Skjenkekontrollen truet med å kontakte politiet og stenge Fotballfeber

Tirsdag var det rett før Fotballfeber måtte stenge fordi publikum kjøpte mer enn fire halvlitere hver, til tross for at arrangementet ikke har noen begrensning på antall enheter.

Publisert:
Fotballfeber har trukket over 30.000 mennesker så langt i år, men tirsdag kunne arrangementet blitt stengt.

I år har det vært mulig å se VM-kampene gratis utenfor konserthuset i Bjergsted. Fotballfeber har stelt i stand med bar og 55 kvadratmeter stor flatskjerm, og arrangementet har trukket over 30.000 publikummere.

Følg Byas.no på Facebook!

«Idioti»

Tirsdag var Håvard Lejon Skjold på Fotballfebers visning av en av to semifinaler i VM. Belga og Frankrike skulle strides om hvem som skulle til finalen, men det så ut til at det var andre ting som fanget hans oppmerksomhet.

I tweeten står følgende:

«Tusenvis av Siddiser koser seg med sol, VM og øl. Da er naturligvis skjenkekontrollen på plass. Truer med å ringe politiet. Årsak: De selger 4+ enheter per person. Idioti på høyeste nivå. La nå folket kose seg, uten å måtte stå i kø i timesvis.»

Lejon Skjold vil ikke kommentere tweeten til Byas, men sier at han har fått mye respons.

I skrivende stund har tweeten 106 likes og 22 retweets, både av stortingsrepresentanter og journalister.

Ingen begrensing i bevillingen

I tweeten kan det se ut til at Fotballfeber fulgte samme retningslinjer som Mablis-festivalen, altså at det kun var lov til å kjøpe fire alkoholenheter per person samtidig. Det avkrefter Anita Wirak i Stavanger kommune.

– Det er ikke oppstilt noen begrensninger på antall enheter i bevillingsvedtaket fra kommunen.

– Men kunne politiet stengt arrangementet da?

– Generelt er det slik at i den grad det foregår uforsvarlig skjenking på et skjenkested, så kan politiet stenge stedet med hjemmel i alkoholloven, sier hun.

Under Fotballfeber-arrangementet tirsdag var det så mange publikummere til stede at folk måtte stå i kø for å slippe inn på området. På grunn av den store pågangen ble det også servert fire enheter om gangen.

Fulgte ikke anbefalingen

Siv Mary Espedal er ansvarlig for fotballfesten i Stavanger. Hun forteller at arrangementet har fått en anbefaling fra kommunen å kun servere to øl om gangen.

Espedal understreker at dette ikke er noen regel. Det er arrangøren selv som må sørge for ansvarlig skjenking, derfor ble det servert flere enn to enheter under semifinalen tirsdag.

– Det har gått rolig for seg. Akkurat tirsdagen handlet det om effektivisering. Når det er så mye folk, handler folk for hverandre i køen, sier hun til Byas.

Etter at skjenkekontrollen kom til stedet, gikk arrangøren i stedet over til å servere to øl om gangen.

Espedal kan ikke si noe om hvordan skjenkingen kommer til å foregå på søndag under finalekampen mellom Frankrike og Kroatia. Hun forteller at det er arrangøren nødt til å se an der og da.

Publisert:

Husker du «to øl-regelen» fra i fjor? Slik blir situasjonen i år

Foreløpig er det ingen festivaler eller arrangement som har fått restriksjoner om å kun selge to øl om gangen.

Publisert: