Dette er mannen som får hele Fargegata til å danse

Da Doc Lello begynte å røyke sigaretter, ble det slutten på basketball-karrieren hans. Da begynte han som DJ i stedet. Nå henger navnet hans på plakater i hele byen - men hvem er han egentlig?

Oppdatert:
Doc Lello blir ofte kalt «ADHD-DJen» fordi han mikser så fort. Hvorfor kan du lese lenger nede i artikkelen.

Doc Lello, eller Elias Lahoud som han egentlig heter, satte for ikke så lenge siden fyr på Fargegata - flere titalls mennesker forvandlet gata til et dansegulv, til musikk fra DJen og produsenten.

Følg Byas.no på Instagram!

Videoen kan du se her:

Dukker opp overalt

Navnet hans og bildet av ham med det karakteristiske skjegget dukker til stadighet opp på Facebook. Han blir beskrevet som «ADHD-DJen» fordi han bytter sang etter 30 sekunder, og husker bedre sanger enn ansikt og navn.

Da Lahoud kom til Norge fra Beirut i 2005, var det egentlig basketballspiller han skulle bli. Han fant derimot fort ut at basketballmiljøet i den nye hjembyen hans var veldig lite, så da begynte han å røyke fast i stedet. Da ble det i alle fall ingen basketballkarriere.

Han hadde alltid hatt en lidenskap for musikk, og begynte så smått å produsere musikk på laptopen. Så kjøpte han sin første DJ-bar i 2007, og begynte å øve «litt».

– Eller, litt og litt. Jeg øvde seks-syv timer til dagen, forteller han.

For Doc Lello er det viktig å støtte lokale artister. Han spiller gjerne lokale artisters sanger i sine sett. – Vi må show love, sier han.

Navnet kom lett. Bestemoren og moren pleide å kalle ham Lello som liten, og Doc kom av seg selv.

Vant DJ-konkurranse

I starten spilte han bare på hjemmefester. DJen liker ikke å være midtpunktet, og klarer seg best uten mye oppmerksomhet. Men da klubben 23/25 arrangerte DJ Battle, stilte han, og vant hele greia.

Til tross for at ingen visste hvem han var før konkurransen, ville plutselig alle ha ham.

Hater å reise

Nå reiser han flere ganger i måneden for å møte etterspørselen fra de forskjellige klubbene. Han har residency (faste spillekvelder) både hos Alf & Werner, Hygge og Hanekam i denne byen, men spiller også faste kvelder i Bergen og Oslo. To-tre ganger i året pleier han også å reise til Dubai, Abu Dhabi og Beirut for å spille.

– Liker du å reise, da?

– Nei, jeg hater det. Jeg hater å reise alene.

Jobbet hver helg siden 2010

Lahoud har spilt hver helg siden 2010. Jobben hans, er derimot den han gjør hjemme.

– Det er der jeg lager egne beats og remikser.

DJen er ikke bare det, men produsent også. Forskjellen, sier han, er at en DJ fremfører musikk, mens produsenten lager den.

– En DJ skal lese publikum og prøve å treffe alle, sier han.

For ham er spesielt det viktig som DJ. Han prøver å ikke begrense seg til en sjanger, men spiller litt av alt.

– Men hvilke artister liker du best å spille, da?

Lahoud tenker lenge.

– Old school eller new school?

– Du kan få velge en av hver.

Lahoud tenker enda litt til.

– Old school? James Brown. New school? Drake, kanskje.

– Er det noen sanger du ikke spiller?

– Tore Tang.

LES OGSÅ:

LES MER:

Izabell og Tore Pang vil samle Stavanger-artister med nytt kollektiv

LES MER:

Plaster På Såret: – Vi har brukt ett år på to sanger

Heis tok fyr

Etter hvert har DJen og produsenten spilt forskjellige steder, og han husker godt både den beste og den dårligste gigen.

– Den beste var på Bar Vulkan i Oslo en 17. mai. Da sto jeg på takterrassen og spilte. Da var det så mange som ville opp, at heisen tok fyr og hele stedet måtte evakueres i 45 minutter, sier han og smiler.

– Den verste var i 2011, da jeg skulle spille på et utested i Oslo. DJ-rideren stemte ikke - de hadde en mikser fra 1980 og en CD-spiller. Da nektet jeg å spille, forteller han.

Lahoud har jobbet med egne beats siden 2013, men de har fortsatt ikke kommet ut. – Jeg har for mye å gjøre, sier han.

Lager egne beats

Lahoud drømmer ikke om å stå på en spesiell scene. Det kjekkeste, synes han, er å lage nye DJ-konsepter, og trekker fram Hipnotized-søndag på Hygge som et eksempel. Der er hele kvelden dedikert til hiphop.

Han har jobbet med egne beats siden 2013, og forteller seg selv hvert år at «denne sommeren, da skal de ut.» Det ser derimot ikke ut til at hans egne beats kommer ut i år heller.

– Jeg har for mye å gjøre.

FÅ OGSÅ MED DEG:

LES MER:

Landets musikksjef gjester Stavanger i august

LES MER:

Åpner gitarbutikk i Nedre Dalgate

– Funker ekstremt godt

Tom Ur Kjørsvik, daglig leder og eier av Hanekam, skryter av Doc Lello.

– Jeg var mektig imponert etter første gang han spilte hos oss. Samme dag ba jeg ham om å spille hos oss en gang i måneden. Han gjør sin egen greie som funker ekstremt godt, sier han.

«ADHD-DJen»

Og så var det dette kallenavnet «ADHD-DJen». Lahoud sier selv at han stadig får klager over at han mikser for fort, men for ham er det viktigste å ikke stå i ro.

– Jeg vil ikke late som. Jeg synes det er flaut å stå og spille usynlig piano eller be folk om å hoppe og ned. Jeg vil heller stå og jobbe og svette.

Publisert:
Oppdatert:

DJ-er går sammen om nytt utested: – Det blir en av de råeste nattklubbene i landet

DJ-duoen har spilt på noen av verdens største og populære klubber. Nå ønsker de å sette en ny standard i Norge og åpner tross strenge smittevernregler.

Oppdatert: