Sabi med råsterk fjerdeplass i sushi-VM
- Jeg er kjempestolt, sier Sabi-gründeren.
Tokyo. Omtrent så langt bort fra Stavanger som du kommer. Der sushien egentlig kommer fra.
Der har Sabi Sushi fra Stavanger gjort det skarpt.
I dag. I sushi-VM.
- Ydmyk og kjempestolt
Fredag kom nemlig Sabi Sushi, anført av sushikokk Roger A. Joya, på en råsterk fjerdeplass i den tredje utgaven av Sushi World Cup.
Foran Joya på lista var det kun japanere. Han kan dermed kalle seg selv verdens beste ikke-japanske sushikokk, skriver Sabi Sushis Njål Gaute Solland i en pressemelding.
\- Jeg er ydmyk og kjempestolt. Bare det å kvalifisere seg til et slikt mesterskap er i seg selv en bragd. Vi snakker tross alt om de beste sushikokkene i verden, sier Joya ifølge samme pressemelding.
**LES OGSÅ:
Her kan du spise middag for en hundrelapp
Joya i drivet i Tokyo. Fra Sabis egen Instagram-konto.
Hval og reinsdyr på menyen
For å bli kvalifisert til Sushi-VM må en være skolert og sertifisert i alle bauger og kanter. Kun 12 stykker kommer til finalen.
Joyas finalemeny bestod av blant annet norsk laks, makrell, torsk, reker, makrellstørje, hval og reinsdyr.
\- Men det dreier seg ikke bare om smak. Vel så viktig er det å vise tekniske ferdigheter, hygiene og måten det hele blir presentert på, sier han.
**LES OGSÅ:
Tørst har åpnet dørene i Fargegata
Se presentasjonen av Roger A. Joyas meny:
Stavanger-kokk med sterk pallplassering i sushi-VM
Vladimir Pak fra Sabi Sushi Hinna er verdens tredje beste sushikokk.
Relaterte artikler
- AKTUELTSabi Sushi med ny prestisje-pris: – Det skal nesten ikke gå an!6 ÅR SIDEN
- AKTUELTEn av Japans beste sushi-kokker kommer til Sandnes5 ÅR SIDEN
- AKTUELTAnmeldelse Sabi Omakase: En kveld i eliteserien6 ÅR SIDEN
- AKTUELTNytt Sabi Sushi-konsept åpner i Stavanger sentrum2 ÅR SIDEN
- AKTUELTRoger fra Sabi kan bli Norges første verdensmester i sushi7 ÅR SIDEN
- AKTUELTAnmeldelse av Sabi Omakase: - Kan ikke sammenlignes med noe annet her i byen8 ÅR SIDEN