Aktuelt

Åpnet byens eneste gelato- og kaffebar

Ekte italiensk is, kalt gelato, er i vinden som aldri før. Nå har tilbudet også kommet til Kristiansand.

Oppdatert:
  • Kristian Hole

Restaurantleder Lynda Høy-Petersen (t.v.) og daglig leder Nora Prebensen driver det nye gelato-stedet Sval, som holder til i nedre del av Markens. FOTO: Kristian Hole

– Det har ikke akkurat vært «gelato-vær» siden vi åpnet, men det har kommet en del folk innom, forteller Nora Prebensen.

Hun er daglig leder på det nyåpnede stedet Sval – Gelato og kaffe, som per dags dato er Kristiansands eneste gelato-tilbud med fersk, hjemmelaget italiensk is.

Den nyåpnede satsingen holder til i Markensgata 9, som er nabo med bokhandelen Vivo, og Geheb Conditori rett over veien.

Har du også lest om det nye pizza-konseptet på Lund?

Konkurrenter i nærheten

Sval tilbyr ekte italiensk is i flere smaker. Det skal bli nøkkelen til å overleve i markedet, mener daglig leder Nora Prebensen. FOTO: Kristian Hole

Til tross for at ingen andre kaffebarer selger gelato i byen, er andre utsalgssteder med vanlig iskrem fortsatt konkurrenter for det nyåpnede stedet.

– Vi har McDonalds rett i nærheten, samt Geheb over veien, i tillegg til flere andre steder i Markens som selger is. Så det er ikke tvil om at det er konkurrenter rett i nærheten, forteller Prebensen.

Daglig leder Nora Prebensen deler ut smaksprøver utenfor lokalet i Nedre Markens: – Det var dødsgodt, sier kvinnen. FOTO: Kristian Hole

– Hvordan skal stedet klare å overleve i Markens?

– Vi har troen på kundene vil returnere etter de har smakt ekte gelato, i tillegg til kaffen vi tilbyr. Det tar kanskje litt tid å få en fast kundebase, men vi har troen på konseptet. Til høsten tenker vi også å utvide menyen, sier Prebensen videre.

Mindre sukker og naturlige råvarer

Gelato-chef Silje Hindar lager en melkebasert jordbær-gelato på kjøkkenet. FOTO: Kristian Hole

Men hva skiller egentlig gelato fra vanlig iskrem?

Restaurantleder Lynda Høy-Petersen har noen essensielle punkter hun vil trekke fram:

Jordbærisen rett fra gelato-maskinen. FOTO: Kristian Hole

– Det er mindre sukkerinnhold enn vanlig iskrem, og råvarene er naturlige og ofte kortreiste. I tillegg brukes det melk istedenfor fløte, forklarer Høy-Petersen.

Har du også lest vårt NoFilter-intervju med varaordfører Tove Welle?

Sunt med konkurranse

Kjetil Hodne (t.h.), daglig leder for Geheb Conditori, samt styreleder i Kvadraturforeningen. Her sammen med Heidi Sørvig, leder i Kvadratur- og Gårdeierforeningen, og Fredrik Hodne, styreleder i Gårdeierforeningen. FOTO: Reidar Kollstad

Daglig leder på Geheb Conditori, Kjetil Hodne, synes det er positivt at Sval har åpnet dørene rett over gata.

– At det blir enda mer liv og flere tilbud i Markens er alltid positivt, spesielt i den nedre delen hvor vi også holder til.

– Ser du på Sval som en konkurrent for Geheb?

– Vi ser ikke på det som et problem, siden det nærmeste vi kommer deres utvalg er pinneis. Men man må alltid holde seg skjerpet og klar for konkurranse, sier Hodne avslutningsvis.

Se flere bilder fra nyåpnede Sval – Gelato og kaffebar:

Slik ser det ut på Sval – Gelato og kaffebar. FOTO: Kristian Hole

Gelato-chef Silje Hindar viser fram den ferdige melkebaserte jordbærisen. FOTO: Kristian Hole

Inngangspartiet til lokalet. FOTO: Kristian Hole

I tillegg til gelato, spesialiserer stedet seg på kaffe. FOTO: Kristian Hole

Stedet tilbur gelato, kaffe, croissanter og mer. FOTO: Kristian Hole

Publisert:
Oppdatert:
  1. Bakeri
  2. Vivo
  3. Kaffe
  4. Gelato
  5. Iskrem

Åpner kafé og kaffe­bren­neri i Rådhus­gata

Lørdag formiddag åpner Tiara Kaffebrenneri i Rådhusgata 4 dørene. Daglig leder Hushtar Naman mener det er plass til enda flere aktører som satser på spesialkaffe i Kvadraturen.

Oppdatert:

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Åpner nytt bar-konsept på Sandens
    1 ÅR SIDEN
  2. AKTUELT
    Finalerunden avsluttes lørdag kveld: Stem fram vinnerne av Byens Beste
    2 ÅR SIDEN
  3. LIVSSTIL
    Ny take away-restaurant åpner i en konteiner på Lund
    2 ÅR SIDEN
  4. AKTUELT
    Hvilken av disse er #byasbeste kafé?
    19 TIMER SIDEN
  5. AKTUELT
    24 spisesteder som åpnet i Stavanger i året som gikk
    11 MÅNEDER SIDEN
  6. AKTUELT
    Dette er de nominerte til #byasbeste sentrumsbutikk!
    1 ÅR SIDEN