Aktuelt

Denne kritikerroste restauranten i Stavanger legger ned

Kita serverer sitt siste måltid i desember.

Oppdatert:
  • Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Kita har imponert både gjester og matkritikere, men etter litt over ett år er det slutt. 22. desember serverer restauranten sitt siste måltid. FOTO: Jarle Aasland

– Konseptet vi har kjørt klarer ikke å stå på egne bein i de tidene Stavanger er inne i nå, sier Øyvind Næsheim.

Han har drevet Kita Deja Vu By Night i Magasin Blaa siden september 2015, men 22. desember er det slutt.

Det annonserte restauranten til sine følgere på Facebook mandag formiddag:

Déjà Vu består

Om dagen tilhører lokalene Déjà Vu. Om kveldene har lokalet blitt restauranten Kita Deja Vu By Night.

Aftenbladets restaurantkritiker ble svært imponert da han besøkte restauranten, og ga den en femmer på terningen.

Jeg lover at det kommer mye spennende også neste år.

Næsheim forteller at det kun er Kita-konseptet som legges ned.

– Déjà Vu fortsetter å vokse og vil fortsette som normalt, men vi ser at det ikke er nok plass til å kjøre to konsepter ut av samme kjøkken, sier Næsheim.

Han forteller at det ikke dreier seg om en konkurs, men en ordniær avvikling.

Ifølge Næsheim har restauranten hatt fulle bord i helgene, men at det er hverdagene som er den største utfordringen.

Næsheim varsler samtidig at han også vil trekke seg ut av Déjà Vu.

– Men de som har jobbet ved Kita får valget om de vil fortsette ved Déjà Vu, sier Næsheim, og legger til at det dreier seg om fem ansatte.

LES MER:

* Sjekk ut intervjuet vi gjorde med Kita-sjefen da han åpnet dørene: I 12 år har Øyvind Næsheim laget mat for stjernene. Nå er han tilbake i Stavanger

KITA: Øyvind Næsheim. FOTO: Ivar Vasstveit

Går sin egen vei

Etter at siste måltid på Kita er servert den 22. desember, er det uvisst hva Næsheim skal gjøre videre.

– Slik som situasjonen er i Stavanger akkurat nå, så er ikke byen klar for noe nytt med en gang. Jeg kommer uansett til å fortsette å jobbe med japanske smaker, sier Næsheim.

Før han kom til Stavanger var stjernekokken sjef for den anerkjente restaurantkjeden Nobu sine restauranter i Asia.

– Nå skal vi ta en evaluering. Vi skal se på hvordan ting har gått og se hvordan vi har jobbet. Jeg kommer nok til å gå min egen vei, men hva jeg skal gjøre er for tidlig å si, sier Næsheim før han kjapt legger til:

– Men jeg blir i byen. Så jeg lover at det kommer mye spennende også neste år.

Mer fra Byas:

LES MER:

Slutt for denne Stavanger-kafeen

LES MER:

Slutt for flere av Stavangers mest kjente utesteder

LES MER:

Guide: Disse Stavanger-restaurantene bør du holde deg unna ifølge anmelderne

LES MER:

Denne gjengen fra The Shack, Øst og Lervig går sammen om nytt pub- og matkonsept i Stavanger sentrum

Publisert:
Oppdatert:
  1. Stavanger
  2. Restaurant

Slik blir nye Déjà Vu: Her kommer 60 meter med uteservering

Daglig leder Kjetil Skaret håper alt står klart innen 1. juni. Da er også en gammel kompis tilbake på laget.

Oppdatert:
  • Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Stjernekokken starter nytt konsept med Alex Sushi i Stavanger
    4 ÅR SIDEN
  2. AKTUELT
    Stengte for over to år siden: Nå kommer restauranten tilbake til Stavanger
    2 ÅR SIDEN
  3. AKTUELT
    Disse utestedene, kafeene og restaurantene stengte dørene i løpet av 2016
    4 ÅR SIDEN
  4. AKTUELT
    2016 oppsummert: Disse Byas-artiklene ble mest lest i oktober
    4 ÅR SIDEN
  5. AKTUELT
    Anmeldelse Tango: Holder stand som en av de aller beste restaurantene i distriktet
    4 ÅR SIDEN
  6. AKTUELT
    Spisestedet utvider fra Stavanger sentrum til Kvadrat
    28 DAGER SIDEN