Stortingspolitiker ber statsministeren flytte russetiden

Stortingspolitiker Turid Kristensen (H) ber statsminister Erna Solberg om å gå til valg på å flytte russefeiringen til etter eksamen.

Publisert:
  • NTB
Stortingspolitiker er enig med flere av årets russepresidenter og ser fordeler med at neste års russefeiring også blir etter eksamen.

– Jeg synes at russen fortjener å feire etter 13 års skolegang. Det har kanskje gått litt av skaftet enkelte år, men det er en god tradisjon, sier Kristensen, som sitter i utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget, til Dagbladet.

Hun legger til at russefeiring og eksamen er en dårlig kombinasjon.

LES MER:

Ønsker å unngå scener som dette. Vil samle russen på ett sted

LES MER:

Husk dette før du kjøper eller selger russebil

– Det er blitt en årviss diskusjon, men den pågående koronakrisen har igjen aktualisert det, fordi russetida er blitt flyttet. Når selv flere russepresidenter anbefaler neste års kull å utsette russetida, bør også skolene komme dem i møte, sier hun.

Tidligere denne uka tok flere av landets russepresidenter overfor VG til orde for å gjennomføre neste års russefeiring på samme tid som årets russ har gjort.

Publisert:

Vil flytte russetiden: – Fint å få gjort det skikkelig

Flere av årets russepresidenter ønsker å flytte feiringen til etter eksamen på permanent basis. Rogalandsrussen ser mange fordeler med å utsette festen også i år.

Publisert: