Ny restaurant i Sandnes: – Foodie er for matelskere

Torsdag klokka elleve åpner et helt nytt spisested i Sandnes. - Her blir det kvess, sier eier Tommy Skjæveland.

Oppdatert:
Skjæveland beskriver innredningen som «røff og ungdommelig» og vil spille listepop fra forskjellige land.

Tommy Skjæveland viser stolt frem menyen til det nye spisestedet, som skal ha åpent helt til fire om natta i helgene.

– Her kan du få amerikansk, italiensk, meksikansk og sør-amerikansk mat. Vi skal ha alt fra kebab til burrito til pizza. Her kan hele familien kose seg.

Med seg på laget har de hatt stjernekokk Gunnar Hvarnes, som har laget alt av marinader og krydderblandinger.

Hvarnes ble kåret til årets kokk i 2009 og representerte Norge i kokkemesterskapet Bocuse d’Or i 2011. Han vet med andre ord hva han snakker om.

Saken ble først omtalt i Sandnesposten (abonnement).

Følg Byas.no på Facebook!

Foodie åpner i Kirkegata i Sandnes, vis a vis Kebaben.

– Beste guacamolen han hadde spist

Det jobber også en meksikansk kokk i det nye kjøkkenet, Victoria N. Cavazos, og hun lager den beste guacamolen, skal vi tro Skjæveland.

– Hvarnes var helt imponert.

Ordet Foodie er ifølge Wikipedia en person som har en «ivrig eller raffinert interesse for mat, og som søker nye matopplevelser som hobby.»

– Vi kunne like godt tatt navnet «matelsker», men da klinger Foodie bedre, ler Skjæveland.

Foodie vil selge mat til å spise inne, og til å ta med. På sikt håper de også å få en hjemmeleveringsløsning på plass.

Drømmer om å utvide

– Men hvordan kan alt være like godt når dere tilbyr så mye forskjellig?

– Det er derfor vi kuttet ut Asia-menyen, fordi at vi var redde for at vi gapte over for mye, men vi har utrolig flinke folk på laget, så her trenger ikke folk å bekymre seg.

Han håper derimot at flere asiatiske retter kan dukke opp på menyen etterhvert.

Foodie er den første av sitt slag, men Skjæveland håper det kan bli flere.

«Gode smaker» beskriver konseptet, sier Skjæveland.

– Vi tilbyr noe helt nytt som ikke har vært i Sandnes før, og det ønsker vi å tilby andre plasser også.

Han nevner Stavanger og Bryne som mulige destinasjoner, men han var ikke i tvil om at Sandnes skulle være den første.

– Med meg er det alltid Sandnes først.

De lange Oscar-burgerne gjør også sitt comeback hos Foodie, for de som husker dem.

– Jeg tror Oscar-burgerne, burritosene og kebaben vil bli de mest populære rettene, spår Skjæveland.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Slik lager du enkelt bedre kaffe hjemme

LES MER:

Slik lager du sunn og god mat på stramt budsjett

Publisert:
Oppdatert:

Foodie i Sandnes er stengt

Men eier Tommy Skjæveland jobber med et nytt konsept som skal fylle lokalene.

Publisert: