Vil servere øl og vin i Gamle Stavanger

Brostein Kafé har søkt om skjenkebevilling. Gjester applauderer forslaget, men beboere håper at kommunen ikke innvilger søknaden.

Publisert:
Daglig leder ved Brostein Kafé Ieva Ginkaite (22) sier at gjestene ønsker øl og vin. I tillegg håper hun at tilbudet kan øke omsetningen.

– Det er noe vi har tenkt på lenge, samtidig er det noe kundene våre spør etter. De vil ha øl og vin, sier daglig leder ved Brostein Kafé, Ieva Ginkaite (22).

Nå har kafeen som åpnet i Gamle Stavanger for to år siden søkt Stavanger kommune om skjenkebevilling.

Ønsket er en kafé på dagtid og bardrift på kveldstid, med skjenking fram til klokka 01.30 torsdag til lørdag.

– Vi ønsker å tilby et sted som er litt roligere enn uteplassene i sentrum, sier Ginkaite.

Følg Byas.no på Instagram!

Liker forslaget

Per i dag er det ingen skjenkesteder i Gamle Stavanger, og gjestene på kafeen torsdag ettermiddag mener at øl og vin på menyen bare vil være positivt.

De tror det kan føre til mer liv i området, i tillegg vil en eventuell bar være en uformell møteplass som kan tilby en roligere atmosfære enn andre steder i byen.

– Nordmenn elsker jo kafeer som også kan tilby øl. Det gjør jeg også, sier Ingjerd Karstensen (25) og ler.

LES OGSÅ:

– Ja, jeg tror det hadde vært fint å være her på dagen for en matbit, så kunne man kost seg med et glass vin om kvelden, sier venninnen Abira Sivanesan (25).

– I tillegg er det nok veldig bra for businessen, sier Karstensen.

Abira Sivanesan og Ingjerd Karstensen ønsker gjerne at kafeen begynner å servere øl og vin.

Ber kommunen si nei

Ginkaite legger ikke skjul på at salg av øl og vin kunne økt inntektene. Det er penger kafeen sårt hadde hatt behov for.

Men andre hensyn skal også tas. Gamle Stavanger er et boligområde og er regnet som Nord-Europas best bevarte trehusbebyggelse.

I et brev til kommunen reagerer Straen Velforening på planene til kafeen.

«Kafeen har allerede hatt en del lukkede arrangement, og beboerforeningen har blitt gjort kjent med at dette tidvis har vært belastende for flere av naboene, og gått ut over deres nattesøvn. I tillegg til støy er beboerne også bekymret for brannfare knyttet til sigaretter», står det i brevet som Byas har fått innsyn i.

Våren 2017 ble kafeen pusset opp. Blant annet kom det på plass en liten scene i lokalet (til venstre i bildet). Her ønsker kafeen å ha mindre konserter og foredrag.

Velforeningen ber kommunen klart og tydelig om å ikke innvilge bevilling til kafeen.

«Dette vil kunne få store helse- og miljøkonsekvenser for mange av våre medlemmer», står det videre i brevet.

– Jeg kan forstå bekymringen og den tar vi på alvor, men vi skal ikke og ønsker ikke å være et bråkete utested, sier Ginkaite.

Brostein Kafé åpnet i november 2016, like ved Hermetikkmuseet i Gamle Stavanger.

Stor betydning

Bevillingssøknaden ble sendt til kommunen i slutten av juni. Etablererprøven er bestått, nå venter Ginkaite bare på et endelig svar fra kommunen. Det bør være rett rundt hjørnet.

– Bevillingen hadde betydd mye for oss. Jeg tror det hadde ført til flere gjester og det hadde nok gjort det lettere å holde kafeen i live. Det er ingen fare for at vi går konkurs nå, men vi vet ikke hvor lenge vi kan holde på driften som i dag, sier hun.

Byas har også vært i kontakt med Rogaland brann og redning IKS. Branninspektør ved forebyggende avdeling Knut-Erik Reinsnos, sier at brannvesenet ikke har noen innvendinger til et skjenkested i Gamle Stavanger.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Burde man tipse når man bestiller take-away?

LES MER:

Hvor ble halvliteren av, egentlig?

LES MER:

Dette er mannen som får hele Fargegata til å danse

Publisert:

Kommunen sier nei til skjenking i Gamle Stavanger

Nå har Brostein Kafé klaget på vedtaket.

Publisert: