Studere til høsten? Disse fristene må du huske i sommer

Har du endelig tatt sommerferie? Disse fristene må du ikke glemme!

Publisert:
Fra Fadderfestivalen på UiS i fjor.

1. juli

Fristen for å omprioritere studieønskene, og fristen for å laste opp ny dokumentasjon. Angrer du på at du valgte sykepleie på sisteplass? Frykt ikke, du kan nemlig fram til 1. juli omprioritere ønskene dine. Du kan derimot ikke legge til nye ønsker.

19. juli

Samordna opptak slipper en liste over hvilke studier som fortsatt har ledige plasser, også kjent som «restetorget». Da kan du se hvilke studier du fortsatt kan søke på, dersom du angrer på noen valg du tok da fristen gikk ut i april.

LES OGSÅ:

LES MER:

Nesten 40 søkere per studieplass på UiS sin nye paramedisin-linje

LES MER:

Dette er de mest populære studiene ved UiS

20. juli

Fra klokken 0900 kan du søke på ledige studieplasser. Denne dagen får du også svar på søknaden du sendte inn i midten av april.

24. juli

Du må svare på hovedopptaket senest 24. juli. Dersom du ikke svarer på tilbud eller plass i ventelista, regnes svaret ditt som et nei - og du mister plassen din.

29. juli

Har du takka ja til venteliste? Søkere som har fått et nytt tilbud eller som har blitt studiekvalifisert etter hovedopptaket, får nytt svar den 29. juli, da det er suppleringsopptak.

7. august

Rundt 7. august starter etterfylling på noen av studiestedene. Dette gjelder fra 7. august og utover så lenge det er ledige studieplasser for dem som står på venteliste.

15. november

Allerede nå kan du søke om stipend for høstsemesteret. Søknadsfristen for utdanningsstøtte er 15. november.

Les mer om fristene på samordnaopptak.no.

Publisert:

Fortsatt noen ledige studieplasser i Stavanger

Dersom du ikke kom inn på studier, eller glemte å søke før fristen gikk ut, er det fortsatt mulig å sikre seg en studieplass i Stavanger.

Oppdatert: