Sager seg inn i nabolokalet for å starte ny bar
Garcia-sjefen har en drøm om å rekke julebordsesongen.
– Det er et lokale vi synes har vært spennende helt siden bakeriet la ned, sier daglig leder ved Garcia, Kristian Sevland.
Han snakker om nabolokalet til restauranten i østre bydel, hvor bakeriet Romsøes var leietaker fram til i fjor vår.
Siden da har det stått tomt, men i mellomtiden har Sevland pønsket ut potensielle muligheter på den andre siden av veggen.
– En stund vurderte jeg til og med blomsterbutikk, sier restauranteieren og humrer.
BAkRommet
Etter litt fram og tilbake landet Sevland på en bar i stedet for. Huseier har gitt grønt lys og sørger for at lokalene slås sammen i løpet av kort tid. Baren får navnet Bakrommet.
– BAkRommet til Garcia, poengterer Sevland, før han fortsetter:
– Vi har en bar her i restauranten også, men den har aldri fungert. Bargjester ønsker ikke all trafikken bak seg. Dette er og blir en gang, sånn er det bare, sier Sevland om barløsningen restauranten har i dag.
Barlokalet har stått tomt i tre år, men nå skjer det noe
Dette ble løsningen under pandemien, men ikke alle utestedene vil fortsette med tilbudet
Han forteller at BAkRommet i hovedsak blir en cocktailbar med et stort ølutvalg i tillegg. Sevland viser fram noen illustrasjoner på Mac-en, men understreker at det ikke nødvendigvis er slik resultatet blir til slutt.
– Men det sier litt om hvilken stil vi ønsker å ha. Litt sånn... speak easy, sier Sevland.
Flere bein å stå på
Koronapandemien har vært tung for serveringsbransjen, blant annet for Garcia. Midt under pandemien måtte selskapet stenge filialen på Hinna. Gjestene forsvant da alle ble sendt på hjemmekontor.
Da sa Sevland at han var nødt til å satse alt på sitt siste kort, nemlig Garcia i østre bydel.
Har vært stengt i halvannet år: – Dette blir som en nyåpning for oss
Kjent artist, Fargegata-aktør og tidligere Viking-spiller vil starte kafé og bar
– Vi forsvarer investeringen med at vi trenger flere bein å stå på. Per i dag er Garcia bare denne restauranten og vi ønsker et større tilbud. Stavanger øst har ikke «peaket» helt ennå og det er fortsatt folk som oppdager dette området. Ryfylkegata blir en forlengelse av Pedersgata på sikt, og da er det i alle fall plass til to, tre, kanskje fire nye utesteder, sier Sevland.
Målet - eller rettere sagt drømmen til Garcia-sjefen - er å ha baren klar allerede til julebordsesongen.
– Men rekker vi ikke det, så blir det nok ikke åpning før til våren, sier Sevland.
Spisesteder som åpnet i Stavanger og Sandnes i fjor
Har du testet dem?
Relaterte artikler
- AKTUELTSnart åpner en ny restaurant i Pedersgata1 ÅR SIDEN
- AKTUELTNytt spisested åpner i Pedersgata: – Skal være et sted folk vil henge2 ÅR SIDEN
- AKTUELTBrøl har åpnet i Ryfylkegata: – Hvorfor ikke kjøpe seg en restaurant og bake brød dagen lang?11 MÅNEDER SIDEN
- AKTUELTOverskudd og nye lokaler for Yips, men hva med åpningsdatoen?2 ÅR SIDEN
- AKTUELTNå er vi i gang med årets #byasbeste-kåringer!2 ÅR SIDEN
- AKTUELTDansk utelivsgigant klar med nytt utested i Stavanger: – Tror dette blir et godt tilskudd til byen1 ÅR SIDEN