Aktuelt

Norske festivaler satser på sikkerhet

I helgen ble det anmeldt 27 seksuelle overgrep på en festival i Sverige. Norske arrangører sier de satser hardt på sikkerhet.

Publisert:
  • NTB
SIKKERHET: Norske festivaler setter sikkerhet høyt.

Sju personer er pågrepet, og det er levert inn 27 anmeldelser etter Putte i Parken-festivalen i Sverige.

På svenske Bråvallafestivalen skal en ung kvinne ha blitt voldtatt under en konsert. Norske festivalarrangører sier til Dagsavisen at de setter sikkerheten i høysetet.

Følg Byas.no på Facebook

– Vi har jobbet med det i lang tid. Å lære opp arrangørene til å tenke sikkerhet og lage prosedyrer. Det er en del av profesjonaliseringen det siste tiåret, sier Torbjørn Heitmann Valum i Norske Konsertarrangører.

Han trekker fram VG-lista Topp 20 som en av de flinkeste arrangørene i klassen.

LES MER:

* Skal du på VG-lista Topp 20 i Stavanger på onsdag? Her er alt du trenger å vite

VG-lista setter et bra eksempel

– Vi har egne sikkerhetsansvarlige med lang erfaring og holder hele tida tett dialog med alle etatene, særlig politiet. Dette er profesjonelle og erfarne folk, sier eventansvarlig for VG-lista Topp 20, Lise Rønneberg i VG.

– I tillegg er natteravnene til stede. Om noe skjer, skal det rapporteres til nærmeste vakt, og så samarbeider vi med politiet videre, sier hun.

Selv om de anbefaler at barn under 13 år er sammen med en voksen, understreker hun at sikkerheten skal være ivaretatt for alle, også de som kommer uten en voksen.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Den populære Palmesus-festivalen samler 30.000 mennesker til Kristiansand hvert år - mandag forsvant 10.000 billetter i løpet av få minutter

LES MER:

* Dette må du ha med deg på festival

LES MER:

* 20 fete festivaler i Europa du bør sjekke ut!

Publisert:

Konklusjon: - Et rolig og hyggelig publikum

Festival, sommervær og alkhol. Det kan fort resultere i høyt alkoholkonsum og bråk.

Oppdatert: