Aktuelt

Movember: Igjen tid for å la barten gro

Lørdag 1. november er starten på mange barter. KRSby sjekket folks mustasjplaner for Movember.

Oppdatert:
  • Magnus Nødland Skogedal

Leo Jensen tror mange menn kan bruke Movember som unnskyldning for å gro ut barten. Alle foto: Magnus Nødland Skogedal

– Jeg kommer til å fortsette slik jeg allerede har gjort. Det er en ganske kul greie, for mange som har lyst til å gro ut barten har nå en god unnskyldning for å gjøre det, sier Leo Jensen.

Konseptet er enkelt forklart: Movember er en aksjon som går ut på å la barten gro i hele november måned. Dette gjøres for å spre oppmerksomhet om prostata- og testikkelkreft hos menn, og det samles også inn penger til dette formålet. Aksjonen startet i Australia i 2004, og har spredd seg til store deler av verden.

Er du med på Movember? Legg ut et bilde på Instagram, tagg det med #KRSby, så kårer vi Kristiansands beste bart!

Roald Floberg har vært med på Movember før. _Roald Floberg har vært med på Movember før._

– Movember er morsomt, og noe jeg har lyst til å gjøre selv. Jeg har prøvd tidligere, men det har ikke sett så veldig bra ut. Det er og et bra tiltak å fokusere på menns helse, men jeg er usikker på hvor stor effekt det kan ha, sier Roald Floberg.

Abdi Karim har tidligere sett en økning i barter på UiA under Movember. _Abdi Karim legger merke til når Movember begynner._

– Jeg har lagt merke til aksjonen tidligere. Mange på UiA driver jo med det, og man kan se at folk forandrer seg i løpet av måneden. Selv har jeg ikke tenkt å være med, men noen av vennene mine skal, sier Abdi Karim.

Nickolas Eek skal barbere vekk barten og begynne på nytt for Movembers skyld. _Nickolas Eek skal barbere vekk barten og begynne på nytt for Movembers skyld._

– Det er første året jeg kan være med skikkelig, så jeg må barbere bort barten og starte på nytt på lørdag. Det er veldig populært der jeg kommer fra, og det blir utfordrende å holde ut. Det er også en god anledning til å snakke om menns helseproblemer, sier Nickolas Eek.

Publisert:
Oppdatert:
  1. Movember

Tips til Movember-barten: Én av disse bør du kanskje styre unna?

Bartekampanjen begynner 1. november. Trenger du litt inspo? Brødrene Fevang har gitt oss sine beste tips - sjekk videoen over!

Publisert: