Hvilken restaurant er #byasbeste? Her er de 10 nominerte!

Hvilket av disse ti restaurantene er #byasbeste? Det bestemmer DU!

Oppdatert:

Du kan stemme på din favoritt nederst i artikkelen! Avstemmingen avsluttes onsdag 20. april.

På søndag ba vi dere nominere deres favorittrestaurant i Stavanger/Sandnes på vår Facebook-side. Blant alle restaurantene som ble foreslått, har vi funnet frem til 10 finalister.

Her er det alt fra gourmet til pizza.

LES MER:

Slik gikk det da vi kåret #byasbeste i fjor.

Her er de 10 nominerte:

26 North

Hvor: Løkkeveien 26, Stavanger.

Hvordan er det å være blant de nominerte til #byasbeste restaurant?

– Det er vi jo selvfølgelig stolte av, særlig med tanke på at vi er ganske nye. Vi åpnet 22. januar, og føler det er fullt fortjent, sier restaurantsjef Dennis Poulsen.

Fortell litt om konseptet deres:

– Det dreier seg om å lage det beste av lokale råvarer. Det vi ikke finner lokalt, er norske råvarer. Den stilen vi lager, er ikke gourmet, men god kvalitet og god service. Vi kaller oss både restaurant og social club, og lokalene er laget slik at de innbyr til å sitte igjen og ta en drink etter måltidet, sier Dennis.

Hvorfor fortjener dere en stemme?

– Vi har kvalitetsmat, god service, og når gjestene går herfra har de hatt en kjempehyggelig kveld.

Restaurantsjef Dennis Poulsen mener det er fullt fortjent at 26 North er blant de nominerte.

Alex Sushi

Hvor: Haakon VIIs gate 7, Stavanger

Hvordan er det å være blant de nominerte til #byasbeste restaurant?

– Det er utrolig artig, kjempegøy! Nå kjente jeg at jeg ble skikkelig stolt, sier daglig leder Ellen Moe.

Fortell litt om konseptet deres:

– Vi kjører et rent sushikonsept. Kokkene står inni sushibaren og lager til fisken. Vi vil ha de beste råvarene, og tar inn hel fisk, som kokkene skjærer til selv. Det handler om råvarer, råvarer og råverer! Bare med de beste råvarene kan vi levere resultatene vi vil, sier Ellen.

Hvorfor fortjener dere en stemme?

– Fordi vi hele tiden jobber veldig iherdig med å bli bedre, og gjøre restauranten så bra som overhodet mulig.

Daglig leder Ellen Moe ble skikkelig stolt da Alex sushi nådde opp blant de nominerte.

Casa Gio

Hvor: Pedersgata 48, Stavanger

Hvordan er det å være blant de nominerte til #byasbeste restaurant?

– Det er smigrende at folk liker maten og stilen vår, og vi setter pris på tilbakemeldingen, sier Jiovanna Neyra Ordoñes.

Fortell litt om konseptet deres:

– Vi er en italiensk restaurant med classisk italiensk mat fra ulike regioner. Vi bruker gode råvarer av god kvalitet, som er viktige for det endelige resultatet.

Hvorfor fortjener dere en stemme?

– Hvis folk liker oss, kan de stemme på oss. Mange andre gode restauranter er nominert, så vi er glade for å være vblant dem, sier hun.

Jiovanna Neyra Ordoñes er smigret over at Casa Gio er blant de nominerte.

Charles & De

Hvor: Langgata 41, Sandnes

Hvordan er det å være blant de nominerte til #byasbeste restaurant?

– Det synes vi jo er kjempekjekt! Det viser at folk setter pris på at vi er her og bruker oss, sier restaurantsjef Gunn Stava.

Fortell litt om konseptet deres:

– Mottoet vårt er å være her for både store og små anledninger. Vi tilbyr alt fra kafé til brasseri, lørdagskaffe og konfirmasjonsservering. Vil du spise gourmetmat, kan du det, eller du kan få en pizza i kafeen.

Hvorfor fortjener dere en stemme?

– Vi gjør så godt vi kan. Vi er ydmyke og blir veldig takknemlige for hver stemme vi får.

Gunn Stava på Charles & De er glad for å bli satt pris på.

Egget

Hvor: Steinkargata 23, Stavanger

Hvordan er det å være blant de nominerte til #byasbeste restaurant?

– Det er fantastisk, det! Særlig siden det er gjestene som bestemmer, og ikke noe vi kan påvirke, sier daglig leder Roy Klausen.

Fortell litt om konseptet deres:

– Vi kjører en type tapasstil, med småretter av masse lokale råvarer. Dagens meny blir presentert av kokken ved bordet, så kan man si stopp underveis når man føler seg mett. Man kan komme med ønsker om hvilken type mat man vil ha videre.

Hvorfor fortjener dere en stemme?

– Denne utmerkelsen henger høyt fordi det er gjestene som bestemmer. De som har vært her og spist og synes det er kult, må gjerne gi oss en stemme, sier Roy.

KJØKKEN: Roy (til venstre) og Anthony er innehaverne av Egget.

Fogo

Hvor: Mauritz Kartevoldsplass 1, Sandnes

Hvordan er det å være blant de nominerte til #byasbeste restaurant?

– Det er veldig kjekt! sier daglig leder Janaina Magalhaes på den brasilianske restauranten.

Fortell litt om konseptet deres:

– I Brasil, hvor jeg er fra, er det en stor kultur for å spise kjøtt. Overalt er det restauranter som dette, hvor det er buffet med salat og sideretter. Kjøttet blir servert av kokken ved bordet, på et spyd. I en og en halv time kan man spise så mye man orker, av 13 ulike kjøttyper. Man kan også ta pause underveis om man ønsker det, sier Janaina.

Hvorfor fortjener dere en stemme?

– Det er viktig for oss at gjestene ikke bare kommer hit for å spise, men at de også får en god opplevelse. Jeg er beæret for å kunne vise frem litt av den brasilianske kulturen. Hvis folk liker oss, fortjener vi en stemme.

Janaina Magalhaes er beæret over å kunne spre litt brasiliansk kjøttkultur til Sandnes.

Gaffel & Karaffel

Hvor: Øvre Holmegate 20, Stavanger

Hvordan er det å være blant de nominerte til #byasbeste restaurant?

– Det er veldig kjekt. Vi jobber hardt for det vi holder på med. Det er kjekt at det vi gjør funker, sier kjøkkensjef Jonnie Nyberg.

Fortell litt om konseptet deres:

– Vi har i to og et halvt år hatt et sharingkonsept. Tallerkenene blir plassert midt på bordet, så deler gjesten 7-8 retter. Vi har smaker fra hele verden.

Hvorfor fortjener dere en stemme?

– Her kommer maten og smakene først. Vi prøver å være casual, det ser mer posh ut enn det er. Her får du valuta for pengene.

Gaffel & Karaffel er veldig fornøyde med å ha blitt nominert.

Harry Pepper

Hvor: Øvre Holmegate 15, Stavanger

Hvordan er det å være blant de nominerte til #byasbeste restaurant?

– Det er veldig kjekt! Kjempekjekt, sier barsjef Eirik Karlsen.

Fortell litt om konseptet deres:

– Godt innarbeidet meksikansk søstatsmat. Vi har drikke, mat og kule cocktails.

– Signaturretten er vel Blackened lamb, den har vært på menyen i 30 år. Det er indrefilet av lam med mild sennepssaus og potetmos, sier kjøkkensjef Lars Olsson.

Hvorfor fortjener dere en stemme?

– Fordi vi har vært her i 30 år og blitt en institusjon i byen. Det er på tide endelig å bli anerkjent. Vi blir veldig, veldig glad for hver stemme og håper virkelig vi kan ta den her i mål. Stem, stem, stem! sier Eirik.

Harry Peppers barsjef Eirik Karlsen og kjøkkensjef Lars Olsson blir veldig glad for hver eneste stemme de  får.

No. 28 Pizza Pub

Hvor: Øvre Holmegate 12, Stavanger

Hvordan er det å være blant de nominerte til #byasbeste restaurant?

– Veldig, veldig gøy. Det er jo mange bra restauranter i Stavanger, og det er særlig gøy siden vi er såpass nye også, sier skiftleder Janne Oaland.

Fortell litt om konseptet deres:

– Vi fokuserer jo på Stavanger. På den gode gamle restauranten på Storhaug, og så spiller vi lokal musikk. Vi jobber hele tiden med å få større meny, men det er fortsatt pizza det går mest av. Uten tvil er det no. 28 spesial med kjøttdeig, bacon og løk som selger mest.

Hvorfor fortjener dere en stemme?

– Fordi vi tar vare på den gode, gamle smaken som mange kjenner til. Det er god kvalitet på maten, og en veldig fin restaurant, sier Janne.

- Veldig gøy, sier skiftleder Janne Oaland om at No. 28 Pizza Pub er blant de ti nominerte.

Tango

Hvor: Nedre Strandgate 23-25

Hvordan er det å være blant de nominerte til #byasbeste restaurant?

– Så deilig! Utrolig kjekt. Det er kjekt å se at gjestene synes vi er bra, og at byen bruker oss, sier soussjef Jan-Erik Hauge.

Fortell litt om konseptet deres:

– Vi er jo en folkelig gourmetrestaurant. Det er avslappet stemning, god service og god mat. Litt av tanken er at gjestene skal ha litt å følge med på hvis de vil, derfor er kjøkkenet åpent. Vi har også mye lokale råvarer og god kvalitet på både mat og vin, sier Jan-Erik.

Hvorfor fortjener dere en stemme?

– Vi jobber hardt for at gjestene skal ha en fin totalopplevelse og får en fin kveld.

- Det er kjekt at gjestene synes vi er bra, sier Tangos soussjef Jan-Erik Hauge.
LES MER:

Her ser du alle kategoriene vi skal kåre i denne runden av #byasbeste.

Stem på din favoritt:

Publisert:
Oppdatert:

Disse er nominert til #byasbeste takeaway 2020!

Dere har nominert deres favoritt-takeaway, og vi har plukket ut de ti mest populære!

Oppdatert: