:
Oppdatert:
 1. Student
 2. Statistisk sentralbyrå
 3. Twitter
 4. Jobb
 5. Mobil

Studentene tjener mindre, men kjøpekraften består

Selv om studentene tjener mindre fra arbeid, har økt studiestøtte i stor grad skjermet dem fra redusert kjøpekraft, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Publisert:
 • NTB

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Fredrik (30): – Jeg sitter igjen med 1000 kroner å leve for. Det sier seg selv at det ikke går
  7 MÅNEDER SIDEN
 2. AKTUELT
  Endringer i krisepakken til studentene: – Et steg i riktig retning, men fortsatt ikke godt nok
  7 MÅNEDER SIDEN
 3. AKTUELT
  Litt over én studentbolig per 10 studenter i Stavanger
  1 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Utvider søknadsfristen for lån og stipend hos Lånekassen
  7 MÅNEDER SIDEN
 5. AKTUELT
  Studentenes hjelpepakke: Får resten av studielånet i én pott og muligheten til å ta opp ekstra lån
  7 MÅNEDER SIDEN
 6. AKTUELT
  Unødvendige vaner koster deg tusenvis i måneden: Disse tipsene gir deg bedre råd
  12 MÅNEDER SIDEN