Izabell og Tore Pang vil samle Stavanger-artister med nytt kollektiv

«STVG Kartell» er navnet på det nye musikk kollektivet. Nå ønsker de at urban musikk fra Stavanger skal få sin plass på Norges musikk-kart.

Oppdatert:
Sammen håper de nå at det urbane miljøet skal samles i Stavanger. Med det nyopprettede kollektivet skal de hjelpe byens artister med å komme opp og frem i musikk-karrieren.

Benedicte Izabell Ekeland, aka Izabell, og samboeren Tore Arholm Tobiassen, aka Tore Pang, er kjente navn i Norges musikkbransje.

Nå skal de by på ferdighetene sine og endelig samle det urbane miljøet.

– I stedet for at folk skal jobbe på hver sin plass, kan vi nå samles og alle kan få en del av kaken, sier Izabell når Byas er innom deres nye studio som kollektivet «STVG Kartell» skal produsere sin musikk i.

Følg Byas.no på Facebook!

Inne i studio blir det lagt ned mange timer for å sette Stavanger på musikk-kartet.

Skal lære av «storebror»

I kollektivet er det ikke kun rappere som er samlet. Det er en hel pakke som inneholder alt fra management til plateselskap.

Når man signerer eller blir medlem i kollektivet, jobber alle mot et felles mål om å få store «hits».

I Bergen finnes et lignende kollektiv med navn «NMG/G-huset» hvor Kamelen, Dårlig Vane og Lars Vaular holder til. I Oslo har du «Nora Collective» med blant annet Arif og Unge Ferrari.

Endelig er det også et kollektiv opprettet i Stavanger hvor Izabell og Tore Pang har vært ildsjelene bak.

– Skal dere ta opp kampen mot «NMG/G-huset» og «Nora Collective»?

– Vi vil lære av de andre store kollektivene i Norge. Samtidig ser vi også hvor godt det har funket i de store kollektivene hvor det samles masse forskjellige folk med diverse egenskaper. Alle mann jobber mot et felles mål, sier Tore Pang.

– Vi håper å være en ny «hubb» i byen for det urbane miljøet. Dersom folk trenger tips kan vi på en måte være mentorer for de unge og lovende, tilføyer Izabell.

«Pizzabell» neste prosjekt?

Med flere år på baken i musikkbransjen, har de klart å opparbeide seg et solid kontaktnettverk og erfaringer. Gjennom prøve-og-feile-metoden har de gjort sine feilsteg.

– Vi som kjenner bransjen vet hvordan det skal gjøres, men det er ikke så enkelt for en 18-åring fra Tjensvoll som nettopp har laget en rå sang og ikke vet hva han skal gjøre videre, sier Tore Pang.

Artisten Izabell (bildet) er opprinnelig fra Kvernevik. På bildet viser hun stolt frem en vinylplate av lydboken «Kvernevik - fra utmark til bydel» som er skrevet av Frank Robert Jacobsen.

Det å rappe på stavangersk er også noe de brenner for. Et av målene deres på lang sikt er å gjøre folk vant til å høre rapp fra Stavanger på dialekt.

Med både STVG Kartell og Xplosif-festivalen har de mange baller i luften.

Oppi alt dette skal de også være artister selv. De innrømmer at det er knapp tid til det per dags dato, men samboerne sier de ikke klarer å sitte stille i båten. De lover at det er nye ting på vei opp.

– Nå synes jeg vi skal få ting til å fungere før vi starter noe nytt. Men hvis vi først skal gjøre noe nytt så blir det vel fort en ny pizzasjappe med navnet «Pizzabell», det er det vel ikke noe tvil om, sier Izabell spøkefullt.

Publisert:
Oppdatert:

Izabell og STVG-Kartell ute med ny låt: - Den handler om alt som er giftig, men også fint

Nylig kom Stavanger-artistene Izabell, Kiddo Kæsh og Wayra Taqui ut med låten «Giftig».

Publisert: