Sabi med råsterk fjerdeplass i sushi-VM

- Jeg er kjempestolt, sier Sabi-gründeren.

Oppdatert:
SUSHIMESTER: Roger A. Joya er en av gründerne bak Sabi Sushi.

Tokyo. Omtrent så langt bort fra Stavanger som du kommer. Der sushien egentlig kommer fra.

Der har Sabi Sushi fra Stavanger gjort det skarpt.

I dag. I sushi-VM.

- Ydmyk og kjempestolt

Fredag kom nemlig Sabi Sushi, anført av sushikokk Roger A. Joya, på en råsterk fjerdeplass i den tredje utgaven av Sushi World Cup.

Foran Joya på lista var det kun japanere. Han kan dermed kalle seg selv verdens beste ikke-japanske sushikokk, skriver Sabi Sushis Njål Gaute Solland i en pressemelding.

\- Jeg er ydmyk og kjempestolt. Bare det å kvalifisere seg til et slikt mesterskap er i seg selv en bragd. Vi snakker tross alt om de beste sushikokkene i verden, sier Joya ifølge samme pressemelding.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Her kan du spise middag for en hundrelapp

Da var I gang. Sushi VM, i konkurranse med verdens beste. #byas #instaad

Joya i drivet i Tokyo. Fra Sabis egen Instagram-konto.

Hval og reinsdyr på menyen

For å bli kvalifisert til Sushi-VM må en være skolert og sertifisert i alle bauger og kanter. Kun 12 stykker kommer til finalen.

Joyas finalemeny bestod av blant annet norsk laks, makrell, torsk, reker, makrellstørje, hval og reinsdyr.

\- Men det dreier seg ikke bare om smak. Vel så viktig er det å vise tekniske ferdigheter, hygiene og måten det hele blir presentert på, sier han.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Tørst har åpnet dørene i Fargegata

Se presentasjonen av Roger A. Joyas meny:

Publisert:
Oppdatert:

Stavanger-kokk med sterk pallplassering i sushi-VM

Vladimir Pak fra Sabi Sushi Hinna er verdens tredje beste sushikokk.

Oppdatert: