Planen var å åpne i 2020. Hva tenker de nå?
Byas har omtalt flere steder som skulle åpne i løpet av året. Nå er det meste satt på vent.
Koronautbruddet har lammet store deler av samfunnet. Mange bedrifter vet ikke hva framtiden bringer, men hva med dem som ikke kom i gang?
Tweed
Planla åpning: I slutten av januar
Konsept: Bar og restaurant
Hvor: Kongsgårdbakken i Stavanger sentrum
Hva er status nå?
– Alt er satt på vent. Vi bruker situasjonen til å finslipe lokalene, sier daglig leder Renas Yonan.
Når tror du at dere kan åpne?
– Det er veldig vanskelig å svare på nå. Vi skal i alle fall ikke skrote prosjektet og kommer til å åpne når vi får muligheten til det.
K2
Planla åpning: Innen sommeren
Konsept: Restaurant
Hvor: Pedersgata 69
Hva er status nå?
– Lokalet er snart klart. Vi er i rute, men det er vanskelig å gi en statusrapport. Vi får se hva som skjer, men vi kommer til å åpne til slutt. Vi har tross alt investert i en helt ny restaurant. Kanskje konseptet blir noe enklere fram til koronasituasjonen har roet seg, men jeg tør ikke gi et eksakt svar, sier daglig leder ved K2, Elisabeth Stengårdsbakken.
- LES OGSÅ: Ble nattklubbeier rett før koronakrisen. Håper å åpne før sommeren.
Når tror du at dere kan åpne?
– Det er umulig å si. Vi jobber som om vi skulle åpnet i mai, så får vi se hvordan det blir. Nå er vi nødt til å komme oss over kneika. Vi er positivt innstilt. Det hadde vært verre om vi åpnet i januar og måtte stenge etter to måneder.
Salikatt flyttet for å vokse, så kom koronakrisen og en bønn til kommunen
Sabrura
Planla åpning: I løpet av våren
Konsept: Restaurant og take away
Hvor: Herbarium
Hva er status nå?
– Vi følger med på hva myndighetene sier. Vi kan ganske raskt begynne å tilby take away, men buffeten vil først være tilgjengelig når situasjonen er normal igjen, sier daglig leder i Sabrura Sicks & Sushi, Preben Oosterhof.
Når tror du at dere kan åpne?
– He he, ja, jeg har tenkt det samme. Det er underlige tider. Vi er ca to uker bak skjema akkurat nå, men vi håper å kunne åpne allerede i månedsskiftet april/mai.
Fangene på Fortet
Planla åpning: 1. april
Konsept: Aktivitetssenter
Hvor: Lagårdsveien 61
Hva er status nå?
– Vi har utsatt åpningen. Aktivitetssenteret er et sted som samler mennesker og vi ønsker å hindre smittespredning, sier driftssjef for Fangene på Fortet i Norge, Albert Buli.
Når tror du at dere kan åpne?
– Vi vet ikke hvor lenge denne situasjonen vil vare, men det kan fort se ut som vi må vente til august. Vi har investert 10 til 12 millioner kroner i Stavanger, så dette er ikke noe vi kommer til å skrote.
Flamingo
Planla åpning: Etter påske
Konsept: Kafé og bar
Hvor: Søregata 30
Hva er status nå?
– Det å åpne etter påske hadde ikke gått uansett. Flere ting er forsinket siden samfunnet har vært i lockdown i en måned. Vi kommer til å åpne når det er mulig og forsvarlig, sier daglig leder Knut Bergesen.
Når tror du at dere kan åpne?
– Det må du nesten spørre helsemyndighetene og Bent Høie om.
Coffee & Bagels åpner i Hillevåg
O’learys
Planla åpning: I løpet av 2020
Konsept: Bar, restaurant og aktivitetssenter
Hvor: Stavanger og Sandnes
Hva er status nå?
– Det viktigste vi kan gjøre nå er å følge rådene fra myndighetene og støtte alle franchisetakerne våre. Til tross for koronautbruddet står vi fortsatt bak ambisjonen vår om å etablere flere steder i Norge. I Stavanger og Sandnes er vi i dialog med flere aktører og gårdeiere, men mange er opptatt av andre ting akkurat nå. Det er forstålig, derfor er også etableringen satt på vent, sier O’learys administrerende direktør, Kenneth Lorentzen.
Når tror du at dere kan åpne?
– Det tar en stund fra vi finner lokaler til vi kan åpne for publikum, og vi ser at tida går. Det blir tøffere og tøffere å få til en åpning i år.
Zouq
Planla åpning: Innen 2019
Konsept: Restaurant
Hvor: Pedersgata 4
Hva er status nå?
– Byggeprosjektet har tatt lenger tid enn først antatt. Koronautbruddet har ført til ytterligere forsinkelser. Det er absolutt ikke en ideell situasjon å være i akkurat nå. Vi skal etter planen åpne en restaurant med mange sitteplasser, men nå ønsker vi bare å ferdigstille prosjektet, sier daglig leder ved Zouq, Rizwan Rafiq.
Når tror du at dere kan åpne?
– Vi ønsker å flytte før 17. mai. Da vil vi tilby take away, men jeg har ikke et godt svar på når restauranten åpner. Vi håper at situasjonen bedrer seg snart, at restriksjonene blir lettet på og pandemien kommer under kontroll.
Utesteder konkurs: – Vi måtte bare innse at dette ikke ville gå
Egon
Planla åpning: Til sommeren, trolig i august
Konsept: Restaurant
Hvor: Kvadrat
Hva er status nå?
– Utbyggingen går som planlagt. Vi tar snart over lokalene og starter arbeidet, sier Svein Atle Vermundsen i Norrein AS, selskapet som eier Egon-restaurantene.
Når tror du at dere kan åpne?
– Planen vår er fortsatt å åpne i løpet av sommeren.
Sabrura Sticks & Sushi åpner på Herbarium i slutten av mai
Etter flere utsettelser har den trønderske restaurantkjeden bestemt seg. Dørene åpner 28. mai.
Relaterte artikler
- AKTUELTSkroter planene om nytt utested i Stavanger sentrum3 ÅR SIDEN
- AKTUELT– Nå har vi fått et fantastisk hovedkvarter her i Pedersgata3 ÅR SIDEN
- AKTUELTRestaurantkjeden utvider: Flytter inn på Kvadrat3 ÅR SIDEN
- AKTUELTMåtte stenge ned utestedet november. Nå åpner han sushirestaurant3 ÅR SIDEN
- AKTUELTSpisestedet utvider fra Stavanger sentrum til Kvadrat3 ÅR SIDEN
- AKTUELTNytt konsept erstatter 100-Ugå i Sandnes: 17 restauranter er med3 ÅR SIDEN