Aktuelt

– Dette er en mulighet til å nå lengre i modellbransjen

Fredag kveld var det duket for finalen i «Scandinavian Supermodel Competition». Toppmodellen fra Kristiansand, Siri Tollerød, var en av dem som avgjorde hvilken finalist som fikk modelldrømmen oppfylt.

Publisert:
  • Damares Stenbakk
Toppmodell og jury under modellkonkurransen, Siri Tollerød, mener at denne konkurransen er en god billett inn i modellbransjen. - Man blir sett av mange mennesker, sier hun. Foto: Damares Stenbakk

15 håpefulle, unge finalister kjempet om å vinne modellkonkurransen som ble avholdt på Clarion Ernst Hotell fredag kveld.

– Dette har vært veldig bra. Deltakerne ble kastet ut i det, flere lærte å gå i høye heler på en dag, sier Tollerød til KRSby.

Siri Tollerød fra Tveit har flere ganger prydet store magasiner som Vogue, og har gått på catwalken i både Milano, New York og Paris for store designermerker som Chanel og Prada.

Siri Tollerød og modell-agenten Donna Ioanna. Foto: Damares Stenbakk Siri og modell-agenten Donna Ioanna. Foto: Damares Stenbakk

– Hva slags muligheter får man etter en slik konkurranse?

– Man blir sett av mange mennesker, ikke minst av Donna som har tro på jenta til å dytte henne videre. Dette er en mulighet til å nå lengre i modellbransjen.

Tollerød under moteuka i Paris i 2009. Foto: NTB Scanpix Tollerød under moteuka i Paris i 2009. Foto: NTB Scanpix

– Du har jo flere ganger vært fotografert i store magasiner som Vogue og gått for Chanel under moteuka. Hva skal til for å nå dit du er?

– Jeg tror nok mye handler om å være på riktig sted til riktig tid, ha riktig management og oppføre seg. Man må gjøre det fotografer og de rundt deg forteller deg du skal gjøre. Har du en dårlig dag må du bare bite tenna sammen og smile, sier hun smilende.

Vil bli «hobbymodell»

Oda er klar for å gripe sjansen og satse på modellkarrieren hvis hun vinner fredagens finale. Foto: Julie Sørensen Molvik Oda Marie Storvold er fornøyd med hvor langt hun har kommet i modellkonkurransen. Foto: Julie Sørensen Molvik

Flere av finalistene i konkurransen kom fra ulike deler av Norge for å oppfylle modelldrømmen i Kristiansand. Sørlendingen Oda Storvold var en av de 15 håpefulle finalistene som deltok fredag kveld. Hun landet ikke førsteplassen, men tok det hele med et stort smil.

– Det har vært utrolig gøy å bli med. Jeg håper jeg kan være med på noe slikt ved andre anledninger, for det var gøy å bli sminket og kledd opp, sier hun fornøyd.

Storvold under catwalken på Clarion Ernst Hotel. Foto: Damares Stenbakk Storvold under catwalken på Clarion Ernst Hotel. Foto: Damares Stenbakk

20-åringen fra Grimstad ønsker ikke satse som modell, men heller gjøre det til en hobby.

– Hadde jeg blitt topp tre hadde jeg nok satset, men for nå vil jeg gjøre det til en hobby. Kommer det en mulighet takker jeg ikke nei, forklarer hun.

- _**LES VÅRT INTERVJU MED ODA FØR FINALEN:

LES MER:

Oda (20) kan bli Sørlandets neste supermodell

– Jeg skjelver i hele kroppen

Alle i juryen hadde bred kunnskap og erfaring innenfor modellbransjen. Alle i juryen hadde bred kunnskap og flere års erfaring innenfor modellbransjen. Siri Tollerød (t.v) og Donna Ioanna (nr. tre fra t.v) var med i avgjøringen. Foto: Damares Stenbakk

Fem dommere fra modellbransjen, blant annet Tollerød og Ioanna var med i avgjørelsen. På slutten av kvelden falt valget på Maria Sachariassen fra Bergen.

Maria. Foto: Damares Stenbakk Maria Sachariassen (18) fra Bergen stakk av med seieren og landet sin første modellkontrakt. Foto: Damares Stenbakk

– Jeg skjelver i hele kroppen akkurat nå, forteller hun glisende til KRSby og retter på sminken.

– Hva var forventningene dine til denne konkurransen?

– Mange av jentene hadde erfaring med å gå på catwalk, jeg var sikker på at jeg kom til å falle siden jeg hadde såpass lite erfaring. Dette var ikke forventet, avslutter hun.

Publisert:
  1. Mote

Oda (20) kan bli Sørlandets neste supermodell

Ganske tilfeldig har Oda Marie Storvold (20) havnet i finalen i «Scandinavian Supermodel Competition». Fredag kjemper hun om modellkontrakt.

Publisert: