Yips Dumplings & Digg har åpnet - sjekk forandringen

Siden i fjor har mye skjedd i lokalene til Pedersgata 33.

I disse lokalene i Pedersgata har Yips Dumplings & Digg åpnet take away og restaurant.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

I fjor høst begynte gjengen bak Yips Dumplings & Digg å pusse opp de nedslitte lokalene i Pedersgata. Noen måneder senere åpnet de take away, og onsdag sto endelig restauranten klart.

– Vi har gledet oss lenge til endelig å åpne restaurantdelen også, sier daglig leder Tore Erevik.

Han driver Yips Dumplings & Digg sammen med Thomas Hansen (32), Michael Chiu Yin Yip (31) og Brock Donovan (32).

Hekkan Burger står endelig klar i Pedersgata

Todelt

Selv om både take away og restaurant er unner samme tak, er delene adskilt.

– Vi har en inngang for take away og en annen inn til restauranten, sier Erevik.

Han forteller at det er en del av Yips Dumplings & Diggs konsept.

– Vi har samme meny for både take away og restaurant, og ønsker å levere et like godt produkt uavhengig av hva folk velger.

Lørdager skal restauranten ha set meny hvor gjestene får servert seks runder med forskjellige retter.

Slik ser lokalene til restauranten ut nå. Ganske stor forandring siden forrige gang Byas var der:

Mye har forandret seg siden Byas var innom Yips Dumplings & Digg i fjor høst.
Slik så det ut da Byas besøkte restauranten i oktober i fjor.

Spennende

Inspirasjonen henter de unge restaurantgründerne fra Asia, i kombinasjon med lokale råvarer. Dumplings og ramen står i front på menyen.

Tidligere fortalte kokk og medeier Michael Chiu Yin Yip til Byas at restauranten ønsker å lage autentisk kinesisk mat.

– Jeg har vokst opp i en kinesisk restaurant som foreldrene mine drev. Da tenker mange på vårrull, kyllig i sursøt saus og pepperbiff, men det er ikke kinesisk mat. Vi ønsker å dra fram det originale og autentiske, sa Chiu Yin Yip.

Vin- og cocktailbar tar over etter Re-Naa

Erevik forteller at tilbakemeldingene har vært positive - for det meste.

– Noe har vært litt skeptiske i begynnelsen og spurt oss hva det på menyen er, men etter at de har smakt har responsen vært veldig bra.

– De fleste sier at det er litt annerledes og spennende.

Tore Erevik er daglig leder og driver Yips Dumplings & Digg sammen med Thomas Hansen (32), Michael Chiu Yin Yip (31) og Brock Donovan (32).

– Justert på alt

Etter noen måneder med drift av take awayen føler gjengen seg rustet til å servere gjester i restauranten.

–Vi har prøvd og feilet, og jeg tror jeg med trygghet kan si at vi har justert på absolutt alt. Både ingredienser, kombinasjoner, emballasje og oppskrifter. Nå vet vi hva som funker og ikke.

Slik bør du oppføre deg på restaurant i Stavanger

Onsdag var første dagen gjester ble servert i restauranten. Nå går de den første helga i møte.

– Vi har noen bookinger allerede, men det blir spennende å se hvor mange som kommer innom.

Michael Chiu Yin Yip i full gang med matlagingen.

Bra med konkurranse

Pedersgata har lenge vært kjent som matgaten i Stavanger, men den siste tiden har enda flere restauranter etablert seg nettopp der.

Erevik mener konkurransen er bra.

– I Pedersgata er det kvalitetssted etter kvalitetssted og det skaper så klart konkurranse. Men jeg tror aktivitet ett sted i gata øker aktiviteten de andre stedene også.

Nå skal det igjen serveres gresk mat i SølvberggataDerfor møter du stengte dører hos McDonald’s på KvadratKafé i østre bydel har stengt dørene
Publisert: