Nå skal Mathallen bygges om

Det har vært rolige tider i Mathallen i det siste. Derfor gjøres det grep.

Nå skal Mathallen utvide (arkivfoto).
Publisert: Publisert:
Les også

Mandag ble det kjent at Whitney Love slutter som daglig leder i Mathallen med umiddelbar virkning , og blir erstattet av Jacob Helle.

iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Men det er ikke det eneste som skjer i Mathallen om dagen. Nå skal hallen bygges om, og det skal bi både sitteplasser og dyrking av 2500(!) salater.

Det skjer ikke uten grunn.

Følg Byas.no på Facebook!

Færre ansatte

For vintermånedene har vært av det veldig rolige slaget for Mathallen, og det store kunderushet har uteblitt.

– Vi visste det ville komme en nedgang etter åpningsrushet og juletider. Januar og februar er ofte stille, sier Mathallen-grunnlegger Nils-Henrik Stokke.

Derfor har flere ekstrahjelpene fått beskjed om at det ikke vil bli så mange timer på dem i de rolige månedene.

Dessuten har Mathallen færre ansatte nå enn før, som følge av at noen har flyttet og andre har tatt fatt på nye ting.

– Men det snur nok igjen snart, tror Nils-Henrik.

Urban salat

Uansett hvor stille vinteren har vært, Mathallen har altså bestemt seg for å bygge om hele hallen.

Det skal lages sitteplasser og freshe opp bakgården (eller forgården, om du vil).

De skal få inn nye frukt og grønt-produsenter, og åpne mer opp inn mot produksjonslokalet like ved. Noen dager blir det åpent for publikum til å komme inn, andre dager må man nøye seg med å stå utenfor.

– Det blir vinduer mellom de to avdelingene, slik at man kan se bortover tretten meter med salatproduksjon, sier Nils-Henrik.

Salaten skal dyrkes i en 40 fot stor konteiner som er bygget om til salatproduksjon.

– Det er så urbant som du får det, sier han.

Slik ser "forgården" ut i dag.

Skasei skal inn

Les også

I tillegg kommer Eimealt inn i bygget i Ryfylkegata. Det er folka bak Skasei storstue og kombucha-bar som skal lage mer kombucha-te til Stavanger-folket.

Et bryggeri er også med i planene for utvidelsen.

Stokke har døren åpen for folk tenker på å starte noe selv.

– Dette kan bli en unik mulighet for mange, der man får mulighet for produksjon, salg og samarbeid på en helt ny måte, sier han.

For å få til alle forandreingene, er planen å holde stengt mandag til onsdag om en måneds tid.

– Matkulturen rundt Stavanger Øst er i veldig stor vekst. Nye spisesteder er på vei, og spiselig byfest skal nå vare i to uker. Vi blir matbydelen, sier Nils-Henrik.

Les også

Byas har tidligere skrevet om hvilke produsenter som er å finne i Mathallen.

Trangt om plassen da Mathallen åpnet.

Mer fra Byas.no:

Publisert: