Mablis – to dager derpå: Slik gikk det!

Festivalområdet fra helga er i ferd med å ryddes for de siste restene, og de store spørsmålene røyner på. For eksempel: Er Mablis-festivalen liv laga?

Publisert:
Et godkjent folkehav under årets festival.

Til tross for to-tre ulike årstider i løpet av festivalen, og et program som primært holdt seg i lokale kretser, har den andre utgaven av Mablis fått et velfortjent pust i bakken, med tilhørende skulderklapp.

Ansvarlig for markedsføring, Birte Bærheim, er overraskende blid og opplagt når Byas slår på tråden mandag formiddag.

– Me har jobba bånn gass i flerne uger, så eg e veldig trøtte. Men jo, bare snakk, du!

Følg Byas.no på Facebook!

Doblet besøkstallet

Det er en ingen hemmelighet at fjorårsutgaven av Mablis gikk med underskudd. Været var bedre, men antallet skuelystne luktet det ikke gull og grønne Vålandsskoger av.

Bra trøkk under årets festival, tross det skiftende skydekket.

– I år hadde vi omtrent dobbelt besøkstall, både på fredagen og lørdagen, enn hva vi hadde i fjor. Det må vi si oss fornøyde med, sier Bærheim.

– Snakker vi et økonomisk overskudd for årets festival?

– Jobber med det nå, men det er for tidlig å si. Vi skal ta for oss det økonomiske, men først må vi rigge ned, pante tomflasker og sove litt.

– Har dere besøkstallene klare?

– Nei, så langt er vi ikke kommet enda.

Facebook melder: Mablis 2018

I forkant av årets festival var det optimistisk stemning blant arrangørene. I går kom en ny gladmelding til det festival-glade Rogalands-publikummet:

Mablis har allerede opprettet et Facebook-event for Mablis 2018, som blir 8. - 9. juni 2018.

– Vi skal brette opp armene og fortsette med å utvikle oss. Vi vil ha den samme festival-vibben neste år som den vi hadde i år, og de booking-ansvarlige har allerede begynt å planlegge programmet.

Janove satte fyr på festival-publikummet fredag kveld.

– Noen navn på lur?

– Ikke enda. Det viktigste er at de gode folkene som står bak Mablis er med til neste år. Det var veldig god stemning blant de frivillige på festivalen, og den vil vi ha med oss videre, forteller Bærheim.

Kortreiste artister, fornøyde arrangører

På Mablis 2017 var det mange som snakket og sang på Stavanger-dialekt, både på gresset og på de to scenene. Alt fra de som er godt vant til publikummere i tusen-tallet, som Thomas Dybdahl og Janove, til den neste generasjonen, som Tore Pang, Izabell og NAG. Den trenden kommer til å stå seg, skal vi tro arrangøren.

– Stavanger har mye bra musikk å ta av, og vi skal være en festival som gir plass til lokale band og artister.

«Mer av dette, takk!».

Mye å være fornøyd med

Fra en Byas-utsendt som var til stede under 95% av årets festival, så Mablis 2017 riktig så idyllisk ut. Utenom noen få tekniske problemer og litt mangel på gratis vann, så både arrangører, artister og publikum riktig så fornøyd ut.

– Hva er dere mest fornøyd med i forhold til årets festival?

– Å få utvidet festivalområdet og å få bedre plass på gresset foran scene 2 (Bajass-scenen) har bidratt godt. Barnas Mablis på lørdagen har utviklet seg fra i fjor, og det skal vi også jobbe enda mer med til neste år. I tillegg har booking-gruppa hatt god tid til å sy et bra program.

Festivalsjef Eirin H Sandstad har mye å være fornøyd med.

– Og djevelens advokat; hva er dere mindre fornøyd med?

– Vi skal utvikle oss videre på alle områder, men det er mest småting. Det var noen som etterlyste smågodt og chips på lørdagen. Det må vi vel kunne få til neste år.

Mer fra Byas:

LES MER:

12 sykt fine øyeblikk fra Mablis!

LES MER:

Mablis var stjerneskuddet Sigrids første norske festival

LES MER:

Politiet har så langt ikke registrert en eneste hendelse under Mablis

LES MER:

Fredrik og Sledne-Esben går på Mablis-konsertene: – Få på någe gangsterrap!

Publisert:

Festivalsjef Eirin (29): Derfor er Mablis en festival som vil overleve

De siste forberedelsene er i gang før portene åpner fredag ettermiddag. Festivalsjefen er klar for festival – både i år og i fremtiden.

Oppdatert: