Ny artist bekreftet til Mablis

Fay Wildhagen kommer til Mablisfestivalen sommeren 2019.

Publisert:
Fay Wildhagen på scenen under Øyafestivalen i Tøyenparken i Oslo august 2015.

Det melder festivalen i en pressemelding.

Den 25 år gamle låtskriveren fra Bærum blir tredje artist som er klar for neste års festival i Vålandskogen. Fra før er også Boy Pablo og Kvelertak bekreftet til festivalen.

Måtte sykemeldes

Musikken til Wildhagen beskrives som en blanding av folkpop og visepop. Hun ga ut debutalbumet «Snow» i 2015, noe som sikret henne en spellemannominasjon i kategorien «Beste nykommer». Samme året fikk hun også Edvard-prisen for låta «Into the Woods».

Sommeren 2016 ble derimot svært amputert for Wildhagen, som slet med senebetennelse i begge armene. Det endte med at hun flyttet hjem og måtte legge gitaren på hylla.

– For meg var dette langt mer dramatisk enn jeg først trodde og ønsket å vise andre. Å være sykmeldt, flytte hjem til mamma og ikke få lov til å gjøre det man elsker mest, var ikke lett, sa 25-åringen til Aftenposten i september.

Nytt album

Betennelsen slapp taket sakte, men sikkert. I mellomtiden jobbet Wildhagen med andre instrumenter og skrev tekster til sitt nyeste album, «Borders».

Albumet kom ut i september og Aftenbladets musikkanmelder trillet treningkast fire:

«Hun har en flott vokal, levende og skjør, med et smått androgynt preg som til tider drukner. Det sitter når det strippes ned».

MER FRA BYAS:

LES MER:

Skal du på Palmesus? Dette kan du se fram til!

LES MER:

Izabell er klar med albumet «Skyt Meg»

LES MER:

Icy Arn begynte å lage musikk for to år siden. Nå er han Ukas Urørt

LES MER:

Dette skjer i Stavanger og Sandnes sentrum fram mot jul

Publisert:

Mablis satser på et litt eldre publikum

I sitt fjerde år satser Mablis på et litt eldre publikum. Festivalen i Vålandskogen ser også på mulighetene for å vokse når kulvert-området ved E39 er ferdig.

Oppdatert:
  • Leif Tore Lindø