Fredag åpner en trampolinepark til over 15 millioner kroner

Freedomes første park i Norge legges til Stavanger, nærmere bestemt Ryfylkegata på Storhaug.

Freedome-parken er delt opp i soner, og i denne sonen kan du drive med wall running.  – Det er krevende, selv for den mest drevne trampoline-hopper, sier administrerende direktør Christoffer Thorsheim. På bildet hopper Kim Salomonsen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

De hoppeglade kan glede seg - fredag kommer nemlig et helt nytt konsept til byen.

Trampolineparken Freedome, som har kostet et sted mellom 15 og 20 millioner kroner, åpner på Storhaug.

Følg Byas.no på Facebook!

– Falt pladask

Freedome er en del av SkyZone-parkene i USA, de første trampolineparkene som kom. Parken skal ifølge innehaverne passe for alle - enten du er gammel, ung eller har nedsatt funksjonsevne.

Det finnes en park i England, men den på Storhaug blir den første i Norge. Hvorfor Stavanger?

– Event manager Nikie Westman og jeg kjørte Norge rundt i en Chrysler for å finne lokaler som kunne passe, og da vi fant dette, falt vi pladask, sier administrerende direktør i Freedome Norge og Island, Christoffer Thorsheim.

Han nevner flere ting som gjør at Stavanger er riktig.

– Det er viktig at lokalet ligger i bykjernen, for vi sikter oss mot ungdom og unge voksne som ikke vil ta bussen i timevis for å komme frem. Vi ønsker å forankre oss i lokalmiljøet, og da passer Stavanger perfekt.

Flere av de som jobber på Freedome har bakgrunn fra snowboard og surfing. Også er event manageren utdannet fra Sirkusskolen, da.

Variert park

Parken er delt inn i flere soner - en for nybegynnere, en for de som kan en del, og en for de mest avanserte. I tillegg fins det basketballbane, dodgeballbane og ninja warror-baner.

Han er spesielt opptatt av at ungdom skal ha et sunt og alkoholfritt alternativ når det kommer til hva de kan finne på.

– Med en mer og mer virtuell hverdag, kan du gjøre det meste hjemme. Man går ut for å få vind i fleisen og blodpumpa igang, sier han.

Han berømmer ekstremsportmiljøet som allerede finnes i byen. Det er tross alt ingen hemmelighet at Nord-Jærens innbyggere er gode blant annet på surfing, kiting og skating.

Man kan kjøpe billetter på en time, 90 minutter eller to timer, og parken har plass til 142 hoppende samtidig.

– Det er ikke vits i å selge dagskort, for hopper du i to timer, er du helt kjørt uansett, sier han og ler.

På Freedome finnes det to Ninja Warrior-baner.  – En vanskelig og en veldig vanskelig, sier Thorsheim.

Ønsker samarbeid

Thorsheim har også vært i kontakt med Ups & Downs, foreningen for mennesker med Downs syndrom. Han håper også på samarbeid med foreninger for blinde, døve og folk med autisme.

– For de med utfordringer, er det kanskje ikke så gøy å gå 40 minutter på en tredemølle. Da er det bedre at de kommer hit og leker litt, sier han.

De vil også samarbeide med lokale turnforeninger og cheerleading-klubber.

Publisert: