Utested klager på skjenkevedtak: – Vi føler oss mobbet

Innehaveren av Hot Open Mind hevder skjenkekontrollen har latterliggjort homofile gjester. Skjenkekontrollen mener de har fulgt rutinene sine.

Publisert:
Daglig leder ved Hot Open Mind, Hugo Ferkingstad, har engasjert advokat etter at utestedet ble fratatt bevillingen i ni dager.

– Innehaver oppfatter skjenkekontrollens oppførsel som mobbing og mener det er kontrollørene som har skapt situasjonen, sier advokat Arvid Sjødin.

Han er blitt engasjert etter at Hot Open Mind for to uker siden mistet skjenkebevillingen i ni dager på grunn av for mange prikker. Nå har utestedet klaget på vedtaket til formannskapet.

– Ja, det har vært en krangel, men vi må se på bakgrunnen hvorfor krangelen oppsto, sier Sjødin.

Ord mot ord

Det var i juli i fjor at to kontrollører skulle gjennomføre en inspeksjon ved Hot Open Mind. Den klarte de aldri å gjennomføre.

I skjenkerapporten står det at innehaveren oppførte seg truende og gjentatte ganger avbrøt kontrollørenes forsøk på å inspisere lokalet. Dette skal ifølge skjenkekontrollen skjedd helt uten forvarsel.

For dette tilfellet ble Hot Open Mind tildelt 10 prikker.

Hot Open Mind ligger i Skagen i Stavanger sentrum.

Ifølge daglig leder ved Hot, Hugo Ferkingstad, var det kontrollørene selv som provoserte fram situasjonen ved å peke og le av gjestene ved det skeive utestedet.

– Jeg henvendte meg til personene som pekte og lo, kalte oppførselen for uakseptabel og ba dem om å gå. Det var først da jeg ble gjort oppmerksom på at de var kontrollører, sier Ferkingstad til Byas.

Avdelingsleder for skjenkekontrollen, Sverre Skårland, kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen til Ferkingstad.

– Vi har rutiner for hvordan slike kontroller skal gjennomføres. Jeg har selv snakket med kontrollørene og rutinene våre ble fulgt under denne kontrollen, sier Skårland.

– Urettferdig

Nå skal klagen til utestedet igjen opp i formannskapet. Avhengig av utfall, kan saken også ende opp hos fylkesmannen.

– Jeg går ikke under om jeg må stenge i ni dager, men vi føler oss mobbet. Hele situasjonen er fryktelig urettferdig, sier Ferkingstad.

Ifølge Ferkingstad er ikke dette første gangen han føler seg latterliggjort, derfor vurderer han også et sivilt søksmål.

– Vi har nådd en grense, sier advokat Sjødin.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Petter (16) har opptil 70.000 følgere på Snapchat, men snapper ikke med venner

LES MER:

Dette er den megapopulære appen TikTok

LES MER:

9 filmer du kan glede deg til i 2019

LES MER:

Mens vi venter på Game of Thrones: Dette kan du se på imens

Publisert:

Hot Open Mind må stenge kranene i ni dager

Et enstemmig formannskap inndro skjenkebevillingen til utestedet torsdag ettermiddag.

Oppdatert: