Mauricio (32) var med i TV2-programmet «Nå eller aldri»: – Et lykketreff at jeg meldte meg på!

Mauricio Londono har alltid drømt om å vise frem Colombia for turister. I TV2-programmet «Nå eller aldri» fikk han muligheten til det.

Publisert:
Mauricio Londono har alltid følt seg hjemme i Norge, men å få folk til Colombia sitter i ryggmargen. – Folk må se hvor fint det er!

Colombianske Mauricio Londono (32) kom til Norge som åtteåring og flyttet til Storhaug da han var ti. Siden han var liten, har han ønsket at folk skal se hva som er fint med Colombia.

– Det er så mange som forbinder Colombia med narkotika og kriminalitet, men kriminalitet er det faktisk det siste jeg tenker på, sier han.

– Jeg tenker på varmen, Karibien, Andesfjellene, Amazonas, livsglade mennesker og hvor vakkert det er.

Følg Byas.no på Facebook!

– Politi overalt

Mauricio giftet seg med samboeren Charlotte Larsen i Medellín i Colombia sommer, og da var det flere gjester som ble overrasket.

– De syntes det var svært trygt og helt motsatt av slik de hadde sett det for seg. Colombia har god mat, rikt på historie, kulturliv, og kanskje mest overraskende, politi overtalt, omtrent.

Men hvordan skal han få turistene til Colombia, tro?

Londono forteller at det allerede er en stor boom av turisme i dag, men muligheten ligger i utvalget av hoteller.

Ifølge ham har man valget mellom store, amerikanske hotellkjeder som The Hilton, eller mer lokale varianter. De beskriver han som «kjipavigå».

Smarthotell

Londonos idé er derfor et «smart» leilighetshotell, hvor det meste er selvbetjent, med en tilhørende brukervennlig nettside.

– Jeg tror det kan fylle et hull i markedet for dem som ønsker å oppleve Colombia og bo på et enkelt, stilrent og nordisk hotell. Jeg har opplevd denne fustrasjonen selv når jeg skal besøke venner og familie.

TV2-programmet «Nå eller aldri» har fulgt Londono gjennom prosessen.

– Det var et lykketreff at jeg meldte meg på, sier han.

For da han og alle de andre ansatte i Santander Consumer Bank fikk tilbud om sluttpakke da banken skulle slå seg sammen med GE Money, gjorde han nettopp det.

Og bare kort tid etter kom han over annonsen til TV2-programmet. Da tenkte han at det var en mulighet han måtte gripe!

LES OGSÅ:

LES MER:

Åpner Rogalands første Espresso House ved togstasjonen

LES MER:

Savner du Beans On Wheels?

Måtte overbevise samboeren

I begynnelsen var ikke samboeren, Charlotte Larsen, helt med på planene om leilighetshotellet, og i teaserklippet TV2 sendte før sendingen i går kveld kunne man se noen gnisninger mellom paret.

Blant annet var Charlotte redd hun måtte velge mellom drømmen til Mauricio og baby før hun er 40 år.

– Jeg pleier å si at jeg er drømmeren, mens hun er den som har føttene mer plantet på jorda. I starten trodde hun at jeg ville til Colombia permanent, men nå er hun helt med og veldig støttende. Og når det kommer til de «familiegreiene», så er hun nå gravid, smiler Londono.

Tar det trinnvis

Noe leilighetshotell har det ikke blitt foreløpig, men Londono tar det stegvis. Flere investorer var veldig positive til ideen hans, men ønsket at han skulle etablere en virksomhet i Colombia først.

– Nå har vi kjøpt to, snart tre leiligheter, forteller han, og legger til at leilighetshotellet kommer etterhvert.

Han er sikker på at Colombia kommer til å bli et hett reisemål i framtiden.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Christine (25) fra Sandnes: – Livet er fantastisk hvis du lar det være det

LES MER:

Sledne-Esbens «reiseguide»: Velkommen te Hundvåg, kinamaen har fått seg bankterminal og blålysgadå e full av snut!

LES MER:

Harry Pepper vant Taco-NM: – Vi har nok det mest spenstige bidraget

Publisert:

Slik fikk Tom Erik fra Tveit jobbe med Justin Bieber og Gigi Hadid

Da Tom Erik Ryen var liten bygde han skatepark i garasjen på Tveit og dagdrømte seg bort i palmebildet som hang på veggen. I dag jobber kristiansanderen hardt for å leve ut den solfylte California-drømmen.

Oppdatert: